Review door de redactie

Door Tomas Hochstenbach - Redacteur 4 november 2021

Intel 12th Gen 'Alder Lake' - Core i9 12900K, i7 12700K en i5 12600K

De Intel Core i5 12600K is ruim sneller dan de Ryzen 5 5600X, dankzij de enorme stap die Intel zet ten opzichte van zijn vorige generatie. Wel ligt het stroomverbruik onder maximale belasting nog altijd hoog, al is dat minder extreem dan bij bijvoorbeeld de Core i9, en is het nieuwe LGA1700-platform beduidend duurder dan AMD's socket AM4. Lees verder »

Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4.5
Score: 5
5
Score: 4
2
Score: 3
0
Score: 2
0
Score: 1
0
+1
DJMaze 11 december 2021 Product gekocht

Intel Core i5-12600K Boxed

Bloedje snel, echt een verademing. Alleen ondersteunt Linux de CPU en GPU nog niet goed.

Pluspunten

  • snel
  • prima overklokbaar
  • eindelijk een Ryzen alternatief

Minpunten

  • P/E core switching nog niet optimaal
  • snel warm

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prestaties Score: 4
Prijs Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 4
Featureset Score: 4
Overklokbaarheid Score: 5
Warmteproductie Score: 2

Highfeed 12 september 2022 Product gekocht

Intel Core i5-12600K Boxed

Wat een giga stap voorwaarts van de i5 6500. Heerlijk stabiele CPU en werkt prima in windows 11 icm met MSI Pro A.

Pluspunten

  • Snel
  • Met Scythe prima koel te houden

Minpunten

  • Prijs, iets met euro/dollar koers.....

Eindoordeel

Score: 5
david_Cornelis 28 juli 2022 Product gekocht

Intel Core i5-12600K Boxed

Perfecte CPU voor gamen en streamen. Ik heb de CPU nu een twee maanden en ik heb geen problemen ermee gehad alleen dat hij heel snel warm kan worden. Echt een aanrader als de 12400 niet goed genoeg is.

Pluspunten

  • Snel
  • genoeg cores en threads voor gamen en streamen
  • ingebouwde gpu (iGPU)

Minpunten

  • kan erg warm worden

Eindoordeel

Score: 4
DennisH82 2 juli 2022 Hands-on

Intel Core i5-12600K Boxed

Hele snelle cpu voor gaming, streaming, foto bewerking, ook mede dankzij de extra E cores. Gebruikt icm Z690 Gaming X bord, Cinebench R23 (stock settings) max gebruik: 101W, temp: 61 graden met Arctic Freezer Duo.

Pluspunten

  • Goede prestaties
  • Goed koel te houden
  • DDR4/5

Minpunten

  • Prijs
  • Dure moederborden
sma11e 21 juni 2022 Product gekocht

Intel Core i5-12600K Boxed

Oude cpu was een i5 4570. Dus hiernaar upgraden is een wereld van verschil in een game star citizen heb ik hem al zien pieken naar 80% anders haalt hij nog niet de 50% zoals in BF2042.

Pluspunten

  • Doet wat het adverteert, super gaming cpu!

Minpunten

  • geen

Eindoordeel

Score: 5
Rohem 1 februari 2022 Product gekocht

Intel Core i5-12600K Boxed

Deze processor is een grote stap voorwaarts ten opzichte van mijn i5-4670. Lang getwijfeld of ik deze processor nu al zou kopen als (redelijke) early adopter. Maar geen seconde spijt van gehad! Gebruikt met Windows 11 en DDR4 geheugen, is perfect voor mijn dagelijkse werk en af en toe gamen!

Pluspunten

  • DDR4 en DDR5 support
  • Goede performance
  • e-cores
  • Goede prijs/kwaliteit

Minpunten

  • Hoge TDP
  • Veel warmte onder hoge load
  • Moederborden nog vrij duur

Eindoordeel

Score: 5
EDIT 25 januari 2022 Product gekocht

Intel Core i5-12600K Boxed

Een snelle processor met een (momenteel) prima prijs/prestatieverhouding. De zuinige E-cores zijn een mooie toevoeging: wel de power als je het nodig hebt, maar ook de zuinigheid op de (vele) momenten waarop de PC vrijwel idle is. Met de huidige prijzen voor DDR5 ook fijn dat DDR4 wordt ondersteund.

Pluspunten

  • Goede prestaties
  • E-cores zijn een mooie toevoeging
  • Niet al te absurde prijs
  • Zowel DDR4 als DDR5 ondersteund

Minpunten

  • (Nu nog?) Dure moederborden nodig

Eindoordeel

Score: 5
Ernemmer 15 november 2021 Product gekocht

Intel Core i5-12600K Boxed

Gekocht als upgrade van mijn 5600X, ik doe veel sinlge-core werk en dan is deze 20% winst toch wel erg fijn. Ik gebruik hem met DDR4 en windows 10 en werkt perfect voor mijn werk. (Autodesk Revit)

Pluspunten

  • Prijs
  • Single core snelheid
  • Verbruik/hitte tov de 12900k
  • Makkelijk te overclocken

Minpunten

  • Niks

Eindoordeel

Score: 5
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Intel Core i5-12600K?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review


Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee