Tweakers
Tweakers
De Nexus 5X is een goede allround-smartphone, waarbij vooral de vingerafdrukscanner en camera zich in positieve zin onderscheiden. Wel hadden we gehoopt dat de accuduur iets langer zou zijn, hoewel deze ook niet slecht is. Het ontwerp is simpel maar functioneel, zoals dat ook gold voor de Nexus 5 twee jaar geleden. Het allerfijnste aan een Nexus-telefoon blijft de garantie op snelle updates en de vlotte software. Hoewel de specificaties niet van het allerhoogste niveau zijn, voelt de 5X snel aan. Het is een beetje vreemd dat LG geen extra kabel of verloopstukje bijlevert om de telefoon in een usb-a-poort te prikken. Over het algemeen kleven er geen enorme minpunten aan de Nexus 5X en dat is een nette prestatie van LG en Google. Lees verder »
Gemiddelde gebruikersscore
Mooi design, de vingerafdrukscanner werkt goed, alleen is de USB-C kabel wel irritant als je je telefoon vaak op de computer aansluit.
Installatie ging zeer vlot via terugzetten backup. Heb ondertussen wel mijn tweede toestel omdat het eerste een losse luidspreker had.
Goede upgrade vanaf Nexus 5. Zeer tevreden over de telefoon.
Net iets sneller. Net iets groter ,hoewel 5inch voldoende was.
Helaas zijn prijs/kwaliteit/prestatie verhoudingen iets minder goed dan bij de Nexus 5.
Accu is matig, voldoende om een dag met rustig/gemiddeld gebruik te overleven.
Nexus 5X: Mooi plastic design, snelle vingerprintscanner, unieke kleur, heb alle 3 de kleuren gezien en blauw "lijkt" het dunst, goede camera, jammer van de trilmotor die lawaai maakt, laad heel snel, USB-C is zeker een pluspunt ivm toekomst, zeker een aanrader!
Na 2 jaar een nexus 5 gehad te hebben en er een echte opvolger uitkwam, direct voor deze gegaan. Afgezien van de vingerafdrukscanner is deze telefoon hetzelfde, maar dan op de minpunten verbeterd.
Prijs kwaliteit een goed toestel en zoals eerdere reviews al stelde: het grootste voordeel is het feit dat je een clean android hebt. Geen touchwiz of sense en dat is voor mij schitterend. Geen miracast is voor mij wel een big mistake van google. Enkel chromecast via dit toestel.
Super telefoon, vingerafdruk scanner werkt goed en apps reageren snel.
Goede camera, zeker bij weinig licht. Telefoon gaat bij 'normaal' gebruik 2 of misschien 3 dagen mee.(Als student zijnde ligt hij meestal naast m'n laptop en kijk er dan af en toe op)