Review door de redactie

Door Arnoud Wokke - Redacteur Tweakers 6 februari 2015

De vijf populairste smartphones onder de 200 euro

De Ascend G6 4G heet bij onze oosterburen Ascend P7 Mini en het is makkelijk te zien waarom. Het ontwerp is nagenoeg gelijk aan de duurdere P7, al heeft de G6 een kunststof achterkant. Het is een prima ontwerp dat goed vasthoudt. Op veel vlakken scoort de Huawei-smartphone voldoende. Het scherm is voor deze prijsklasse goed, al is de resolutie laag. Het is jammer van de oudere Android-versie. De frontcamera is prima, maar de camera aan de achterkant heeft af en toe wat moeite om redelijke plaatjes te schieten. Al met al is dit voor zijn prijs een prima toestel, zeker omdat hij 4g ondersteunt. Lees verder »

Reviews door gebruikers

Toon reviews van:
Mindpower
6 september 2014

Huawei Ascend G6 (4G/LTE) Zwart

Ben je op zoek naar een maximaal 4,5 inch telefoon, dun, met 4G, goede front- en backcamera, overzichtelijke software, helder scherm, dan is de G6 4G een goedkope aanrader. Ook als je van plan was een G6 3G te kopen. Helaas geen 720p scherm en de achterkant is wat glad.

Pluspunten

• Mooi Design
  • Dun / gewicht
  • Prijs / Kwaliteit
  • 5.0 Megapixel front camera
  • LTE/ 4G tot 150Mbps
  • Helderheid Scherm
  • Eigen browser
  • Soepel
  • Overzichtelijke instellingen
  • SD-slot

Minpunten

• Achterkant toestel glad
  • Lite versie schil
  • Vooraf geïnstalleerde apps
  • Resolutie Scherm
  • Batterij niet verwijderbaar
  • Maar 2GB beschikbaar voor apps

21 april 2015

Huawei Ascend G6 (3G) Zwart

Mooie telefoon. Gebruiksvriendelijk. Redelijke prijsklasse.

Pluspunten

• Goede kwaliteit prijs verhouding
  • Mooi disign
  • Mooi voor 1e gebruik

Minpunten

• Kleine bug, hopelijk snel verhoopen

arthurv11
6 juni 2019 Product gekocht

Huawei Ascend G6 (4G/LTE) Zwart

In het begin dat hij uit kwam had iedereen nog twijfels over Huwei, wat met deze gsm toch deels werd weggewerkt. Echter na korte tijd begon de gsm al te blokkeren.

Pluspunten

• prijs/kwaliteit

Minpunten

• blokkeerde na minder dan 'n jaar

3 van 5 sterren (Voldoende)
nephilith
31 juli 2017 Product gekocht

Huawei Ascend G6 (3G) Zwart

Dit toestel was 3 jaar geleden de eerste smartphone die ik kocht. Veel geld kon ik niet spenderen en deze telefoon leek mij een aantrekkelijke prijs/performance ratio te hebben. Inmiddels redelijk verouderd maar ik gebruik hem nog steeds. Omdat de behuizing volledig uit kunststof is gemaakt, niet kapot te krijgen.

Pluspunten

• Robuust
  • Goedkoop
  • Opslag uitbreidbaar met SD kaart
  • Redelijke camera
  • Selfie camera

Minpunten

• Android 4.4.2 maximaal
  • Audio jack aan zijkant
  • Interne opslag snel vol voor apps
  • Lak aan zijkant bladert af
  • Compas doet raar met nieuwste google maps.

3 van 5 sterren (Voldoende)

28 april 2017

Huawei Ascend G6 (4G/LTE) Zwart

Slechte smartphone. Na amper 24 maanden gaf hij de geest. Heb dan een nieuwe batterij gekocht (ter waarde van 21 euro) en die vervangen, maar nu, nog eens zeven maanden verder geeft hij aan dat de opslagruimte vol is, terwijl er nauwelijks apps op staan!

Pluspunten

• goede camera

Minpunten

• te beperkte opslagcapaciteit

8 januari 2017

Huawei Ascend G6 (4G/LTE) Zwart

Mijn slechtste mobiel tot nu toe, dierbare herinneringen aan vorige i.t.t. deze. Gekozen omdat hij goedkoop was en er technisch redelijk uitzag. Voordurend gezeur over vol geheugen. Alle apps weg moeten gooien m.u.v. Whatsapp. Android-update was geen verbetering. Handligging was slecht. Na krap 26 maanden gaf het toestel de geest.

Pluspunten

• Accuduur

Minpunten

• Te weinig geheugen
  • Slechte handligging
  • Levensduur

JustRosa14
7 maart 2016

Huawei Ascend G6 (3G) Zwart

Deed het prima, maar nu na pas een half jaar is de batterij al stuk. Leuk. Nu mag ik een nieuwe kopen.

Pluspunten

• Goeie camera
  • Redelijk snel

Minpunten

• Korte levensduur

Basalt Newbie
1 mei 2015

Huawei Ascend G6 (3G) Zwart

Erg degelijk budget model. Wel erg weinig opslagruimte voor apps.

Pluspunten

• Behuizing
  • Snelheid
  • Camera

Minpunten

• Beperkte opslagruimte voor apps

8 februari 2015

Huawei Ascend G6 (4G/LTE) Zwart

Alles is erg goed, maar ik zou hem niet kopen. Als je hem één keer (letterlijk, ik heb hem namelijk net) laat vallen is het scherm kapot.

Pluspunten

• Maakt mooie foto's
  • Batterijduur is goed
  • Mooie grootte

Minpunten

• Als je hem letterlijk (ik heb hem namalijk net) één keer laat vallen is die kapot

1 van 5 sterren (Waardeloos)
jayjay_seal
28 januari 2015

Huawei Ascend G6 (4G/LTE) Wit

Super dun toestel, bevat alle opties van android. Er is wel een (niet storende) laag over android geplaatst waardoor het een iphone look en feel geeft. Mogelijkheid om de laag op Windows phone look te zetten. Snelle telefoon! mooie foto's (ook in donkere ruimtes!) Flits is vrij licht

Pluspunten

• Goede camera (ook in het donker)
  • Snelle opstarttijd
  • Batterij niet snel leeg
  • Goede 4g ondersteuning (viel zo wat van mijn stoel)
  • Beeldscherm misschien geen HD maar voldoende!
  • Telefoon zelf ook heel snel

Minpunten

• Telefoon is glad (is wennen)
  • Grafische schil (Ik ben fan van orginele android versie zonder schil, maar kan er mee leven)

SSH
21 december 2014

Huawei Ascend G6 (4G/LTE) Zwart

Topper voor dit prijssegment. Ten opzcichte Moto G is de camera veel beter, scherm iets minder. Vooral een aanrader voor dames met kinderen en niet veeleisend qua telefoon.

Let op: Iets groter dan de 3G versie dus koop een hoesje op maat!

Pluspunten

• Camera
  • Weegt bijna niks
  • Ziet er best mooi uit

Minpunten

• Scherm: Sommige mensen zien de pixels van het scherm, de kleuren zijn wat mat

8 november 2014

Huawei Ascend G6 (3G) Zwart

Prima product en mooie camera voor een goede prijs.
Enkel vind ik persoonlijk het standaardstartscherm van huawei niets voor mij.

Pluspunten

• Camera
  • prijs

Minpunten

• Huawei startscherm

13 juli 2014

Perfecte prijs/kwaliteit

Pluspunten

• Perfecte prijs/kwaliteit. Professionele uitstraling. Prima camera,vooral de frontcamera 5megapixels is heel goed. Batterij is goed genoeg voor een hele dag. Het energie managment geeft aan welke apps veel stroom verbruiken en geeft advies.

Minpunten

• Doordat de home knop geen fysieke knop is kan het gebeuren dat je deze per ongeluk aantikt als je de spatiebalk te laag aanraakt. Kwestie van wennen, alsook dat de andere twee toetsen gespiegeld zijn ten opzichte van mijn vorige telefoon (samsung)

12 juli 2014

Huawei Ascend G6 (4G/LTE) Zwart

Een goede, gebruiks vriendelijke telefoon alleen jammer dat de batterij binnen 1 tot 2 dagen leeg is. Ook al staat ie alleen in de standby stand

Pluspunten

• makkelijk in gebruik, goed afleesbaar scherm, ligt lekker in de hand

Minpunten

• accu is snel leeg

ericvds
5 juni 2014

Huawei Ascend G6 (3G) Zwart

Heb jij ook een Huawei Ascend G6 (4G/LTE) Zwart?