Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Review door de redactie

Round-up - Processors tot 200 euro - Betaalbare, courante cpu's vergeleken

Terwijl we aan de vooravond staan van de komst van AMD's Zen3-processors, bekijken we in deze review het huidige aanbod van consumentenprocessors tot 200 euro.

149 27 sep

Review - AMD Ryzen 2700X en 2600X: (Ry)Zen met een plus

Eindelijk is de nieuwe generatie Ryzen er: nieuwe processors die je op bestaande moederborden kunt gebruiken. AMD gaf de tweede generatie Ryzen de codenaam Pinnacle Ridge

198 19 apr '18

Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4.5
Score: 5
33
Score: 4
8
Score: 3
0
Score: 2
1
Score: 1
0
+1
MichaelBelgium 12 oktober 2018 Product gekocht

AMD Ryzen 5 2600 Wraith (BOX) Boxed

Wat een beest. Voor minder dan 200€ ! Zeer overklokbaar, AM4, kan snelle RAM aan, multicore prestaties. Kan simulatie games en open world games lekker makkelijk aan. Lage cpu load, veel ademruimte voor ALLES en zooo veel meer.

Pluspunten

  • Unlocked/overklokbaar
  • Super multicore prestaties
  • Beter dan vorige generatie
  • SMT/multithreading (12 threads)
  • Stock koeler inbegrepen (Wraith stealth)
  • 6 cores
  • Socket AM4 (mainstream tot 2020)
  • Prijs

Minpunten

  • Wraith stealth en niet wraith spire (zoals R5 1600)
  • Singlecore prestaties (maar zeker goed genoeg)
  • Geen integreerde gpu

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prestaties Score: 4
Prijs Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5
Featureset Score: 5
Overklokbaarheid Score: 5
Warmteproductie Score: 4

MijnGameNaam 7 januari 2021 Product gekocht

AMD Ryzen 5 2600 Wraith (BOX) Boxed

een goede cpu voor een pc die van alles moet zelf gebruik ik hem voor het editen van foto`s en gamen, deze cpu is fantastisch als je hem samen met een 1070 a 2070 in een computer legt

Pluspunten

  • 6 core 12 theat
  • goede prijs kwaliteit verhouding

Minpunten

  • nvt

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prestaties Score: 5
Prijs Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5
Featureset Score: 4
Overklokbaarheid Score: 3
Warmteproductie Score: 2
glorkblork 31 december 2020 Product gekocht

AMD Ryzen 5 2600 Wraith (BOX) Boxed

Een 6 kernige processor voor mensen die niet zo veel singlethreaded performance nodig hebben (ryzen5 3600 cost een extra 100 euro). Een goede cpu voor budget gamers zoals mij. en de wrath stealth cooler werkt best wel goed

Pluspunten

  • lekker veel threads zodat je veel dingen tegelijk kan doen
  • goede prijs
  • OK singlethreaded

Minpunten

  • er is een ryzen 5 1600 AF die min of meer hetzelfde is, maar gezien die niet te vinden is, is dit een goede keuze

Eindoordeel

Score: 5
derikkert 3 oktober 2020 Product gekocht

AMD Ryzen 5 2600 Wraith (BOX) Boxed

Zeer goede een goedkope CPU (rond de 120 euro) met 6 cores, SMT, 65w tdp. Niet geschikt voor een supergoede videokaart maar zeker wel voor een midrange videokaart.

Pluspunten

  • Prijs
  • Veel cores en threads
  • Kan redelijk overklokken
  • Werkt goed samen met een mid-range gpu van zo'n 250-500 euro
  • Lage tdp voor een 6 core chip

Minpunten

  • Geen zen 2
  • Wat lagere single-core prestaties tov zen 2 en Intel
  • Klein wraith spire stock koelertje

Eindoordeel

Score: 4
StanmeijerNewbie 21 september 2020 Product gekocht

AMD Ryzen 5 2600 Wraith (BOX) Boxed

Ik heb deze chip nu bijna 2 jaar. Dit is zonder overdrijven de beste CPU die ik ooit gekocht heb!. Prijs valt reuze mee voor de geweldige performance die je eruit kan halen!

Pluspunten

  • Goede OC'er
  • Goedkoop
  • Snel

Minpunten

  • Geen

Eindoordeel

Score: 5
Cor INewbie 2 september 2020 Product gekocht

AMD Ryzen 5 2600 Wraith (BOX) Boxed

veel cpu voor weinig geld. hele goede cpu voor een budget build, maar kan ook in de lage mainstream nog gebruikt worden.

Pluspunten

  • niet duur
  • prestaties

Minpunten

  • geen

Eindoordeel

Score: 5
Akelake 14 juni 2020 Product gekocht

AMD Ryzen 5 2600 Wraith (BOX) Boxed

Singlecore performance is iets laag. Zelf had ik achteraf de 3300x (quadcore, zelfde prijs) of 3600 (hexacore, ~€170) willen kopen aangezien beide betere singlecore performance hebben. (kijk voor benchmarks op cpumonkey, zowel single and multicore performance). Voor minder dan €120 zeker waard (nieuw/gebruikt).

Pluspunten

  • 6 core

Minpunten

  • singlecore performance
  • zen+ ipv zen 2

Eindoordeel

Score: 4
glenniebrother 10 juni 2020 Product gekocht

AMD Ryzen 5 2600 Wraith (BOX) Boxed

Gekocht voor €99. Top prestaties voor deze prijs.

Pluspunten

  • Prijs
  • Prestaties
  • 6 kernen
  • 12 draden

Minpunten

  • Moet ik iets verzinnen?
  • Wraith Stealth i.p.v Wraith Spire

Eindoordeel

Score: 5
robroy1998 7 april 2020 Product gekocht

AMD Ryzen 5 2600 Wraith (BOX) Boxed

Al bijna een jaar eigenaar van deze geweldige, krachtige processor. Draait alles soepel met de wraith cooler i.c.m 16GB DDR4. Goedkope processor die je games soepel laat draaien en met gemak lichte videobewerking aankan.

Pluspunten

  • prijs/kwaliteit
  • Blijft koeler i.c.m de Wraith Cooler

Minpunten

  • Singlescore lager dan 3e generatie
  • Blender animation loopt niet soepel hiermee
  • Net niet de juiste processor voor heavy workload

Eindoordeel

Score: 5
robinfct2000 23 maart 2020 Product gekocht

AMD Ryzen 5 2600 Wraith (BOX) Boxed

Een mooie starter cpu, bottleneckt niet snel en word ook niet heel warm.

Pluspunten

  • Clock speeds
  • Prijs

Minpunten

  • Niet

Eindoordeel

Score: 4
Bruhlex 31 januari 2020 Product gekocht

AMD Ryzen 5 2600 Wraith (BOX) Boxed

Beste cpu onder 200 euro.

Pluspunten

  • Goede prestaties
  • Stock cooler is fantastisch

Minpunten

  • Iets hoger dan gemmideld tdp
  • Kan te heet worden als je het overclockt (75 graden)

Eindoordeel

Score: 5
Thombje 28 januari 2020 Product gekocht

AMD Ryzen 5 2600 Wraith (BOX) Boxed

Voor €120 een 6 core / 12 thread chip, aantal jaar geleden onmogelijk. i5 6600k zorgt voor bottleneck icm met GTX 1070. Upgrade naar deze CPU en geen bottleneck, veel "smoother" in games en veel betere multicore prestaties.

Pluspunten

  • Prestaties
  • 6c/12t
  • SMT/HT
  • Overclockbaar
  • AM4 upgrademogelijkheden

Minpunten

  • Wraith Stealth is ok, maar niet ideaal
  • Geen iGPU?

Eindoordeel

Score: 5
thesinsher 24 december 2019 Product gekocht

AMD Ryzen 5 2600 Wraith (BOX) Boxed

Beste prijs/kwaliteit CPU op dit moment! Veel power met een erg laag verbruik. De meegeleverde ventilator is fluister stil. Tip: undervolt de CPU (-200mV in mijn geval) voor lagere temperaturen, een stillere, meer efficiente PC.

Pluspunten

  • Zeer snel
  • Veel snelle cores
  • Prijs/kwaliteit

Minpunten

  • Geen

Eindoordeel

Score: 5
YoukiePoekieNewbie 4 december 2019 Product gekocht

AMD Ryzen 5 2600 Wraith (BOX) Boxed

Ik gebruik de processor in combinatie met een GTX 1660 Ti, werkt perfect! De meegeleverde koeler is erg goed, stil en temperatuur blijft laag. Voor de huidige prijs is het een erg goede deal!

Pluspunten

  • Veel waar voor je geld
  • Stille koeler
  • Geen bottleneck i.c.m. GTX 1660 Ti

Minpunten

  • Nog geen gevonden

Eindoordeel

Score: 5
Just.Kuba 23 september 2019 Product gekocht

AMD Ryzen 5 2600 Wraith (BOX) Boxed

Goed cpu voor een lage prijs

Pluspunten

  • Snel
  • Prijs
  • Stille Cooler

Minpunten

  • geen

Eindoordeel

Score: 5
SleepyMario 6 september 2019 Product gekocht

AMD Ryzen 5 2600 Wraith (BOX) Boxed

In 1 woord: Geweldig! Snel en uitstekend overklokbaar. Streamen en gamen zijn geen probleem voor dit ding.

Pluspunten

  • gewoon een hele goede cpu

Minpunten

  • geen

Eindoordeel

Score: 5
LukasvH_1 25 augustus 2019 Product gekocht

AMD Ryzen 5 2600 Wraith (BOX) Boxed

Zelfs na de launch van Ryzen-3000 nog een zeer relevante chip. Zeker voor de prijs (6c /12t) Geschikt voor de wat meer budget gamers aangezien de 3600 ruim €80 duurder is. Meegeleverde koeler is voldoende, al zal ik overklokken dan wel vermijden.

Pluspunten

  • Prijs
  • 6c / 12t
  • Zelfs na launch Ryzen-3000 goede prestaties

Minpunten

  • Wraith Stealth

Eindoordeel

Score: 5
Hennek[] 26 juli 2019 Product gekocht

AMD Ryzen 5 2600 Wraith (BOX) Boxed

Gekocht voor mijn eerste PC build. Heb de processor kunnen kopen voor €105. Dan is prijs-presatie super. Nog niet lang in gebruik maar PC voel snel en goed aan. CPU koeler is erg klein. Werkt naar behoren maar denk dat er niet veel headroom is zit.

Pluspunten

  • prijs kwaliteit
  • 65W

Minpunten

  • CPU koeler is erg klein

Eindoordeel

Score: 5
BrunkBeard 8 juni 2019 Product gekocht

AMD Ryzen 5 2600 Wraith (BOX) Boxed

Erg goede CPU voor een kleine prijs. Op moment van schrijven de beste prijs-kwaliteitsprocessor bij uitstek als we enkel kijken naar multi-core performance, maar zelfs single-threaded doet deze het uitmuntend. Zeker aangeraden!

Pluspunten

  • Lage prijs
  • Goede performance
  • Laag verbruik (TDP van maar 65W)

Minpunten

  • Geen voor deze prijs

Eindoordeel

Score: 5
AntonioD 31 mei 2019 Product gekocht

AMD Ryzen 5 2600 Wraith (BOX) Boxed

Nieuw gekocht voor 130 euro en doet het prima! Lekker snel en voor de prijs valt er niet veel te klagen.

Pluspunten

  • Prijs/kwaliteit!
  • Snelheid
  • 6 cores / 12 threads

Minpunten

  • Koeler is okeish

Eindoordeel

Score: 5
Tweakriez 29 mei 2019 Product gekocht

AMD Ryzen 5 2600 Wraith (BOX) Boxed

Voor slechts 135 euro deze krachtpatser gekocht. 6 cores + 6 smt en zeer eenvoudig naar een all core clock van 4,17ghz gekregen. Wat een price/performance topper!

Pluspunten

  • Super prijs/kwaliteit
  • Snel
  • Zuinig
  • Overclocken
  • Cheap

Minpunten

  • Voor dit geld, geen!

Eindoordeel

Score: 5
Joey_RTLX 23 mei 2019 Product gekocht

AMD Ryzen 5 2600 Wraith (BOX) Boxed

Top processor, gekocht bij Alternate voor 135 euro. Echt een goede prijs voor een goede processor. 6c/12t met hyperthreading en een boost clock van 3.9ghz. Kan je nog verder overclocken en komt met een decent stockkoeler. Welke ik zelf heb vervangen voor ene 240ml aio

Pluspunten

  • Goedkoop
  • Hyperthreading/SMT
  • Lage cpu load tijdens games
  • Blijft relatief koel
  • Nog verder te overclocken
  • Goede prijs/kwaliteit

Minpunten

  • Oke stockkoeler. De max koeler was leuk geweest.

Eindoordeel

Score: 5
JustJeej 21 mei 2019 Product gekocht

AMD Ryzen 5 2600 Wraith (BOX) Boxed

Heel goede koop voor de prijs. Geen bottleneck met meeste GPU's, goede performance met meerdere programma's open. Ook fijn dat er een cooler bijkomt, en hij ziet er ook nog eens niet slecht uit.

Pluspunten

  • Prijs
  • Performance
  • Komt met cooler

Minpunten

  • Geen ingebouwde GPU (betaal je ook niet voor)

Eindoordeel

Score: 5
EVO 21 mei 2019 Product gekocht

AMD Ryzen 5 2600 Wraith (BOX) Boxed

Fijne zes-core processor die het prima doet. Gezien de prijs -kwaliteitsverhouding is deze AMD CPU aan te raden boven de gemiddelde intel CPU. Ideaal voor gaming/ fotoshop/ films.

Pluspunten

  • Chip kan worden overgklokt
  • Chip heeft zes coren actief
  • De CPU blijft met goede koeler zijn hoofd koel houden
  • Chip lust heerlijk snel geheugen (ligt ook aan het moederbord)

Minpunten

  • Geen

Eindoordeel

Score: 5
wesseltie 27 april 2019 Product gekocht

AMD Ryzen 5 2600 Wraith (BOX) Boxed

Mooie chip voor een goede prijs ! Jammer dat mijn chip geen 4.2 ghz haalt en dus voor niets een dure cooler gekocht.

Pluspunten

  • 6 cores 12 threads
  • Goedkoop

Minpunten

  • Geen 4.2ghz
  • Overclocked slecht

Eindoordeel

Score: 2
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een AMD Ryzen 5 2600?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Apple iPhone 12 Microsoft Xbox Series X LG CX Google Pixel 5 Sony XH90 / XH92 Samsung Galaxy S21 5G Sony PlayStation 5 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2021 Hosting door True