Logitech Mouse MX Revolution Laser Cordless Review

3 oktober 2014, laatste update op 3 oktober 2014, 1.047 views Rapporteer

Ruim 4 jaar ben Ik in bezit van deze muis. Ondanks reviews van anderen met klachten over de batterij, Heb Ik tot op heden geen last daarvan. Sterker nog Ik heb nog een tweede explemplaar nieuw in doos ooit gekocht omdat Ik niet meer zonder de muis kan.

Pluspunten

• Design
  • Ergonomie
  • Makkelijk knoppen naar voorkeur in te stellen

Minpunten

• Kan niet laden en werken tegerlijkertijd

Het is een grote muis, met bluetooth dongle verbonden in een usb2 poort. Een laadstation die op het bureau geplaatst kan worden.

De muis zelf vind Ik een mooi design hebben en ergonomisch gevormd vooral dankzij het duimsteuntje.

Onderop de muis is een aan/uit knop te vinden, een 'connect' knopje (nog nooit nodig gehad) en de connectors om de batterij op te laden. In het midden tussen en linker en rechter muisknoppen zit een scroll-wiel. Deze kan op 'free-spin' ingesteld worden zodat hij doorblijft draaien als je er een gooi aan geeft. Ik heb het scroll-wiel alktijd op free-spin staan, Ik heb dat geklik niet meer nodig, Ik vind dit fijner. Vlak boven de duim zit een scrol-wiel deze kan naar voren en naar achteren gedrukt worden, en worden gemidden klikt. daarboven een << (terug) en >> (verder) knop.

De basis instellingen zijn best wel eenvoudig, gelukkig is de logitech setpoint software te downloaden zodat je de muis naar eigen wens kunt instellen. Zo heb Ik bijvoorbeeld ingesteld dat wanneer Ik het duim-scrollertje naar mijzelf toetrek er een 'copy' (ctrl+c) commando wordt uitgevoerd, duw Ik het naar voren een 'paste' (ctrl+v) en bij een middenklik een 'cut' commando (ctrl+x)

De opvolger van de muis is de Logitech Performance MX, Ik blijf zo lang het kan toch bij deze omdat deze de scroller bij de duim heeft. Dit scroll-wiel is echter wel door veel mensen als onzinnig en zelf onhandig verklaart dus dat is een hele personijke overweging als je geintereseert zijn in deze muis. Waar de Performance MX wel wint is het feit dat deze muis opgeladen kan worden terwijl je er mee werkt (d.m.v. een usb aansluiting)

Heb jij ook een Logitech Mouse MX Revolution Laser Cordless?

Zelf heb ik nu 2 exemplaren omdat de 1e de linkermuisknop nietgoed meer werkte heb ik op Internet een goede 2e hands gevonden.

Echter had deze geen connecter knopje onder de muis en kon hij niet aangesloten worden op mijn bestaande MX5500 toetsenbord/muis combinatie ontvanger en heb nu 2 x een USB port ingebruik.

Wat ik niet snap is dat jij wilt opladen terwijl je aan het werk bent, zelf zit ik vaak langer dan 10 uur met de PC te werken met tekst verwerking (knippen, plakken etc. etc.) maar nog nooit was de muis leeg en als ik na een lange tijd werken de muis op de oplader zet heb ik nooit meer dan 1 streepje gezien wat opgeladen moest worden.

Was blij nog een 2e hands op het Internet gevonden te hebben want het is een heerlijke muis om mee te werken.

Overigens heb ik de duimknop maar een functie, indrukken voor Alt+4 sluiten, je heb mij wel op een idee gebracht :-)
Hoi djfox741,

Allereerst vind Ik het fijn dat Ik je op een idee heb gebracht. :)

Ik had de muis ook in combinatie met de MX5500 toetsenbord maar die is immidels wel al versleten. Ik heb na jouw opmerking de doos van de MX revolution die Ik afzonderlijk heb gekocht (zonder de toetsenbord combinatie MX5500) geopend om te kijken of het 'connect' knopje er op zit en inderdaad zit het knopje er niet op in deze versie.

Over het laden tijdens het werken: Ik laad de muis ongeveer 1 keer per week op tegen de tijd dat het batterijtje leeg begint te raken. Maar het komt af en toe voor dat Ik vergeet om hem op tijd te laden. Maar dat is alsnog geen dealbreaker :)
DivadaviD

Wat ik nog wil zeggen is, dat ik mijn oplader op tafel heb staan naast de monitor aan het einde van de tafel, dus wanneer ik klaar ben met de PC zet ik hem erop, vandaar dat ik het niet helemaal begreep over dat opladen van jou.

Omdat ik een slechte verbinding heb als hij in de USB achterin mijn PC zit, heb ik een Extender van een eerder bord MX3200 die ik nu achter de monitor heb staan waar ik nu geen last meer heb met het toetsenbord, anders is het nu met de muis die ook niet vlekkeloos loopt, dus zoek ik nu nog een Extender of ik moet domweg een verlengkabeltje gaan nemen.

Tot zover maar weer ... :+
De MX3200 heb Ik ook nog gehad. Ik heb hier exact dezelfde extender nog staan. Die Ik toch nooit gebruik dus als je een tweede zou willen hebben om je muis mee te verbinden je mij een prive bericht sturen met je adres gegevens, dan is het een kleine moeite voor mij om naar je toe te sturen :)
DivadaviD

PM Verstuurd TOF!! _/-\o_ _/-\o_ _/-\o_