Gemiddelde gebruikersscore
Een 802.11ax- WiFi 6 router terwijl WiFi 6 nog niet officieel is? De RT-AX88U zit vol met mooie features, een uitgebreide software en heeft een eenvoudige ingebruikname. Voor nu is het afwachten op beschikbare WiFi 6 clients, terwijl je geniet van een snelle en betrouwbare 802.11ac verbinding.
Dit gaat om de PRO versie. Ik weet niet waarom Tweakers hier geen onderscheid in maakt, het is een behoorlijk ander apparaat met betere features, maar als grote downgrade 5 poorten ipv de 8 van de normale versie.
Ik heb 3 andere ASUS routers getest en uiteindelijk op deze uitgekomen als upgrade van m'n TP-Link Archer AX6000. Ook heb ik oude routers als mesh opstelling gebruikt en vergeleken met nieuwe ASUS ZenWiFi AX (XT9) mesh modules. Lees hieronder m'n ervaringen.
Samenvattend: uitstekende router, mooie upgrade van mijn AC-88U als centrale router. Prijs is aan de forse kant, maar mijns inziens is de upgrade dit dubbel en dwars waard.
Gekocht als upgrade van mijn RT-AC68u die af en toe moeite had met de load en omdat we onderhand twee WiFi-6 clients in huis hebben. Niet goedkoop, maar gekocht toen er goede aanbieding was. Zeer snelle router, in de meer uitgebreide review zal ik hem vergelijken met de RT-AC68u.
Mooie stabiele router. De webinterface zie er mooi uit, en werkt perfect. De Router APP ziet er gelikt uit, en je kunt er ook echt een boel mee. Met m'n glas verb. 600/600 haal ik met een iPhone 11 de maximale snelheid. Custom firmware mogelijk, en Trend Micro beveiliging aanwezig.
Ik heb deze router een tijd in gebruik en al met al ben ik erg tevreden over de router. De prijs is hoger dan veel andere routers, maar dat resulteert ook in een betrouwbaar netwerk
Ik vind dit een goed product. Er zijn veel router instellingen, mogelijkheden en aansluitingen. Het bereik op 5GHz is goed. Ik heb overal in huis en tuin snel WiFi.
Deze ASUS router ziet er esthetisch mooi uit (voor in de meterkast ;0). Ik ben zeer onder de indruk van de gebruikersinterface.
Een top router maar toch maar een goed in plaats van een uitstekend.
Router gekocht in verband met de vele netwerkpoorten. Wordt gebruikt in combinatie met zenwifi xt8.
Door het hele huis goed bereik.
Deze router in mijn ouderlijk huis geïnstalleerd en nogmaals gekocht bij het op mijzelf gaan. Wederom pijnloze installatie met alle mogelijkheden die de kenner ook wil. Hoewel het bereik ver gaat, zijn een overvloed aan muren toch dodelijk voor het bereik, maar wederom pijnloos uitgebreid met tweede router icm AiMesh.
Na bijna 6 jaar mijn oude router vervangen voor een ASUS RT-AX88U. Na enkele weken kan ik zeggen dat ik erg tevreden ben. Veel inzicht, genoeg instellingen en hij is snel! Over de app ben ik zeer tevreden, uitgebreid en gebruiksvriendelijk :-) Een aanrader.
Voor ons gezin ( online gaming, streaming, downloaden) waren wij op zoek naar de beste, snelste router. Hij moest meer dan 10 apparaten kunnen ondersteunen zonder ook maar iets in te leveren op stabiliteit. En ja hoor ook op een verjaardag merk je er niks van. Top Router!
Maakte al ruim een jaar gebruik van zijn kleinere broertje (RT-AX58U). Heb ze beide voorzien van Asuswrt-Merlin firmware. Door toepassing van scripts is het mogelijk de KPN ExperiaBox te vervangen. De RT-AX88U is in gebruik als router, de RT-AX58U is in gebruik als AiMesh-knooppunt.
Zowel internet als televisie zijn stabiel.
In mijn zoektocht naar een router met ingebouwde virusbeveiliging en parental controls heb ik deze uitgekozen. Deze heeft onbeperkte jaren virusbeveiliging (in tegenstelling tot Netgear) en heeft een quad core processor. Het is een dijk van een router gebleken. Superstabiel, snel en een gelikte interface.
Fijne router nu een jaar in gebruik, alleen jammer dat hier nog steed geen glasvezel ligt.
Maar zeker heel snel, Gekocht tijdens de korting en cashback doen niet moelijk over cashback.
Goed stabiel werkende WiFi met hoge doorvoersnelheid. Zelfs als signaal minder wordt. Haal bij 70db nog 80mbit.
Router vooral aangeschaft omdat de T-Mobile thuis router het aantal wifi apparaten niet aan leek te kunnen. Bij de huawei router konden apparaten soms ineens niet meer verbinden. Probleem is hiermee opgelost.
Geweldige AX-router! Deze router heeft zijn charme door zijn in totaal 8 beschikbare LAN-poorten, vele functionaliteiten binnen de webUI en app, Aimesh en het toekomstige 802.11AX. De software (firmware) ordt periodiek geüpdatet door Asus. Ook heb je de mogelijkheid om apparatuur op USB aan te sluiten. Heel erg blij mee!
Om mijn netwerk te voorzien van AX (Wi-Fi6) was ik toe aan een nieuwe router.
Omdat ik een r7800 nighthawk had was ik al een hoge standaard gewend.
Het ontvangst is net weer wat beter en de snelheid ook.
Vooral het aantal aansluitingen is een pluspunt.
Uitstekende router
Erg makkelijk om een mesh netwerk te maken in samenwerking met de AX58U die ik al had liggen.
Nu heb ik in mijn hele woning, 3 verdiepingen met dikke betonnen muren volledige 5 GHZ dekking en haal snelheden van de 400 tot 500 mbit :).
Aangeschaft om weer voorzien te zijn van de nieuwste technieken o.a Wifi 6.
Fijne router snelheid is uitstekend.
Voldoende netwerkaansluitingen.
Super mooie router welke ook nog eens voorzien is van wifi6 en krachtige processor.
Gekocht voor thuis gebruik als vervanger voor mijn wifi5 router.
Voordeel met deze is dat deze over 8lan poorten beschikt zodat je niet te kort komt in de toekomst.
Gui is goed en mogelijkheden zijn ruim.
Mooi en stabiel router. Veel features en makkelijk interface. Heel snel, nat opties, mobile app
Prima apparaat, klaar voor de toekomst.
Mooie router, boordevol mogelijkheden en geschikt voor alternatieve Firmware (Merlin Wrt).
Een slechte 2,4 Ghz range en throughput, die met drivers te maken leek te hebben.
De 5 Ghz performance was daarentegen prima.
In potentie goede router, maar nog niet "af".
Teruggestuurd en mijn geld terug gekregen.
Deze router staat aangeschreven als beste Gamerouter 2020.
MEGEKKO biedt de beste prijs, namelijk €289 terwijl vele andere bedrijven nog steeds €350 vragen.
Hele verbetering na mijn vorige router “Netgear Nighthawk AC1900 / R7000” en meteen op de toekomst voorbereid.
Router is aan de grote kant, maar dat is niet erg. Fijn is dat er ook alternatieve firmware (bijvoorbeeld Merlin) op geinstalleerd kan worden als je extra functionaliteit nodig hebt.
De router beschikt over moderne hardware zodat hoge snelheden gehaald kunnen worden via VPN (AES-NI).