Gebruikers

Score: 4
32 reviews

ASUS ROG Swift PG279Q Zwart

Prijs
Niet beschikbaar
Specificaties 27" • 2560x1440 (Quad HD) • 165Hz • IPS • 4ms - Bekijk alle specificaties
Bekijk alle reviews

ASUS ROG Swift PG279Q Zwart Review

+1
Anoniem: 979365 18 januari 2018, laatste update op 18 januari 2018, 3.610 views Product gekocht

ASUS ROG Swift PG279Q Zwart

Premium monitor met een kwaliteit om van te huilen! Na 6 maanden zitten tobben of ik het risico wilde nemen, toch de gok maar genomen om deze monitor aan te schaffen. 1e scherm, Bleeding to the Moon! 2e en 3e scherm bleedingspots/ bright en/of death pixels. Lekker teruggestuurd die ellende.

Pluspunten

  • 2560x1440
  • 165hz
  • helderheid
  • IPS
  • Prima design
  • OSD
  • Bezel
  • gsync!

Minpunten

  • Backlight Bleeding TO THE MOON
  • bright pixels
  • death pixels
  • te duur voor de kwaliteit
  • Bleeding spots

Eindoordeel

Score: 1Per criterium
Prijs Score: 2
Featureset Score: 4
Kleurweergave Score: 4
Contrast & helderheid Score: 5
Ghosting Score: 2
Pixeldefecten Score: 1
Bouwkwaliteit Score: 4
Vormgeving Score: 5
Kan er kort over zijn.....Don't buy this! En zeker niet bij de Firma met de groene hagedis....Nooit meer!

Bekijk alle afbeeldingen:

Heb jij ook een ASUS ROG Swift PG279Q Zwart?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review

Vraag & Aanbod

Reacties (21)

Wijzig sortering
Anoniem: 979365
26 augustus 2018 07:34
https://www.amazon.co.uk/...ID=41RM5Kmuk4L&ref=plSrch

Dat is 487 in euros. Inc verzenden. Volgens mij dus gewoon doen zonder nadenken! Dit is best goedkoop nu. Avondje testen
Niet goed, volgende dag kosteloos retour. Je mag 30 dagen testen. Dat kan via geen enkele winkel!
Reageer
Anoniem: 979365
26 augustus 2018 11:53
Krijg net een ingeving....denk dat ik er maar een 2e van ga bij bestellen op amazon! Scheelt 200 met de goedkoopste in NL (alternate 689) 487 euro....scheelt 600 euro tov prijs bij lancering.

advies=wel minimaal een gtx980ti, gtx1080 of gtx1080ti te gebruiken. De nieuwere rtx kaarten zijn natuurlijk ook een prima optie. Anders haal je nooit de maximale snelheid en kwaliteit uit dit soort schermen!

Nog een klein voordeeltje aan Amazon, Amazon verzend vanaf het vaste land in Luxemburg. Geen btw, geen douane kosten! Voor die prijs van 487 is denk de keus heeeeel snel gemaakt. Alleen moet je betalen met een creditcard (tevens daardoor extra verzekerd, nooit problemen dus)
Reageer
Die 'vanaf 441 pond' prijs geldt echter wel voor de tweedehands aanbiedingen, en die vertrouw ik toch echt niet genoeg ;)
Reageer
Anoniem: 979365
@Kubrix28 augustus 2018 18:53
ik zie nu ook de prijs op 611 pond. Fluctueert wel vaker op Amazon.
450 pond is op amazon via vapestore (nieuw). Ikzelf heb letterlijk bij amazon gekocht.

Let wel op, amazon UK/de/com zijn inhoudelijk niet gelijk. Vergelijk dus altijd ook de amazon sites zelf.
Wel te melden, amazon verzend vanaf luxemburg in Europa. Het komt dus niet altijd daadwerkelijk uit UK zelf.

hou het wel in de gaten. kan morgen plots ook 100 euro minder zijn.
Mijn logitech g933 ook via amazon.de gedaan. Al maanden stond deze voor 150(adviesprijs +-200).....plots 1 dag voor 96 (nieuw!). Meteen gekocht natuurlijk! Dag erna stond deze weer voor 150. Met dank aan de tweakers price alert!

2e hands zou ik nooit doen ook. gewoon nieuw inc garantie.
Reageer
Staat bij mij geen levering naar Nederland mogelijk, hoe krijg je dat geregeld? Bedankt voor informatie alvast
Reageer
helemaal rechts staat ergens: deliver to Netherlands met een gps icoontje.
Amazon zend wereldwijd. Als de verkoper letterlijk amazon is. (je hebt natuurlijk ook andere aanbieders op amazon)

ik heb zojuist nog alle communicatie mails bekeken van amazon.
alle afkomstig van CO.UK.
Feit is dus dat hij echt gekocht is via de UK site van hen.

een tip: bij amazon betaal je met een creditcard.
eenmaal betaald voor iets. Dan staan de settings automatisch zo dat je met 1 click kan betalen. Dat betekend als je verkeerd klikt, je een aankoop hebt gedaan! Pas dus goed op ….met een middagje rondsnuffelen kan je zo een stuk armer zijn.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 979365 op 28 augustus 2018 19:00]

Reageer
Neen, de 279Q blijft een enorm baggerding inderdaad...1 op 10 hebben redelijke panelen maar de rest is om van te huilen, gezien de prijs.
Reageer
Anoniem: 979365
@45423228 augustus 2018 18:55
redelijk is niet voldoende voor ons freaks. voor dit geld moet het perfect zijn!

bij de asus is ook nog eens bekend dat ze vrijwel voor 95% minstens 1 dode tot 10 dode pixels/subpixels hebben. De modellen die ik binnen kreeg hadden dat allemaal! hoe klein het ook is. Dode pixel is terug in de doos.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 979365 op 28 augustus 2018 19:02]

Reageer
Zat deze ook te overwegen ondanks dat ie flink aan de prijs is, maar ik denk dat ik er maar van af zie.
Reageer
Anoniem: 979365
@Kubrix25 augustus 2018 17:34
Ga aub voor de acer versie. Zelfde paneel. Geen ellende. Nu al 6mnd tevreden. 3 collega's hebben nu ook voor die gekozen en zijn ook dik tevreden. En stukje goedkoper! Via Amazon uk scheelde mij het nog eens 150 euro! Tov goedkoopste aanbieder in NL.
Reageer
Anoniem: 979365
@Kubrix25 augustus 2018 19:28
pricewatch: Acer Predator XB271HU (IPS) Rood, Zwart

De xb271hu. Das exact dezelfde als die asus. Geen idee wat de xb271hut voor verschil is.
Reageer
De HUT is kennelijk de versie met eye-tracking. En dan is er geloof ik nog 1 andere versie met dezelfde XB271HU naam. Beetje verwarrend. Bedankt voor de link. Zie ook daar trouwens nog genoeg klachten over backlightbleeding en vlekken etc. Viewsonic schijnt ook een versie van hetzelfde paneel te hebben, met uiteraard dezelfde klachten: https://tweakers.net/pric...onic-xg2703-gs-zwart.html. Die heeft als voordeel dat hij niet zo'n puberaal design heeft. Het blijft hoe dan ook een loterij, zoals je ook daar zegt in je review. Ergens wel schandalig, gezien de prijzen, maar ja. Bedankt voor de info, ik denk er nog even over na.
Reageer
Anoniem: 979365
@Kubrix26 augustus 2018 07:23
Dont do ViewSonic. Glansscherm! Lijkt dat de orders sinds april dit jaar van acer allemaal goed zijn. Als ik reviews bekijk op internet. Via Amazon altijd retour te sturen zonder kosten. Echt topservice als er iets is. Alleen 2 weken wachten. Mijn collegas hadden ook in 1x een topscherm. Ken nu 5 mensen met dit scherm (sommigen hebben er 2) iedereen zegt...100x beter als de quality check van asus. Gewoon doen. Ik was toen iets van 570 kwijt inclusief verzendkosten via Amazon.
Reageer
Anoniem: 979365
26 augustus 2018 07:26
Ik ben zelf ultra kritisch. Ik tel elke pixel en ga echt een uur testbeeld draaien. Maar durf mijn hand in het vuur te steken dat die acer top is! Succes ;)
Reageer
Anoniem: 979365
26 augustus 2018 11:58
uitleg eye tracking:
So, what about this Tobii eye-tracking? Is that just a gimmick? Well, yes, pretty much. A few games offer support, including the recently released Deus Ex: Mankind Divided, a couple Assassin's Creed games, and The Division. You can also (with difficulty) control your Windows desktop. The actual Tobii tech seems amazing, but nobody's really figured out what to use it for yet. I guess it's not a big deal if it's just there, waiting to be useful, staring deeply into your eyes, tracking every blink and flicker. Forever. Waiting.

niet boeiend dus :)
Reageer
Ik heb het liefst zo min mogelijk electronische dingen die mij in de gaten houden, dus die versie had ik dan toch al niet genomen ;)
Reageer
Voor mensen die dit nog willen bestellen, op de website is een nieuwe versie van deze monitor getoond. De Asus PG279Q(Z). Ja ze hebben er een Z achter geplakt. Dus misschien nog even wachten.
Reageer
Ik blijf nu echt bij de acer. Ook ondertussen na meerdere ervaringen bij bekenden van mij. Acer heeft betere quality checks. En het paneel zelf is identiek tussen de acer en asus. Ik verwacht niet veel verbetering in de z versie. Quality checks zijn nog even slecht bij asus.
Reageer
Hier ben ik het echt helemaal mee eens, heb zelf een multi monitor setup met VG248QE's. 1 moest opgestuurd worden vanwege een dode pixel, kreeg een volgens hun een hoge klasse refurbished monitor terug, echter als ik hetzelfde filmpje op 2 verschillende monitoren van hetzelfde type weergaf was het ene plaatje groen(Verkeerd) en het andere plaatje geel(Juist). Dit was niet met calibratie op te lossen..... Nou de heren van Asus beweerde dat een refurbished panel precies hetzelfde is als een nieuw paneel. Deze monitor heb ik dus nog 4x terug gestuurd tot zelfs de UPS meneer dacht wat is dit... Tot ik ging klagen op Facebook toen kreeg ik ineens een 1ste hands paneel. En toen ineens was geel weer geel.
Reageer


Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn


Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers is samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer onderdeel van DPG Media B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee