Gemiddelde gebruikersscore
Voor mij een perfecte router: laag in prijs, uitstekende prestaties, laag energieverbruik en geen overbodige WiFi meuk (gebruik icm Ubiquiti AP).
Niet voor de gemiddelde consument bedoelt. De GUI is niet super eenvoudig, en de wizard voor de basis setup (1xwan, 4x lan) 'vergeet' de DNS instellingen te zetten.
Klein, Simpel en supersnel, meer valt er niet te zeggen.
Als je een router/switch oplossing zoekt voor een lab-setup, studie of thuis is dit de ideale oplossing.
Dit is het zwitsers mes voor netwerken, kan ingezet worden als router, switch, packet sniffer en nog veel meer. Sinds de firmware update is er ook HW nat en ipsec offload aanwezig.
Voor beginners is deze router wat minder geschikt, geavanceerde instellingen kunnen alleen via de CLI worden ingesteld.
Perfecte router point die net wat meer kan en beter is dan consumenten-spul. Echt en verademing. Tegelijkertijd is de configuratie (met hulp van YouTube) niet te moeilijk en prima te doen.
Als je op zoek bent naar een simpele/goedkope router met veel functionaliteit en een goede GUI. Dan is dit zeker een aanrader!
Ik heb de EdgeRouter X gekocht omdat ik geen gebruik wilde maken van de KPN Experia Box bij mijn glasvezel-aansluiting. Hiervoor voldoet deze router perfect. Daarnaast is de router goedkoop, klein en zeer stabiel. De web GUI is ook prettig in gebruik.
Goede router, managed via web interface of ssh, jammer dat hij niet gemanaged kan worden door dezelfde software als de Ubiquiti wireless accesspoints.
Klein en krachtige router, veel mogelijkheden en goede prijs.
De PoE out op poort 4 is ideaal om je Ubiquiti accespoint mee te voeden.
De Edgerouter X is eigenlijk niet bedoeld voor de gemiddeld consument gezien de moeilijkheid van de interface en het gebruik van CLI voor de uitgebreidere mogelijkheden.
Mooie router, veel mogelijkheden wanneer je er de tijd voor neemt. Doet alles wat ik wil met een mooie IPSEC (120Mb) en wireguard (100Mb) snelheid . Eén groot probleem, wanneer ik via een IPSEC tunnel data vanaf de router ophaal crasht ie helemaal. Vanaf het achterliggende netwerk werkt het wel.
Hele uitgebreide router met ontzettend veel mogelijkheden voor een hele schappelijke prijs. Ik heb er meerdere aangeschaft om een eenvoudige site to site vpn op te zetten en 1 reserve om nieuwe configuraties mee uit te proberen.
Een regelrechte afrader.
De Nederlandstalige handleiding is slecht vertaalde brabbeltaal. Het levert geen enkele hulp.
De website is om te huilen zo beroerd.
De firmware laat zich niet updaten en de naam van de admin laat zich niet verwijderen.
Kortom; niet kopen
Na installatie van EdgeOs 2.0.1 werd hij instabiel. Oorzaak: Hardware offloading werkt niet. Recovery naar oude versie lukte. Echter, kan nu geen nieuwere versie van EdgeOS meer installeren (filesystem problemen). Op het internet zijn veel horror verhalen te lezen over het upgraden. Oplossingen komen niet van Ubiquiti maar de community.
Enkele ER-X routers gekocht om OpenWRT te draaien. Deze heeft de zelfde chipset als de MikroTik Routerboard RB750Gr3, die een iets andere featureset heeft qua hardware/connecties.
Lekker snelle router, die met OpenWRT erop een prettige interface heeft. Weinig ervaring met de originele/eigen interface, aangezien ik direct OpenWRT erop geflashed heb.
Voor het geld een perfecte oplossing, ideale oplossing om van de Experiabox af te komen wat betreft televisie en internet. Voor de prijs kan je misschien niet verwachten dat er meer dan 1 PoE uitgang, maar zou het werkelijk zoveel meer kosten?
Voor kleinere en lichtere installaties ideaal icm 1x AP-AC-Lite of Pro. De GUI is sterk verbeterd en door middel van wizards is de basic setup gemakkelijker geworden, wil je wat ingewikkeldere dingen dan blijft Networking & CLI kennis een nodig.
super fijne router.. vervangen van de experiabox was zo gepiept. (KPN)
Even zoeken naar het pppoe wachtwoord en vervangen maar.
In mijn geval alleen VLAN 6 omdat we alleen internet afnemen (glasvezel)
En de snelheden zijn sneller geworden .. 120 met 100 abo
ps.. het betreft hier de Edgerouter X
aardig product voor prima prijs. kan veel, maar de PoE is geen 802.1af, en daarmee niet aan andere merken te koppelen. Wel mogelijk om Ubiquiti accespoints mee te voeden. Goede monitoring van verkeer per soort/poort/ip
Dit is een fantastische router. Snel, compact en eindeloze mogelijkheden. De communicatie met mijn NAS is stukken sneller geworden. Had niet gedacht dat dit zoveel verschil zou maken. Heb de zone based firewall gebruikt via CLI (zie http://www.forshee.me/2016/03/02/ubiquiti-edgerouter-lite-setup-part-2-firewall-setup.html). Wel enige studie vereist voor maximaal resultaat!
In gebruik als router achter een Thomson TWG 870 Ziggo modem(in bridge modus).
Werkt super!
Smart qos haalt max 150mbit down.
Wizard gebruikt, nieuwe firmware rc 1.8.5 maar download komt niet boven de 50mpbs terwijl ik toch 200 heb. Na 6 uur proberen de moed opgegeven. Bagger en ben niet de enigste volgens verschillende fora.
Goed product!
Flexibel in te stellen router, verschillende niveau's voor verschillende type gebruikers.
Ik zou het een leek niet aanraden, maar zeker wel de enthousiast of professional die ook thuis wil genieten van goed apparatuur.
Geweldig routertje wat ondanks zijn grote veel kan doen. Door pech 2 internetproviders gekregen. Ziggo en KPN kunnen stacken hierdoor.
Prima router voor mensen met kennis van netwerkapparatuur die een meer professionele aanpak willen dan de standaard consumenten die voor een alles-in-een oplossing gaan.