Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Tweakers

Tweakers zegt: 8

- Reviews

Review door de redactie

Door Willem de Moor - Redacteur componenten 5 december 2014

Samsung heeft voor zijn 850 Evo 3d-geheugen ingezet dat de prijs van de ssd's moet drukken. De ssd is voorzien van een nieuwe MGX-controller: die moet de prestaties van kleine drives opkrikken. De 250GB-versie vrij snel, maar de prijs is vooralsnog wat te hoog. Lees verder »

Eindoordeel

Tweakers zegt: 8

Lees de uitgebreide review en reacties

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4.5
Score: 5
83
Score: 4
28
Score: 3
0
Score: 2
1
Score: 1
0
FreakerTweaker 14 december 2015

Samsung 850 EVO 250GB

Wat een verademing! Mijn MacBook Pro 2011 racet door alles heen nu. Mocht je een normale HDD hebben, ga dan voor een SSD! Zonder twijfel! (TRIM is nu ingebouwd in Mac, kan met simpel command geactiveerd worden).

Pluspunten

  • Snelllllllllll
  • Goedkoop
  • Supersnel
  • Sneller
  • Snelst

Minpunten

  • Handleiding is slecht en laat instructies zien met apparaatjes die niet meegeleverd zijn
  • SSD naar USB niet meegeleverd
  • Niet goed verpakt
  • Geen MAC Software

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Compatibiliteit Score: 5
Ondersteuning Score: 3
Betrouwbaarheid Score: 5
Prijs Score: 4
Prestaties Score: 5
Skorge 11 december 2015

Samsung 850 EVO 250GB

Prima dingetje en lekker snel, eigenlijk niks op aan te merken behalve dat er geen kabel bijgeleverd wordt.

Pluspunten

  • Compact
  • Snel
  • Mooi

Minpunten

  • Zonder kabel

Eindoordeel

Score: 5
Sander1212 6 december 2015

Samsung 850 EVO 250GB

Dit is een degelijke ssd voor een mooie prijs. Eerst dacht ik door de handleiding dat je je oude hdd/ssd alleen kon klonen met een usb-adapter, echter kun je ook via sata klonen Windows 10: belangrijk is de nieuwe kloonsoftware te downloaden (van de Samsung-site) anders werkt het klonen niet.

Pluspunten

  • Degelijk
  • Snel
  • Garantie van vijf jaar
  • Kloonsoftware werkt goed
  • Prijs/kwaliteit

Minpunten

  • Niet de nieuwste software op installatie-cd
  • Geen bracket en/of usb-adapter

Eindoordeel

Score: 4
ByteArray 6 december 2015

Samsung 850 EVO 250GB

Opstarttijden flink verkort ten opzichte van de trage laptop-HDD die er hiervoor in zat. Waar Chromium (webbrowser) er eerst meer dan 10 sec. over deed om op te starten, doet hij er nu nog geen eens 1 seconde over! Geweldig!

Pluspunten

  • Zeer snelle opstartsnelheden
  • Energiezuinig
  • Stil, onhoorbaar

Minpunten

  • Duurder per GB dan HDD (bij elke SSD zo)

Eindoordeel

Score: 5
Ebbez 2 december 2015

Samsung 850 EVO 250GB

Ik was overgegaan van een HDD van 5 jaar geleden naar deze SSD. Binnen 10 seconden is Windows 8.1 opgestart.

Pluspunten

  • Snel
  • Klein en licht
  • Stil (wat SSD's in het algemeen zijn)

Minpunten

  • Geen SATA kabel meegeleverd
  • Prijs/GB

Eindoordeel

Score: 5
Grubeater 11 november 2015

Samsung 850 EVO 250GB

Werkt goed en snel.

Pluspunten

  • Snelheid

Minpunten

  • Prijs per GB

Eindoordeel

Score: 4
Art-artNewbie 1 november 2015

Samsung 850 EVO 250GB

Ingebouwd in mijn 13" MacBook Unibody (eind 2008). Met Carbon Copy Cloner en een USB-Sata kabeltje kopie gemaakt van oude drive. Schijf probleemloos ingebouwd. Werkt prima. Disk Speed Test: Lees- en schijfsnelheid allebei factor 5(!) hoger. Zo werkt deze MacBook weer als een zonnetje!

Pluspunten

  • 5x sneller dan de standaard die in mijn MacBook Unibody (eind 2008)
  • Makkelijk in te bouwen
  • Een van de hoogste lees- en schijfsnelheden

Minpunten

  • Als je twijfelt of hij bij het kopiŽren goed is aangesloten op de computer, is er geen ledje o.i.d. om dat te zien.

Eindoordeel

Score: 5
Zorian 30 oktober 2015

Samsung 850 EVO 250GB

Wat kan ik anders zeggen dan; SNEL SNEL SNEL? Niet veel.

Pluspunten

  • Supersnel
  • 1000MB/s constante throughput in RAID0
  • Zeer hoge IOPS

Minpunten

  • Nvt

Eindoordeel

Score: 5
supernovasx 30 oktober 2015

Samsung 850 EVO 250GB

Gekocht voor de HP G62 van mijn vriendin die al tijden erg traag was. Opstarten + het openen van een webpagina duurde met de oude harde schijf een goede 3 minuten. Met deze Samsung Evo slechts 37 seconden!

Pluspunten

  • Snel
  • Meegeleverde software
  • Goede prijs

Minpunten

  • Je kunt de schijf extern maken en zo direct via de samsung software de data van je oude schijf kopieren. Helaas geen kabel meegeleverd om dit te doen

Eindoordeel

Score: 5
Hebski 28 oktober 2015

Samsung 850 EVO 250GB

Goede SSD voor de prijs

Pluspunten

  • Snel
  • Goedkoop

Minpunten

  • geen

Eindoordeel

Score: 5
TheAncientDovah 4 oktober 2015

Samsung 850 EVO 250GB

Mooi ding

Pluspunten

  • Snel
  • Compact
  • Goede software

Minpunten

  • prijzig?

Eindoordeel

Score: 5
emoshhh 1 oktober 2015

Samsung 850 EVO 250GB

Zelf gekocht voor een upgrade in mijn laptop. Ik moet zeggen dat het een groot verschil heeft gemaakt tegenover mijn eigen 2.5 inch 750 GB 7200 RPM HDD van de laptop. Ik ben erg blij mee.

Pluspunten

  • Snel
  • EfficiŽnt
  • Goed verpakt
  • Migration software
  • Samsung Magician voor overzicht
  • Gaat soepel in een HDD Caddy
  • Goedkoop voor de prestaties van de SSD

Minpunten

  • Geen SATA Kabel

Eindoordeel

Score: 5
Aramius 1 september 2015

Samsung 850 EVO 250GB

Prima SSD voor een prima prijs. Makkelijk te installeren en te gebruiken, duidelijk sneller dan HDD.

Pluspunten

  • Snel
  • Goede prijs kwaliteit verhouding.
  • Simpel te installeren.

Minpunten

  • Ook weer geen bijzonder product.

Eindoordeel

Score: 4
Jurgen.D 11 augustus 2015

Samsung 850 EVO 250GB

Supersnelle SSD en met 256Gb meer dan genoeg als systeemdisk in combinatie met een grotere HDD

Pluspunten

  • Lezen en schrijven aan 530MB/s
  • SSD = onhoorbaar
  • Haalt het maximum uit SATA 3

Minpunten

  • prijzig in vergelijking met andere merken

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Compatibiliteit Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5
Prijs Score: 3
Prestaties Score: 5
maikel-09 10 augustus 2015

Samsung 850 EVO 250GB

2 Van deze SSD's in m'n desktop. in RAID 0. Werkt echt SUPER!!

Pluspunten

  • Snelheid
  • Prijs

Minpunten

  • geen

Eindoordeel

Score: 5
Rocketman 10 augustus 2015

Samsung 850 EVO 250GB

Dit is een uiterst snelle ssd voor een inmiddels aanvaardbare prijs.

Pluspunten

  • Snelheid
  • Prijs
  • Betrouwbaarheid

Minpunten

  • Ik zou het niet weten

Eindoordeel

Score: 5
Wom 4 augustus 2015

Samsung 850 EVO 250GB

Op basis van reviews deze gekocht als bootschijf en geen spijt van gehad. Doet wat het moet doen en wat je verwacht. Booten naar Windows 10 is kinderspel geworden in ieder geval.

Pluspunten

  • Wordt met migratiesoftware geleverd.
  • Performance in praktijk is sterk.

Minpunten

  • Aan de wat duurdere kant.

Eindoordeel

Score: 4
Calenhad 25 juli 2015

Samsung 850 EVO 250GB

Snelle SSD voor een tamelijk goede prijs. No-brainer.

Pluspunten

  • Snel

Minpunten

  • Voelt wat licht/goedkoop aan

Eindoordeel

Score: 5
Christian97 25 juli 2015

Samsung 850 EVO 250GB

Deze SSD heb ik voor mijn laptop ťn PC gekocht.

Pluspunten

  • Een van de snelste SSD's
  • Stevige case, niet te drukke kleuren
  • Wordt niet warmer dan 45 graden in PC en laptop

Minpunten

  • Duurder dan de meeste andere SSD's van 250 GB
  • opslagkaartje zit niet goed vast in de case waardoor het wat krom kan gaan staan door de druk van de kabels

Eindoordeel

Score: 5
quintoo 14 juli 2015

Samsung 850 EVO 250GB

Prima prijs / kwaliteit verhouding, gemakkelijke installatie en nog nooit problemen mee gehad. Computer start weer binnen no-time op. Ik zou hem absoluut kunnen aanraden.

Pluspunten

  • Lees & Schrijfsnelheid goed
  • Prijs / Kwaliteit verhouding
  • Software voor overzetten HDD naar SSD

Minpunten

  • Nog niet ondervonden

Eindoordeel

Score: 5
symen55 9 juli 2015

Samsung 850 EVO 250GB

Eerste keer dat ik een SSD kocht. stap 1: SSD aansluiten stap 2 Windows installeren stap 3: ??? stap 4: Profit! Nu twee maanden in gebruik. Binnen 30 seconden is mijn computer vanuit de uit stand midden in World of Warcraft en Google Chrome met ong 20 tabs open.

Pluspunten

  • Simpel en Solide design
  • Genoeg ruimte voor alle programma's
  • Super snel

Minpunten

  • Na overstap kan men niet meer met een gewone HDD werken

Eindoordeel

Score: 5
Careljan 7 juli 2015

Samsung 850 EVO 250GB

Snelle SSD. Verder niks op aan te merken

Pluspunten

  • Snel
  • Zwart
  • Geen hoge temperaturen

Minpunten

  • Prijzig

Eindoordeel

Score: 5
jheijns 7 juli 2015

Samsung 850 EVO 250GB

Zeer goed!

Pluspunten

  • Snel
  • Prijs

Minpunten

  • Geen

Eindoordeel

Score: 5
Leijenaar 2 juli 2015

Samsung 850 EVO 250GB

Snel en tot op heden betrouwbaar. Wel een beetje prijzig maar SSD gaan zo snel in prijs omlaag, komt wel goed.

Pluspunten

  • snelheid

Minpunten

  • geen

Eindoordeel

Score: 4
Lexienater 1 juli 2015

Samsung 850 EVO 250GB

Een van de beste ssd's die je nu kan kopen. Het is ook super betrouwbaar want het is samsung.

Pluspunten

  • Het is samsung (kwaliteit)
  • snel
  • simpel design

Minpunten

  • geen

Eindoordeel

Score: 5
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Samsung 850 EVO 250GB?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Apple iPhone X Google Pixel 2 XL LG W7 Samsung Galaxy S8 Google Pixel 2 Sony Bravia A1 OLED Microsoft Xbox One X Apple iPhone 8

© 1998 - 2017 de Persgroep Online Services B.V. Tweakers vormt samen met o.a. Autotrack en Hardware.Info de Persgroep Online Services B.V. Hosting door True

*