Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

- Reviews

Prijs
Specificaties 1150 socket • Dual core @ 3,2GHz - Bekijk alle specificaties
Productuitvoering
  Vergelijk

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4.5
Score: 5
11
Score: 4
6
Score: 3
0
Score: 2
0
Score: 1
0

Intel Pentium G3258 Boxed

Prestatie, Prijs en Plezier technisch zit het met de Intel G3258 dik in orde! Met een simpele aanpassing in de BIOS draait dit beestje snel op de 4GHz. En dat merk je in de praktijk wat betreft prestaties! Wil je veel voor je geld en overklokken? Sla dan je slag!

Pluspunten

  • Unlocked - lekker spelen met de multiplier!
  • Leuke prestaties en plezier voor overklokkers.
  • De interne GPU is krachtig genoeg voor HD, en niet veeleisende games.
  • Veel voor je geld.

Minpunten

  • Geen Hyper-Threading - hoewel je dit niet mag of moet verwachten voor de prijs.

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Warmteproductie Score: 5
Overklokbaarheid Score: 5
Featureset Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 5
Prijs Score: 5
Prestaties Score: 5

+2
Kalis 1 augustus 2014

Intel Pentium G3258 Boxed

De Pentium G3258 Anniversary Edition DualCore processor uit de nieuwe Haswell Refresh Series van Intel heeft een unlocked multiplier en snelle Single Threaded performance.

Pluspunten

  • Prestaties
  • Unlocked
  • Prijs

Minpunten

  • 'slechts' Dual Core
  • Geen Hyperthreading

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Warmteproductie Score: 4
Overklokbaarheid Score: 5
Featureset Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 5
Prijs Score: 5
Prestaties Score: 5

+1
Speedpete 12 oktober 2015

Intel Pentium G3258 Boxed

De zoektocht naar een snelle 'single thread' processor bracht mij tot de G3258. Een eenvoudige dualcore processor die stiekem één van de meest aantrekkelijke rekenbeestjes op de markt is.

Pluspunten

  • Lage prijs
  • Single thread performance

Minpunten

  • Installatie Windows 10

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Warmteproductie Score: 4
Overklokbaarheid Score: 5
Featureset Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 5
Prijs Score: 5
Prestaties Score: 4

+1
govie 23 juli 2015

Intel Pentium G3258 Boxed

De perfecte CPU voor allroundsystemen die je eventueel later wilt upgraden met de cpu-toppers van nu.

Pluspunten

  • Overclockbaarheid
  • Prijs
  • Upgrademogelijkheden

Minpunten

  • Geen, mits je vantevoren wist dat sommige games meer dan 2 cores eisen.

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Warmteproductie Score: 5
Overklokbaarheid Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5
Prijs Score: 5
Prestaties Score: 5

0
Sayhoun 25 maart 2017

Intel Pentium G3258 Boxed

Ik heb deze CPU nooit overclocked, dus kan dat niet bevestigen alle andere reviews, maar zelfs zonder overclocken heb ik altijd veel plezier van gehad voor af en toe game tot wat ik steeds meer geluid/video editing (waar natuurlijk van je GPU meer vraagt dan je CPU)

Pluspunten

  • Hoge kwaliteit voor weinig geld
  • Kunt meeste games spelen
  • Zal video/audio editing niet in de weg staan.
  • Overclockbaar (met een Z / X mobo)
  • Zeer hoge Prijs/kwaliteit

Minpunten

  • Niet voor Mass Effect: Andromeda
  • Dual Core !!
  • Geen Hyper-Threading

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Warmteproductie Score: 4
Featureset Score: 3
Betrouwbaarheid Score: 5
Prijs Score: 5
Prestaties Score: 4

Lucaslego02 4 september 2016

Intel Pentium G3258 Boxed

Super voor de prijs, makkelijk voor overclocken

Pluspunten

  • goedkoop
  • hoge prestaties
  • Gta V op high settings
  • call of duty advanced warfare
  • call of duty black ops III
  • Cs:go
  • zuinig

Minpunten

  • "maar" 2 cores

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prestaties Score: 4
Warmteproductie Score: 3
Overklokbaarheid Score: 5
Burnmatic 10 augustus 2016

Intel Pentium G3258 Boxed

Heerlijke processor voor mij. Nagenoeg alleen maar vol lof, behalve dat dit natuurlijk geen geschikt werkpaard is voor videobewerking en meer van zulk ongein. Echter absoluut meer dan goed voor dagelijks gebruik en het spelen van (nieuwere) spellen dankzij fenomenale overklokresultaten. Beter dan een i3, (nog) geen i5 nodig.

Pluspunten

  • Dijk van een ding; sneller dan i3
  • Efficiënt
  • Geweldige overklokker (4.7Ghz)
  • Koele kikker (Noctua U14S, 1.34v, 68°C)
  • Verdraagt nieuwere spellen beter dan verwacht

Minpunten

  • Geen hyperthreading

Eindoordeel

Score: 5
Zilvus 4 augustus 2016

Intel Pentium G3258 Boxed

Een zeer geschikte CPU voor beginnende gamers of voor huis-tuin-keuken apparatuur. Out of the box eenvoudig te overclocken naar 4GHz, al is het aangeraden om de stock koeler te vervangen. Door het overclocken kun je de prestaties eenvoudig verbeteren en heb je een uitstekende CPU voor weinig geld.

Pluspunten

  • Overclockbaarheid
  • Prestaties
  • Prijs

Minpunten

  • Dual Core
  • Stock koeler

Eindoordeel

Score: 5
koen12333 17 april 2016

Intel Pentium G3258 Boxed

De G3258 is snel per core, maar heeft maar 2 cores en 1 thread per core. Sommige games zoals GTA V zijn voor multicore gebouwd en daardoor niet goed speelbaar hierop (in combi met GTX960 of hoger, GTX750Ti zou vermoedelijk nog net gaan). Voor dagelijks gebruik is hij natuurlijk prima.

Pluspunten

  • verbruik is laag, ook bij t overclocken met Vcore op auto-stand (op mijn msi mobo)

Minpunten

  • GTA V niet speelbaar in combi met GTX960, processor is dan te traag.

Eindoordeel

Score: 4
Milanees 14 december 2015

Intel Pentium G3258 Boxed

Gebruikt in intensieve gaming HTPC. Deze computer staat IN een kast. Hij krijgt geen verse lucht. De CPU is geklokt op 3,4 ghz en onder gamen wordt hij 60 graden. In idle zit hij op 40 graden. Dit alles op een stock cooler. Dolphin 100% load, 60 graden alles smooth.

Pluspunten

  • Goedkoop
  • Snel voor alles behalve als je meer cores nodig hebt
  • Eenvoudig en op goedkoop moederbord te overklokken
  • Relatief koel in vergelijking met i5/i7 met eenzelfde overclock (minder cores)
  • Stock cooler voldoet voor meeste overclocks

Minpunten

  • 2 cores

Eindoordeel

Score: 4
antho. 2 september 2015

Intel Pentium G3258 Boxed

Ik heb deze processor nu 3 weken en heb nog geen één nadeel gevonden eigenlijk, echt een top ding voor de prijs gamen gaat er ook wel op alleen moet de game wel 2 cores ondersteunen voor de rest top ding.

Pluspunten

  • Overclockbaar
  • Prijs
  • Kwaliteit

Minpunten

  • Geen Hyper Threathing
  • Slechts 2 Cores

Eindoordeel

Score: 4
luukmaster 11 juli 2015

Intel Pentium G3258 Boxed

Deze processor klinkt maar saai omdat het tenslotte een pentium is maar als je hem overclocked is hij even snel als een I3 voor de helft van de prijs. ik kom hem overclocken naar 4.2 Ghz wat best indrukwekkend is voor een pentium.

Pluspunten

  • Zeer goede kwaliteit voor de prijs
  • een goede overclocker
  • verassend goed voor gamen

Minpunten

  • kan de laatste spellen niet goed spelen doordat hij maar 2 cores heeft

Eindoordeel

Score: 4
Jermo Arensman 3 juli 2015

Intel Pentium G3258 Boxed

Standaard dingen die nu wel bekend zijn over deze cpu.

Pluspunten

  • Makkelijk 4.4ghz op goedkoop h81 moederbord.
  • Lage watt dus weinig koeling nodig.
  • Goed voor programma's die geen gebruik maken van meerdere threads.
  • Heel goedkoop.
  • Veel upgrade opties.

Minpunten

  • Dual core wordt een steed grotere bottleneck in moderne games.
  • Voor dingen zoals renderen waardeloos.

Eindoordeel

Score: 5
CT 30 juni 2015

Intel Pentium G3258 Boxed

In combinatie met een ASRock H81M-HDS simpel (klikje in de bios) stabiel draaiend op 4.5Ghz. Hiermee kan je vooral met games en andere 'single' tasks goed uit de voeten! Maar open je meerdere programma's (veel browser tabs, een game, chat, word, excel etc.etc.) dan merk je de limieten.

Pluspunten

  • Overclockbaarheid
  • Erg snel met 'single' tasking
  • Erg goed voor budget gaming systemen

Minpunten

  • geen Hyper-Threading en andere instructies
  • multitasken wordt snel traag

Eindoordeel

Score: 5
rowan8k 9 april 2015

Intel Pentium G3258 Boxed

ik run deze cpu met een msi 100ME 960 en ik heb de cpu overclocked naar 4,7 GHz en daarmee kon ik battlefield 4 op 80FPS spelen dus een geweldige combinatie

Pluspunten

  • ongelofelijke goede prijs
  • veel te goede cpu voor die prijs

Minpunten

  • geen!

Eindoordeel

Score: 5
Mathoesoe 6 maart 2015

Intel Pentium G3258 Boxed

Voor +- 70,- kun je deze processor niet over het hoofd zien. Prijs kwaliteit verhouding is uitstekend. Voor de budget gamer of voor een office pc voldoet deze processor gegarandeerd. Multiplier is unlocked, dus OC'en gaat heel makkelijk. Op 3.2 Ghz wordt de processor +- 25 C.

Pluspunten

  • Prijs
  • Multiplier Unlocked
  • Temperaturen stock cooler
  • Overclocken kan ook op de H81 moederborden

Minpunten

  • Dual Core

Eindoordeel

Score: 4
SiC123 29 november 2014

Intel Pentium G3258 Boxed

Met overklok naar 4,0GHz + 2133MHz geheugen bleef hij onder de 50 graden. SuperPi 32M in net geen 8 minuten.

Pluspunten

  • Goed overklokbaar
  • Goedkoop
  • Wordt niet heel erg warm

Minpunten

  • Slechts 2 cores en 2 threads
  • Overklokken kan niet op ieder moederbord

Eindoordeel

Score: 5
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Intel Pentium G3258 Boxed?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Apple iPhone X Google Pixel 2 XL LG W7 Samsung Galaxy S8 Google Pixel 2 Sony Bravia A1 OLED Microsoft Xbox One X Apple iPhone 8

© 1998 - 2017 de Persgroep Online Services B.V. Tweakers vormt samen met o.a. Autotrack en Hardware.Info de Persgroep Online Services B.V. Hosting door True

*