Ik was toe aan een Full HD scherm en wilde het merk Xiaomi blijven houden. Ik was ook reuze enthousiast toen de Redmi Note 2 werd aangekondigd. Een 5.5" scherm, MTK Helio X10, goede accu en uit te breiden met een microSD kaart.
Voor deze prijsklasse is dit een ge-wel-dige telefoon. De achterkant is van plastic en voelt daarom wat goedkoop aan, maar over de rest is niks aan te merken.
Voor de prijs is het een geweldig toestel, het is erg snel en alles verloopt soepel. Beide camera's zijn best goed en het scherm heeft een mooi 5,5 inch 1080p scherm. De achterkant van het toestel is van plastic maar voelt niet goedkoop aan.
Zeer snelle 5,5" telefoon, scherp hd beeld, draait 3d games vlekkeloos, dual sim (beide actief) en geheugen uitbreidbaar..custom rom community erg actief (met name leuk als je cm wilt draaien) ik vind miui persoonlijk niks. Van een S6 naar de Redmi Note 2 prime gegaan nog geen dag spijt gehad.
Mijn eerste echte China smartphone. Na vele goede reviews heb ik besloten om toch een nieuwe en grotere telefoon te bestellen. Hierop heb ik direct CM12.1 erop gezet. Het werkt vlekkeloos en ik vind het zeer goede koop. Voor deze prijs kun je een betere in NLD niet vinden.
Pluspunten
5.5" inch, 2gb werkgeheugen, 16gb opslag
CPU volgens tests sneller dan Snapdragon 801
Mooi scherm. Beter dan Moto G of One X
Groot batterij. Gaat makkelijk een dag mee.
Cuscom Rom van CM is nu beschikbaar.
Dual Sim (mocht je willen gebruiken)
Minpunten
Klep (batterij) komt makkelijk los als je een case gebruikt en deze eraf wilt halen.
Geen dual 4g of 3g mogelijk. Ik heb geen prime versie gehaald.
Goedkope lader met een verloopstukje. Dat mocht wel wat beter.