ASUS RT-N56U Review

12 september 2014, laatste update op 12 september 2014, 690 views Rapporteer

Deze router had nooit op de markt mogen verschijnen. Ik heb werkelijk niet dan problemen met deze router gehad, een hardware issue, wat blijkt uit het feit dat met een custom firmware (geinstalleerd na ontelbaar veel uitval / nonrespons van de router met de originele firmware) dezelfde issues zich voordoen.

Pluspunten

• Strak design

Minpunten

• Instabiel / niet release-klare hardware / slechte ondersteuning van Asus

1 van 5 sterren (Waardeloos)
Deze router leek veelbelovend op papier met de toenmalige reviews. De prijs-kwaliteit verhouding leek erg goed.

Echter na een aantal weken begon de router te sputteren met de externe harddisk die via USB verbonden was. De verbinding hiermee begon steeds vaker uit te vallen. Daarna begon de router vaak uit zichzelf te herstarten. Tot hij bij het starten bleef hangen.

Op dat moment een hard reset gedaan. Binnen de korste keren dezelfde issues. Na een week hoofdpijn hierdoor besloten een custom firmware erop te zetten (Padavan). Dit leek in het begin goed te werken, totdat precies dezelfde issues terugkwamen na een paar uur.

Deze router is compleet waardeloos. Ik kan een ieder aanraden deze niet te kopen. Check ook online de reviews die er inmiddels wel zijn. Er blijken veel meer mensen zeer slechte ervaringen met deze router te hebben. Ik begrijp ook niet waarom deze router nog steeds verkocht wordt.

Heb jij ook een ASUS RT-N56U?

Waarom heb je router niet op RMA gestuurd??
Ik snap niet waarom je de router negatief beoordeeld terwijl je duidelijk een defect exemplaar te pakken hebt. Ik gebruik deze router sinds augustus 2011(!), wat echt behoorlijk lang is voor een router. En hij werkt werkelijk waar nog steeds perfect. Ik heb nooit een snellere, stabielere, en gebruiksvriendelijkere router gehad. Hij draaide tot vorige week 181 dagen achtereen, zonder herstarts. En ik gebruik hem met 14 clients i.c.m. een 180 MB Ziggo verbinding... Ook met Padavan overigens.

Ook de support is prima. Ik had een bug met de Asus AiCloud software gevonden. En dat werd behoorlijk serieus opgepakt, en ik werd op de hoogte gehouden over de oplossing van de klacht, Mijn volgende router zal zeer waarschijnlijk weer een high-end Asus worden.
Jammer dat de review weinig feiten bevat: bijvoorbeeld wat voor harddisk (model nummer) en met welke padavan firmware versie en uitvoering (nano, base, etcetera). Ik heb geen ervaring met harddisks aan de Asus maar kan mij voorstellen dat er keuzes zijn in welke partitie indeling en welk type bestandssysteem. Ook dat soort informatie ontbreekt helaas.
Zelf gebruik ik sinds kort de Padavan firmware in combinatie met USB-sticks t.b.v. Entware, dat wil zeggen MBR partitietabel en ext4 bestandssysteem. Dat heeft tot op heden nog niet tot problemen geleid in combinatie met hardware versie 1 (19VDC) van de AC-N56U.
Volgens Padavan firmware issue #822:
N56U A1 has a hardware defect in USB ports which makes it somewhat unreliable for storage functions. It's recommended to use the second port which is further from the front panel, it's supposed to be more stable.