![]() |
Achtergrond - Slimmer omgaan met energie: domotica helpt de consument besparen Met behulp van diverse domotica-apparatuur, zoals slimme thermostaten en energiemeters, kan de consument zuiniger met energie omgaan. Tweakers bekijkt een aantal mogelijkheden. |
Een interessante opvolger van de Honeywell Round maar nu met klokprogramma, app-bediening en integratie in domotica via een API. Dit alles voor een betaalbare prijs (€134). Toch ook wel een aantal manco's zoals het ontbreken van aanwarmvervroeging, minder intelligente regelstrategie dan gehoopt, beperkte informatieweergave en geen instellingen voor tapwater mogelijk.
Basiskit om je aan en uit tijden te programmeren op een temperatuur. Erg basic. Na 3 jaar is er vaak geen verbinding tussen de backends en de thermostaat. Ik kan deze niet aanraden. De app is matig, erg omslachtig en je moet erg vaak opslaan, anders de wijziging weer kwijt.
Ik verbaas me nogal over de slechte reviews van dit product aangezien hij bij mij perfect functioneert. App werkt prima, krijg een mail over onderhoud of als de (internet)verbinding verloren is. Klokprogramma werkt perfect, zaken als aanwarmvervroeging vind ik onzin. Door backlight goed af te lezen in het donker.
Honeywell Round Connected Modulation.
Vaak meerder storingsmeldingen per dag, vandaag 5 uur storing:
Steeds de volgende melding:
"We willen u graag informeren dat de Total Connect Comfort service de communicatie verloren is met het verwarmingssysteem dat op de onderstaande locatie is geïnstalleerd op 04/23/2016"
Thermostaat zelf is OK-ish, amper verschil met het 2000 jaar oude Honeywell rondje. Ik hoefde nieteens het grondplaatje te vervangen, maar kon hem gewoon over klikken.
De android app functioneert matig (ik moet bv regelmatig opnieuw inloggen), er is geen API en geen support door external parties (zoals Harmony)....
Voordelige modulerende thermostaat met app bediening. Doet wat hij moet doen op minimalistische wijze. Voor mij net iets te basic, weinig instellingsmogelijkheden, beperkte bedieningsmogelijkheden op de thermostaat zelf.
systeem heeft minder dan drie uur naar behoren gewerkt; daarna allerlei foutmeldingen die niet in de gebruikshandleiding of in de FAQ van de website terug waren te vinden. Klant wordt verwezen naar "customer support" maar die is in het weekend onbereikbaar.