Gemiddelde gebruikersscore
Prima (game)muis van Logitech.
Op zoek naar een gaming muis van hoge kwaliteit met een strak design? Dit zou wel eens heel goed kunnen zijn waar jij naar zoekt...
Lees de uitgebreide review voor meer informatie:
Was eigenlijk niet van plan om voor een Logitech te gaan, maar na verschillende muizen te hebben getest in de winkel voelde deze verrassend genoeg het beste aan voor mij, en dus was mijn keuze op de G502 gevallen.
De Logitech G502, een gaming muis met de hoogste DPI waardes voor een optische sensor op de markt. Is dit dan een van de beste gaming muizen die je kunt kopen? Ik denk van wel!
Inleiding:
Deze muis nu bijna een dagje kunnen testen en zag dat er nog geen reviews op tweakers staan van deze muis. Dus bij deze de eerste review van de Logitech G502 Proteus Core:
Achtergrond:
Ik game sinds counterstrike 1.4, heb daarbij vooral microsoft muizen gehad. In 2008 ben ik overgestapt op een logitech mx500, maar deze ging door kabelbreuk een jaar later kapot. Daarna heb ik een Razer Diamondback 3g gehad en dit was tot nu toe de fijnste muis die ik gehad heb.
Omdat ik nu ook vaker game op mijn HTPC, zat ik te kijken naar een tweede game muis. De G502 is nog enorm nieuw, er is weinig over te vinden en ik was bereid om de sprong in het diepe te nemen.
Verpakking en design:
Hij het openen van de...
De G502 heeft de grip en design al mee. Deze lichte muis heeft de mogelijkheid om gewichten toe te voegen en heeft alles wat een gamer nodig heeft van zijn muis, DPI programmeerbare knoppen en een sniperknop en een lichte kabel. De led heeft de mogelijkheid tot 16.8 kleuren.
De Logitech G502 Proteus Core Gaming Mouse
Ik gebruik de muis nu all 4 weken en hij bevalt me goed!
Alles is lekker soepel en de software is prima
Het is aleen jammer dat het G Lampje en de dpi aleen maar blauw zijn
TL;DR sensor in de muis bevalt goed, zeker in combinatie met de QcK+ pad en de 1:1 mousefixes in Windows. Ik merk echt dat zonder software/hardware smoothing+acceleratie ik constanter presteer online en daarmee weer een waarschijnlijk-in-mijn-hoofd-maar-placebo-werkt-ook schakel in de keten om de schuld aan te geven heb geëlimineerd :D .
Prima product, zeker een aanraden als je erg into gaming bent. Drivers erg simpel en goed te gebruiken. Hoewel de belichting qua kleur niet aan te passen is, is het nog een heerlijke muis om naar te kijken. Scroll wheel is te configureren op de muis snel en leuke knopjes
Bij deze mijn eerste review op tweakers, met name omdat deze muis het waard is!
Heerlijke gaming muis voor FPS. Goede prijs/kwaliteit verhouding en de extra knoppen zijn goed bedienbaar
Achtergrond
Ik ben geen hardcore gamer. Ik zou mezelf omschrijven als iets meer dan casual. Toch heb ik graag goede randapparatuur, omdat ik ook wel eens wat programmeer, en ook met het maken van verslagen en dergelijke is goede randapparatuur een fijne bijkomstigheid.
Ook ben ik een fan van logitech. Hoe dit komt weet ik niet, maar ik heb zolang als ik weet al randapparatuur van logitech gehad, en dat bevalt me goed.
Deze review zal vooral een vergelijking worden tussen de g502 proteus core, en de g300
Prijs
80 euro is veel voor een muis. Vooral als je er niet persé eentje nodig hebt. Wel vind ik dat je deze prijs terugziet in de bouwkwaliteit, hij voelt erg stevig aan, en de beste sensor van het moment is ook iets...
Een goede muis, alleen voor mensen met grote handen wellicht geen goede keuze.
Metalen scrollwheel had een rubber coating moeten krijgen voor betere grip.
Zeer fijne muis maar niet perfect. Zeer nauwkeurige sensor en fijne muisknoppen maar DPI knoppen zijn zwaar irritant en slecht geplaatst. De muis is extreem lastig schoon te maken en het muiswieltje begint te roesten. De bouwkwaliteit is wel degelijk.
Een top muis boordevol functies met goede hardware en software ondersteuning. 3 profielen met 11 knoppen om in te stellen bieden genoeg ruimte voor macro's voor favoriete games. Het enige nadeel is de vrij stevige prijs van bijna 80 euro.
Na deze muis ruim zeven jaar met veel plezier te hebben gebruikt lijkt hij toch eindelijk de geest te hebben gegeven. Ik denk dat niemand nog iets aan deze review heeft, maar bij wijze van laatste eerbetoon wil ik zeggen dat ik deze muis zeker de prijs waard vond.
Deze muis heeft voor mijn handen een te klein rustpunt voor de duim. Hierdoor heb ik regelmatig het probleem dat ik ongewenst de toetsen boven de duimrust indruk. Voor de rest is de muis goed te gebruiken en het aanpasbaar gewicht is ook makkelijk.
Ik heb deze muis zins release (+-5jaar). Hij doet het nog fantastish. zeker voor mmo’s raad ik heb aan. Hij is alleen wel zwaar/bulky wat hem wat minder maakt voor fps games. Bouwkwaliteit is super. Software is fijn. Zeker aan te raden.
Goede muis van Logitech, na lange tijd nog steeds geweldig.
Top apparaat, niets anders gewend van de Logitech G series
Had beter verwacht, deze muis ligt erg oncomfortabel in de handen als je een symmetrische muis zonder sniper-knop en duimhouder gewend bent.
Tevens is de muis te zwaar zonder gewichtjes wat niet fijn is in snelle schietspellen en is de kabel veel te stug en blijft overal achter haken.
Na opzoekwerk deze muis gekocht ter vervanging van G5 en in eerste instantie zeer tevreden van. Goede kwaliteit, veel mogelijkheden om aan te passen, veel knoppen enzovoort.
Maar helaas moet ik na een zeker tijd vaststellen dat ik er RSI van krijg aan mijn wijsvinger.
Een geweldige muis van logitech. voordelen zijn het scrolwieltje , de verlichting en de programmeerbare knoppen.
Robuste muis met veel opties, en perfect voor de mensen die veel met spreadsheets moeten werken.
Beetje een late review maar ik heb deze muis nu al 3 jaar in gebruik en ik vind het echt een pracht ding! Hij is erg stevig. Werkt snel en soepel met een mooie kabel en heeft een hoop functies.
Erg comfortabele muis, fijn dat de muis oplsag heeft voor de functies zodat hij plug and play is na 1x instellen, bietje duur maar daar valt mee te leven, fijne knopjes.
Ik heb de muis gekocht toen deze nog gloednieuw was. Helaas kwam na een aantal maanden de RGB versie uit, dus heb ik een soort van spijt van de aankoop. De muis is aan de zware kant, maar werkt uitstekend en de software is prettig om mee te werken.
geweldig, zeker een aanrader
uitstekende muis voor gamen, maar ook voor allerdaagsgebruik. hij heeft geen tracking problemen, en ligt bij mij heel goed in de hand. programeerbare toetsen zijn ook zeer welkom.
Erg tevreden met deze muis. reageert snel en is toch pressies.
Enige nadeel wat ik zover heb ondervonden is dat vuil makkelijk tussen de naden kan komen en niet makkelijk is schoon te maken.
Prima werkende gamemuis die er goed uit ziet. Werkt fijn (met palm-grip) en nauwkeurig. Valt op sommige plekken lastig schoon te maken door de verschillende segmenten van de muis. Voor mij vallen de minpunten weg tegen de pluspunten.
Gewoon een hele goede game muis. Wel redelijk aan de prijs.
Heb deze muis al een zeer lang tijd. Heb hem gekocht voor gamen. Hij koste €70-€75 dus dat kwam mooi uit. Ik zat zelf te twijfelen tussen de Razer DeathAdder Chroma en de Logitech G502. Ben uiteindelijk voor de Logitech gegaan. Dat was zeker geen verkeerde keuze
Voel stevig in de hand, licht lekker in de hand. Verder is het DPI instelbaar per profiel (maximaal 3 profielen op de muis). Free scroll functie is best handig. en de DPI verschuiving knop (sniper knop) zit ook niet in de weg en is makkelijk bereikbaar.
Een muis waar je even aan moet wennen maar zodra je alles goed hebt ingesteld werkt deze perfect, ook is het fijn dat hij een intern geheugen heeft zodat je niet telkens alles opnieuw hoeft in te stellen bij een herinstallatie of andere pc/laptop
Geen gekke dingen. Normale muis van degelijke kwaliteit.
Fijne game muis
Dat er op Reddit een /r/G502masterrace subreddit aanwezig is moet genoeg zijn. Dit is een muis die ik gewoon een 2e keer zou kopen als hij stuk zou gaan. UPDATE: Zojuist een 2e aangeschaft. Om mee te nemen naar mijn werk :P
Deze muis is enorm comfortabel. Je kunt door middel van bijgeleverde gewichtjes de muis verlichten of verzwaren. Ook zijn alle knopjes op de muis tunable en kunnen per profiel verschillend toegewezen worden.
Comfortabele muis, kan je lekker mee gamen, maar is het geld het niet waard. Voor deze prijs zijn er betere muizen verkrijgbaar. Typisch gevalletje van in 1 week ontwikkeld.