Asus N56VB-S4061H Review
15 oktober 2014, laatste update op 16 oktober 2014, 563 views
Rapporteer
De Asus N56VB is een laptop die zijn geld meer dan waard is. Hij is snel, robuust, heeft een goede schermkwaliteit, is handig qua formaat en goed voor krachtige taken en multitasking.
Pluspunten
- Full HD scherm
- Backlit toetsenbord
- Aansluitingen
- Snelle en krachtige processor
- Bouwkwaliteit
Minpunten
- Enigszins trage Hardeschijf.
- toetsenbord veert nog wel eens teveel mee
Mijn zomer stond in het teken van het zoeken naar een nieuwe laptop voor mijn studie. Bij mijn studie (Bouwkunde) wordt er veel gewerkt met tekenprogramma's, grote opdrachten en met multitasking. De laptop moet dus snel zijn, maar ook zeer krachtig zijn voor al het werk. Daarom heb ik gekozen voor de Asus N56VB.
Eerste Indruk:
De eerste indruk is dat het een vrij grote, maar ook vrij robuuste laptop is. De laptop bestaat grotendeels uit aluminium, maar de onderkant is gemaakt van kunststof. De laptop voelt stevig aan en kan goed vervoerd worden. Het gewicht valt mee.
Opstarten:
Tijdens het opstarten van de laptop viel wel op dat de harde schijf een bottleneck zal vormen. Met een i7 processor en een GT740M verwacht je toch dat er een snellere HDD erbij gelevrd mag worden. Gelukkig had ik al de bedoeling om een SSD extra te plaatsen, waarmee de laptop sneller zou werken. Wat ook opvalt is dat de laptop een fijn scherm heeft. Deze is mat uitgevoerdzodat zonlicht in mindere mate tot last is tijdens het werken.
Aansluitingen
Asus heeft voor de N56 gekozen voor 4 USB 3.0 aansluitingen, een HDMI 1.4 aansluiting en de aansluitingen voor de netwerkkabel, een headset, een microfoon en een VGA kabel. Ook is er nog een aparte aansluiting voor de bijgeleverde subwoofer. De USB 3.0 aansluitingen zijn echt een pluspunt. Hierdoor heb je nooit een tekort aan USB 3.0, wat de laatste tijd toch echt meer een standaard begint te worden
Werken op de laptop:
Het werken op de laptop gaat zeer soepen. het touchpad is van een royale grootte voorzien en is zeer nauwkeurig. Ook het toetsenbord met Backlit functie is zeer welkom, aangezien er nog wel eens een nachtje wordt doorgewerkt. Wat wel enigszins minder is, is dat de toetsen wel wat met elkaar meeveren. Dit geeft niet altijd een fijn gevoel tijdens het typen en wordt op den duur irritant. Qua specs is er weinig te klagen, in combinatie met de SSD is de laptop zeer snel en is deze binnen een seconde of 6 a 8 volledig opgestart. Ook zwaardere programma's zoals Revit en AutoCAD starten snel op en lopen niet vast. Dit in tegenstelling tot de I5 computers op school, welke nog wel eens een crash willen veroorzaken. De laptop werkt fijn, snel en is zeer nauwkeurig.
Algemeen oordeel:
De Asus N56VB is een zeer krachtige laptop. Alle taken voert hij goed uit en met een SSD in combinatie met de I7 is deze zeer snel en efficient. Ook de bouwkwaliteit is om over naar huis te schijven. De N56 is stevig en voelt goed en robuust aan. OVer het algemeen is dit een zeer goede laptop, en voor zijn prijs vind je geen laptop die echt in de buurt komt. of het moet de Asus Cn serie zijn. welke een vernieuwde versie is van de N serie.