Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Gebruikers

- Reviews

Prijs
Specificaties 27" @ 2560x1440 (IPS, 4ms) - Bekijk alle specificaties
  Vergelijk

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4
Score: 5
7
Score: 4
10
Score: 3
1
Score: 2
0
Score: 1
1
+1
Pimiboj 25 december 2015

Asus ROG Swift PG279Q Zwart

De Asus PQ279Q is een van de best monitoren te koop voor gamers. Dit door de 165Hz refresh rate, 1440p resolutie, en natuurlijk "the star off the show" Gsync ondersteuning.

Pluspunten

  • 2560x1440 Resolutie
  • IPS paneel
  • 165Hz refresh rate
  • "maar" 4ms response time
  • Goed navigeerbare OSD
  • Goede bouwkwaliteit en dunne randen
  • Gsync
  • VESA mount

Minpunten

  • IPS glow
  • Gamer look
  • Positie bediening

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 4
Vormgeving Score: 3
Bouwkwaliteit Score: 4
Pixeldefecten Score: 5
Ghosting Score: 5
Contrast & helderheid Score: 5
Kleurweergave Score: 5
Featureset Score: 4

+1
A Lurker 5 december 2015

Asus ROG Swift PG279Q Zwart

De monitor is niet perfect, maar wel één van de beste gamemonitors die je kunt krijgen. Kleuren zijn erg mooi, contrast is in orde. De monitor is degelijk en heeft een fijn te bedienen OSD. Helaas heeft de monitor wel last van IPS-glow, en de paneeluniformiteit laat te wensen over.

Pluspunten

  • 144Hz en GSync
  • Lage input lag en goede response times
  • Kleuren
  • Prettig OSD
  • Mooie afwerking
  • Stevige voet

Minpunten

  • IPS-Glow
  • Paneeluniformiteit

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 3
Vormgeving Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 4
Pixeldefecten Score: 2
Ghosting Score: 4
Contrast & helderheid Score: 3
Kleurweergave Score: 4
Featureset Score: 3

0
Ayhan KayhanNewbie 7 december 2016

Asus ROG Swift PG279Q Zwart

ik gebruik het nu al 2 weken met veel plezier

Pluspunten

  • 1440p
  • 165hz
  • G-sync

Minpunten

  • Prijs

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Ghosting Score: 5
Contrast & helderheid Score: 5
Kleurweergave Score: 5
Featureset Score: 5
Prijs Score: 3
Vormgeving Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5

ThanklessMoss 23 januari 2017

Asus ROG Swift PG279Q Zwart

Zeer goede kleuren zeker verschil merkbaar vergeleken met een TN Paneel, desondanks toch minder van de backlight bleeding, persoonlijk zie ik het niet tenzij ik een zwarte achtergrond gebruik. Beste kleurweergave en helderheid van een monitor die ik tot op heden heb gezien.

Pluspunten

  • 165hz (Ik merk het verschil tussen 144 en 165)
  • Gemakkelijk bediening (achterop)
  • Goede weergave van kleuren.
  • Zeer stevig gebouwd (kantelbaar verhoogte verstelbaar en pivot)
  • GSYNC

Minpunten

  • Blacklight bleeding (IPS Glow)
  • Zeer prijzig

Eindoordeel

Score: 4
WatcharaphonNewbie 8 november 2016

Asus ROG Swift PG279Q Zwart

Mooie monitor, prachtige ips beeldscherm en 144hz met g-sync, levert geweldig game ervaring. Maar helaas lijdt dit monitor aan backlight bleed en ips glow. Dat is niet de kwaliteit die je verwacht met de prijs die je ervoor betaalt. Gelukkig lost Asus dit netjes op met een vervangende product.

Pluspunten

  • Haarscherpe beeldscherm
  • Hoge refresh rate
  • Leuke design
  • G-Sync voor betere game ervaring
  • Geweldige service van Asus

Minpunten

  • Zeer zichtbare backlight bleed
  • Ips Glow
  • Kwaliteit teleurstellend voor zulke prijs
  • Geluidskwaliteit

Eindoordeel

Score: 4
kjderksen 4 november 2016

Asus ROG Swift PG279Q Zwart

Kort, een zeer goed scherm. Van 1080p 60Hz naar dit scherm is echt een hele verbetering. Alleen die prijs....... ja.

Pluspunten

  • Goede bouw kwaliteit
  • IPS
  • Gsync
  • Stand is verstelbaar in veel mogelijke posities
  • Zeer mooi beeld
  • OSD met veel functies en instellingen. Ook is de bediening goed/fijn.

Minpunten

  • Prijs
  • IPS glow, maar valt bij mij mee.
  • Met Gsync blijft je soort van verplicht bij Nvidia te blijven.
  • Gpu draait hoge idle clock bij 165Hz

Eindoordeel

Score: 4
Dylaaan 25 augustus 2016

Asus ROG Swift PG279Q Zwart

Een geweldig scherm met zeer goed beeld met dank aan IPS, veel Hz en een hoge resolutie. De rode verlichting is een Hate or Love maar die kan je uit zetten, RGB er in zou wel tof zijn geweest om te matchen met een setup. Verder 10/10

Pluspunten

  • Geweldig Beeld
  • 165Hz
  • Strak Design

Minpunten

  • Duur

Eindoordeel

Score: 5
hanskasam 11 augustus 2016

Asus ROG Swift PG279Q Zwart

Vijf schermen retour gestuurd. Een scherm van ¤830-900 moet aan hoge eisen voldoen. Ik ben 24" 144Hz gewend, 165Hz Gsync geeft echt een smooth ervaring. Het beeld is veel rustiger (qua beleving). IPS glow kan ik mee leven maar de felle backlight bleed niet. Defecte (sub)pixels is een no go.

Pluspunten

  • 2560x1440 heerlijk op 27"
  • Gsync 2.0 op 165Hz
  • Mat IPS panneel Kleuren/Kijkhoeken
  • Dunne randen
  • Prettig OSD menu en fijne bediening (joystick)
  • Robuust gebouwd
  • Verlichting in de voet kan uit
  • Perfect te kalibreren (Spyder 4)

Minpunten

  • Backlight bleed aan de randen (geen ips glow)
  • Defecte (sub)pixels
  • Prijs (helemaal na 1 jaar)
  • IPS glow varieert per scherm
  • Quality control laat te wensen over

Eindoordeel

Score: 3
Aramius 10 augustus 2016

Asus ROG Swift PG279Q Zwart

Goede bouwkwaliteit, dunne schermranden, mooi uiterlijk, kantelbaar. Maar eigenlijk telt dat allemaal niet dit zijn de punten waarom je deze monitor wilt hebben: Een mat IPS scherm, Max 165Hz, G-Sync, 27 inch & 1440p. Eigenlijk alles wat een gamer zich kan wensen.

Pluspunten

  • Max 165Hz.
  • G-Sync.
  • 27 inch & 1440p.
  • Mat IPS scherm.
  • Goede bouwkwaliteit.
  • Mooi design al moet je houden van de voet.

Minpunten

  • Prijs?

Eindoordeel

Score: 5
aoganesovNewbie 18 juli 2016

Asus ROG Swift PG279Q Zwart

Ben van een 1080p 60hz naar deze monitor gegaan, het is echt een ongekend mooi beeldscherm met een super kwaliteit. Vooral de 144hz is super nice en met de G-Sync is het compleet! Als je optimaal wilt gamen dan is dit zeker een monitor voor jou.

Pluspunten

  • 144hz (up to 165hz)
  • G-Sync
  • IPS
  • Stevig en mooi design
  • 27" (Sweet spot voor 1440p)
  • 1440p

Minpunten

  • nVidia kaart nodig (voor G-sync)
  • IPS-Glow
  • Coil-While (Bad luck)

Eindoordeel

Score: 4
D-Leander 17 juli 2016

Asus ROG Swift PG279Q Zwart

Heb sinds een week de ASUS ROG Swift PG279Q in gebruik icm een GTX 980 Ti. Ben er zeer tevreden mee tot nu toe. Geen dode pixels. Een heel klein beetje backlight bleed aan de rechter kant van het scherm.( Valt nauwelijks op bij een zwart achtergrond)

Pluspunten

  • 1440p + 165Hz + IPS + G-Sync
  • Goed gekalibreerd out of the box
  • Strak design met dunne bezels
  • Hoog helderheid

Minpunten

  • Geen optie voor aanpassen scherpte
  • Prijs
  • GPU draait hogere idle clock bij 144Hz en 165Hz

Eindoordeel

Score: 4
tweet1 4 juli 2016

Asus ROG Swift PG279Q Zwart

Perfecte gaming scherm. Zelfs in games als world of warcraft draait het een stuk vloeiender. De monitor heeft wel last van aardig wat backlight bleeding aan de zijkanten van het scherm, maar tijdens het gamen valt het niet op. Grote stap vooruit ten opzichte van 1080p en 60hz.

Pluspunten

  • Vloeiende beelden door hoge verversingssnelheid (144 tot 165hz)
  • optionele FPS counter rechts bovenaan
  • rode ring onderaan kan uit worden gezet
  • Mooie kleuren door IPS
  • Resolutie 1440p
  • Stand is verstelbaar in veel mogelijke posities
  • hoge kwaliteit afwerking
  • dunne bezels

Minpunten

  • Backlight bleeding (kost 1 punt voor het eindoordeel)
  • Minder geschikt voor afspelen van (donkere) films
  • IPS glow
  • bij aanschaf flinke zak met geld nodig

Eindoordeel

Score: 4
yoshi265 13 juni 2016

Asus ROG Swift PG279Q Zwart

Prima monitor, Stevig gebouwd. Wel zwaar en de monitor wordt vrij warm.

Pluspunten

  • Stevig
  • Joystick voor OSD
  • Led verlichting op voet kan uit

Minpunten

  • Zwaar
  • Onderkant van scherm wordt erg warm

Eindoordeel

Score: 4
D4rKy21 25 mei 2016

Asus ROG Swift PG279Q Zwart

Zware teleurstelling voor de premium prijs die je betaalt voor dit scherm. Ips glow is om van te janken, in elke hoek zitten er gewoon dikke gele vlekken. Rood is meer oranje en wit is meer grijs, zelfs na het calibreren. De quality control is gewoon waardeloos bij asus.

Pluspunten

  • design van de monitor
  • de doos
  • kijk hoeken

Minpunten

  • wazige kleuren
  • onscherp
  • zware ips glow

Eindoordeel

Score: 1
Maffie500 24 mei 2016

Asus ROG Swift PG279Q Zwart

Super mooi scherm en bij mij degelijk afgewerkt. G-sync is wel ok maar persoonlijk zie ik niet veel verschil. Het is allemaal wel wat vloeiender, maar ik zeg niet direct dat je niet zonder kunt.

Pluspunten

  • G-sync
  • 144hz (165 overclocked)
  • Display port en HDMI
  • IPS

Minpunten

  • prijs
  • Backlight
  • G-sync (je bent verplicht om bij Nvidia te blijven)

Eindoordeel

Score: 4
spazmaster 15 mei 2016

Asus ROG Swift PG279Q Zwart

Goed beeldscherm, achteraf wel de vraag of ik GSync nu zo nodig had.

Pluspunten

  • 144Hz
  • Kwalitatieve hardware
  • Mooie kleuren (IPS)

Minpunten

  • Vind 1440p net te weinig pixels

Eindoordeel

Score: 5
Gamebuster 2 december 2015

Asus ROG Swift PG279Q Zwart

Ik ben van een 60Hz IPS UHD ("4K") monitor overgestapt naar deze 165Hz 1440p IPS monitor. Geen seconde spijt van: Prachtig ding. Kleurreproductie wat je van een IPS monitor kan verwachten maar alle games voelen zeer vloeiend aan, vermoedelijk door G-Sync, hoge FPS en lage input lag.

Pluspunten

  • VESA mount 100mm
  • Strak design
  • FPS counter ingebouwd
  • G-Sync/165Hz/IPS
  • Afneembare voet

Minpunten

  • Auw mijn portemonnee
  • Voet vind ik iets te schreeuwerig

Eindoordeel

Score: 5
stefan076 8 november 2015

Asus ROG Swift PG279Q Zwart

IPS scherm met 144Hz (165Hz na overclock) is een verademing. Kleuren zijn erg mooi en beeld heel vloeiend! Hoge prijs maar zeker waard! Update: Backlight bleed is inmiddels verdwenen, dit zal waarschijnlijk te maken hebben gehad met (lichte) druk op de bezel door de verpakking.

Pluspunten

  • 165Hz
  • IPS paneel
  • Zeer dunne bezels
  • Instant on (na uitzetten deep sleep)
  • G-Sync

Minpunten

  • Hele lichte backlight bleed in een hoek (inmiddels verdenen)
  • Hoge prijs

Eindoordeel

Score: 5
Samet90 28 oktober 2015

Asus ROG Swift PG279Q Zwart

Snelste gaming monitor tot nu toe IPS paneel is ook goed voor deze model.

Pluspunten

  • 165Hz
  • goed design
  • IPS paneel

Minpunten

  • Heel duur
  • maar 1440p resolutie

Eindoordeel

Score: 4
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Asus ROG Swift PG279Q Zwart?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Nintendo Switch Google Pixel Sony PlayStation VR Samsung Galaxy S8 Apple iPhone 7 Dishonored 2 Google Android 7.x Watch_Dogs 2

© 1998 - 2017 de Persgroep Online Services B.V. Tweakers vormt samen met o.a. Autotrack en Carsom.nl de Persgroep Online Services B.V. Hosting door True

*