Gemiddelde gebruikersscore
Na een kapotte Alienware m17x dacht ik weer eens MSI te gaan, MSI is zonder twijfel altijd al een beetje mijn fanboy-merk geweest gezien ik begon met een GX660 en MSI videokaarten Hierbij een review vanuit een gamer/designer's kant zonder veel tweaking ervaring!
17 inch is voor mij een must-have als game design student. Ik ben iemand die veel verplaatst van locatie en heb geen vaste werkplek. Desktop was hierdoor geen optie om zwaar 3D werk uit te voeren, laat staan mooie games spelen en eigen werk uitproberen
Mijn oog viel op de MSI GT70 en de ASUS G75W, vergelijkbare specificaties en beiden staan erg goed bekend om bouwkwaliteit. Na wat brainstorming ben ik voor de GT70 0ND gegaan, omdat CD-ROMland Breda voor mij toen in de buurt...
Ongeveer een maand geleden heb ik ter vervanging van mijn universiteit-notebook deze MSI GT70-0NE aangeschaft, een van de topmodellen uit de MSI Gaming Series. Deze bevalt met uitstekend, en ik zal hieronder onderbouwen waarom. De categorieën zijn gerangschikt op de punten die voor mij het belangrijkst tot het minst belangrijk waren. Prestaties - In eerste instantie was ik op zoek naar een laptop me uitstekende prestaties. De eisen waren dan vooral een goede processor en flink wat geheugen, zodat simulaties (voor mijn studie) snel en soepel zouden kunnen worden gedraaid. Bovendien moest hij af en toe mee kunnen naar LAN party's, dus een dikke grafische kaart was ook een vereiste. De GT70-0NE...
Prima laptop, kwaliteit van het scherm is alleen ruk en MSI aftersales is belachelijk voor een laptop in deze prijsklasse..
Gebruik dit model nog tot heden (2012).
Dit is geen laptop meer maar een mobile gamestation; een platgeslagen game-desktop..
Een stevige gaming laptop met snelle hardware en leuke features.
Echter de software is dramatisch. De image van Windows 8 die standaard op de laptop staat is niet in orde waardoor elke keer dat Windows Update gedraaid heeft het ruim een half uur duurt voordat de laptop opgestart is ondertussen wordt er een log file van 2,6 giga (!) byte weggeschreven vol met foutmeldingen. Daarnaast is ook de standaard aanwezige netwerkdriver zeer slecht en kost het veel moeite om een nieuwe te installeren.
Omdat er geen Windows CD meegeleverd wordt is een cleane reinstall ook niet mogelijk. GEEN aanrader!
Prachtige laptop. Maar heb negatieve ervaring met hun HDD's.
Na een jaar te gebruiken crashte mijn HDD plots. 4x heropgestuurd naar MSI en 4x terug gekregen met slechte harde schijf die na 1 week onherstelbaar crashte. Uiteindelijk deze nieuwe laptop gekregen die het momenteel goed doet.
De laptop is niet te matchen met de goedkopere models, maar als een tijdje met deze laptop werk begin je ze nadelen te merken zoals: mic werkt slecht, 1080p camera werk ook slecht en e.t.c
Ik heb deze laptop nu 2 jaar. Mijn 2e MSI laptop. Stevige, solide laptop met goede prestaties. De nieuwste games draaien nog wel, maar volgend jaar ga ik toch weer een desktop aanschaffen. Qua bouwkwaliteit wel wat op- en aanmerkingen.