Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Gebruikers

Score: 3
13 reviews

Dell Thunderbolt Dock TB16 with 240W AC Adapter

Review door de redactie

De redactie van Tweakers heeft nog geen review van de Dell Thunderbolt Dock TB16 with 240W AC Adapter. Bekijk hieronder de review van onze collega's van Hardware Info.

Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 3
Score: 5
1
Score: 4
5
Score: 3
2
Score: 2
2
Score: 1
3
+2
BugBoy 8 april 2017 Product gekocht

Dell Thunderbolt Dock TB16 with 240W AC Adapter

Complete dock, waarmee je een XPS of Precision (5xxx) voorziet van voeding en alle standaard aansluitingen. Voorheen was die erg duur (bijna €400), maar Dell heeft de prijs aangepast en voor €180 is het een prima deal. Heb je genoeg aan 2x FullHD dan is de WD15 een goedkopere oplossing.

Pluspunten

  • Eén kabel voor TB+voeding
  • 2x DisplayPort (5K mogelijk)
  • Bootscherm zichtbaar

Minpunten

  • Korte dock kabel (50cm)
  • Groot

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 3
Bouwkwaliteit Score: 3

+1
Flaker 26 maart 2017 Product gekocht

Dell Thunderbolt Dock TB16 with 240W AC Adapter

Een 200% verbetering t.o.v. de Dell TB15 die in 2016 op de markt is gekomen. Het dock is zeker stabieler/betrouwbaarder geworden, hoewel mijn beeldsignaal nog steeds zomaar zonder waarschuwing voor 1 - 2 seconden kan wegvallen. Update september 2017: geen verbetering na firmware updates - negatief koopadvies

Pluspunten

  • Een kabel voor stroom, video, USB, netwerk
  • Netwerk en USB stabiel

Minpunten

  • Video niet stabiel en valt af en toe weg
  • USB dongle voor toetsenbord niet altijd herkend
  • Docking kabel zit aan verkeerde kant
  • Hoorbare ventilator

Eindoordeel

Score: 2Per criterium
Prijs Score: 3
Bouwkwaliteit Score: 3

0
SPANO 23 februari 2021 Product gekocht

Dell Thunderbolt Dock TB16 with 240W AC Adapter

Ondanks veel slechte reviews werkt dit (prijzige) product erg goed voor mij!

Pluspunten

  • Twee Q-HD beeldschermen werken perfect
  • USB-C is ook een oplader

Minpunten

  • USB-C kabel vrij kort.. (maar opzich manageable)

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 5

riz2rage 12 december 2020 Product gekocht

Dell Thunderbolt Dock TB16 with 240W AC Adapter

Slechtste aankoop ooit, op geen enkele manier stabiel werkend te krijgen. De oplaad functie is er na 2 maanden mee opgehouden.

Pluspunten

  • veel power

Minpunten

  • onstabiel
  • oplaad functie snel kapot
  • duur

Eindoordeel

Score: 1
REDSD 15 mei 2020 Product gekocht

Dell Thunderbolt Dock TB16 with 240W AC Adapter

Ik gebruik deze dock voor werk en naar iets meer dan een jaar gebruik kan ik iedereen deze dock sterk afraden. Mijn advies is als je een Dell laptop hebt en een hub erbij wil, koop een losse power supply en usb-c hub, het gaat je een hoop kopzorgen schelen.

Pluspunten

  • veel aansluitingen

Minpunten

  • Onstabiel, 50% kans dat die werkt
  • korte usb-c kabel
  • Firmwares updates lastig als die niet werkt

Eindoordeel

Score: 1
MisterE 3 mei 2020 Product gekocht

Dell Thunderbolt Dock TB16 with 240W AC Adapter

Deze kort gehad. Is weer terug gegaan naar de winkel. Zover ik kon zien deed alles het onder Linux. Maar de ventilator is reuze vervelend in een stille kamer (met een stille laptop). Ben gegaan voor de Lenovo 40AN (https://tweakers.net/productreview/227290/lenovo-40an0135eu.html)

Pluspunten

  • functioneel

Minpunten

  • geluid

Eindoordeel

Score: 3
Authentis 12 oktober 2019 Product gekocht

Dell Thunderbolt Dock TB16 with 240W AC Adapter

Dock werkt prima met gloednieuwe XPS 15 7590 i9 3e hands van andere tweaker gekocht, helaas niet werkende HDMI, maar met Thunderbolt en nieuwste drivers werkt het. Nu met vaste PC aangesloten op Dell U3417W, via USB upstream1 toetsenbord en muis en speaker set, werkt heerlijk

Pluspunten

  • Stevig gebouwd
  • Drivers eenvoudig te updaten via SupportAssist
  • opstart zonder laptop te openen
  • Laden via Thunderbolt, geen clutter

Minpunten

  • HDMI werkt niet (stuk?)
  • korte Thunderbolt kabel

Eindoordeel

Score: 4
max1 20 maart 2019 Product gekocht

Dell Thunderbolt Dock TB16 with 240W AC Adapter

Een zeer slechte dock voor zo'n premium prijs. Zeer instabiel, de kleinste driver update kan je complete systeem laten crashen. Vermijdt deze dock als je geen zin hebt om uren te zoeken naar de reden van een blue screen of death.

Pluspunten

  • 1 kabel

Minpunten

  • Korte usb-c kabel
  • Zeer instabiel
  • Compatibiliteit met drivers is rampzalig

Eindoordeel

Score: 1
TapeRobot 3 maart 2019 Product gekocht

Dell Thunderbolt Dock TB16 with 240W AC Adapter

Ik ben tevreden over de dock maar vind 280 euro een flink bedrag bedrag. Of de functionaliteit die je ervoor terug krijgt 280 euro waard is moet iedereen zelf bepalen. Zelf vind ik het verrekte handig dat alles (zelf opladen) via één kabletje loopt. Gebruikt met een Dell Precision 5520

Pluspunten

  • Functionaliteit is erg compleet
  • Stabiel (in mijn geval)

Minpunten

  • Niet compatible met andere merken of oudere Dell laptops. (Kunnen oudere Dell D3100 wel.)
  • Duur

Eindoordeel

Score: 4
fabianz 30 juni 2018 Product gekocht

Dell Thunderbolt Dock TB16 with 240W AC Adapter

Dock in combinatie met Dell XPS 9570 en Dell UP3214Q monitor (UHD) werkt niet goed. Monitor werkt slechts op 6bit kleuren. Positief is dat er voldoende stroom richting laptop gaat om deze op te laden. Issues van beeld uitvalt of dat usb-porten niet werken is verholpen na een reboot.

Pluspunten

  • laptop laden via TB
  • voldoende aansluitingen

Minpunten

  • monitor aansturing
  • ventilator
  • aan/uit knop werkt niet consequent

Eindoordeel

Score: 3
CatLouis 24 november 2017 Product gekocht

Dell Thunderbolt Dock TB16 with 240W AC Adapter

Niet goed. Mijn XPS15 crasht met de TB16 niet meer (wel met TB15), maar USB poorten onbetrouwbaar; bij opstarten vaak niet-werkende toetsenbord(en), extreme ruis op de speakerset (aangesloten op de TB16) en verder random problemen. Drivers en thunderbolt firmware up to date, nieuwe copie windows 10 maakt niet uit.

Pluspunten

  • één ding voor alles

Minpunten

  • helaas niet betrouwbaar

Eindoordeel

Score: 2
Sluuut 20 juli 2017 Product gekocht

Dell Thunderbolt Dock TB16 with 240W AC Adapter

Aardige dock maar je moet best wat technische kennis hebben om hem goed te kunnen gebruiken. Diverse schermen werken goed, maar als je converters gebruikt dan heb je kans op flikkeringen in het scherm. Een nieuwe driverversie kan voor instabiliteit zorgen.

Pluspunten

  • Alles met 1 thunderbold kabel aan te sluiten
  • Laad de laptop op via thunderbold
  • Is behoorlijk stil ondanks actieve fan
  • Design

Minpunten

  • Thunderbold kabel aan de verkeerde kant
  • Heeft specifieke driverversie nodig voor W10, anders zeer instabiel
  • Niet alle schermen werken goed, sommige schermen flikkeren om de 10 seconden

Eindoordeel

Score: 4
theblindman 30 maart 2017

Dell Thunderbolt Dock TB16 with 240W AC Adapter

Een fijn dock voor Dell-laptops met een Thunderbolt 3 poort. Stabiel met 2 XPS 13 laptops en iets minder stabiel met een XPS 15 laptop. Werkt helaas niet met de nieuwe MacBook Pro's.

Pluspunten

  • Complete docking-functionaliteit

Minpunten

  • Korte aansluitkabel
  • Voor een goede werking is het belangrijk om de installatie-instructies van Dell strikt te volgen

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 3
Bouwkwaliteit Score: 4
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Dell Thunderbolt Dock TB16 with 240W AC Adapter?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Apple iPhone 12 Microsoft Xbox Series X LG CX Google Pixel 5 Sony XH90 / XH92 Samsung Galaxy S21 5G Sony PlayStation 5 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2021 Hosting door True