Option GlobeSurfer III Review

zeef
13 maart 2009, laatste update op 13 maart 2009, 2.063 views

Option GlobeSurfer III

Het was een wat prijzige aanschaf maar ik heb er eigenlijk geen moment spijt van gehad. Het installeren via de webinterface gaat heel snel en eenvoudig. In no time is een verbinding opgezet en kan je per bekabelde LAN of WiFi verbinding maken met internet via HSDPA/UMTS. Zelf gebruik ik een T-Mobile data abonnement maar met een ‘gewone’ Telfort sim met Unlimited internet werkt het ook prima. Er wordt automatisch verbinding gemaakt met mobiele netwerk en dan kun je aan de slag. Wat ik overigens wel mis is een accu. Het zou mooi zijn om ook een tijdje zonder 220 te kunnen werken. Misschien iets voor de opvolger van dit systeem. Ook de bediening op het apparaat is spartaans. Met twee knoppen kun je eigenlijk alleen maar door de...

Pluspunten

• Eenvoudig in te stellen, ruime mogelijkheden

Minpunten

• Prijs, geen accu

Wat ik overigens wel mis is een accu. Het zou mooi zijn om ook een tijdje zonder 220 te kunnen werken. Misschien iets voor de opvolger van dit systeem. Ook de bediening op het apparaat is spartaans. Met twee knoppen kun je eigenlijk alleen maar door de status bladeren of aan en uit zetten.

Bediening via een PC is een fluitje van een cent. Via de management console kun je zonder inloggen in het systeem de ontvangst status controleren. Eenmaal ingelogd kun je naast het systeem beheren ook SMS berichten verzenden. Alles is in te stellen en aan te passen, de Globesurfer III beschikt over een volwassen routerfunctie en zou in principe een klein of middelgroot kantoor in geval van nood kunnen voorzien van internet en netwerk support. Dan is een 7.2Mbit abonnement wel aan te raden en zo nodig een externe antenne voor de meest optimale verbinding.

Al met al een prima oplossing voor zorgeloos internet op locatie of als backup systeem voor internet verslaafden ;).

Heb jij ook een Option GlobeSurfer III?