Reviews door gebruikers

3 van 5 sterren
2 van 5 sterren
1 van 5 sterren
14 oktober 2014 Rapporteer

Monitor zaterdag besteld via monitorstore.nl en gisteren binnen gekregen. Monitor oogt zeer strak en een heeft smalle bezel. Beeldkwaliteit is goed, speakers nog niet getest maar hier verwacht ik niet teveel van. Voelt misschien wat wiebelig op de voet, maar is niet storend.

Pluspunten

• Scherp beeld
  • Goede, kleurechte kleuren
  • Zeer dunne randen
  • Moderne en strakke look & feel

Minpunten

• Voelt misschien wat wiebelig aan op de voet, maar dit is alles behalve storend
  • Speakers nog niet geprobeerd, maar hier verwacht ik niet al teveel van. Gaat tenslotte om het beeld ipv het geluid

13 maart 2014 Rapporteer

Ik heb deze monitor gekocht om aan de huiskamerpc te koppelen (lees: huiswerkpc van de kids). Dat is een i3 (via de V&A) systeem van HP met displayport. Daar zit een convertor kabeltje naar DVI, de monitor stuur ik dus aan via DVI.
Ik zocht een monitor waarbij de kids niet aan de knopjes hoefden te zitten (deze zitten onder aan de rand, maar zijn niet zichtbaar.
Wanneer de pc de monitor uitschakelt (energie besparing) is het scherm aangenaam donker met een niet storende amberkleurige led onder aan de rand (rechterhoek). Wanneer het scherm actief is wordt de led lichtblauw, maar is deze nog steeds niet storend. (Storend als in: trekt de aandacht van de kids)...
Omdat het als huiswerksysteem wordt gebruikt (niet als gamemonitor) heb ik...

Pluspunten

• Het scherm heeft een dunne rand, is helder maar toch prettig om naar te kijken.

Minpunten

• In de monotor zitten ingebouwde speakers. Helaas is daarvan niet het volume te regelen, zo lijkt het. Het systeem detecteert dat geluid via HDMI binnenkomt, en geeft daarmee aan dat het volume niet geregeld kan worden. Ik heb echter DVI aangesloten (en t geluid via een apart audiokabeltje)
  • Uiteraard verwacht ik geen geweldig geluid uit de schermspeakertjes, maar dit is zo zacht dat het nauwelijks hoorbaar is. (Alleen door volume op 100% te zetten is iets te horen). Ik zal derhalve toch een separaat speakersetje moeten aanschaffen.

15 februari 2014 Rapporteer

Zeer tevreden met deze schermen.

Pluspunten

• Dunne Rand
  • IPS, Kleurweergave is Prima
  • Goede bouwkwaliteit
  • Overdrive functie tegen Ghosting
  • VESA mounting 100 x 100 mm
  • ENERGY STAR, Gaat direct in standby modes als er geen signaal meer is.
  • Modern Design

Minpunten

• Response time van 5 ms, is normaal bij IPS monitoren maar zonder overdrive was dit een tegenvaller geweest.
  • Niet in hoogte verstelbaar.
  • Speakers, Kan beter een extern setje neerzetten, maar wat verwacht men van 2 x 2 W (Stereo) speakers .

Product gekocht

Iiyama XU2390HS Zwart

Voordelig en mooi FHD IPS-scherm maar van matige bouwkwaliteit.

Pluspunten

• Dunne schermranden
  • Prima beeldkwaliteit
  • Zowel VGA, DVI en HDMI aanwezig

Minpunten

• Grove afwerking van plastic bij zijkanten van monitor
  • Bovenrand van scherm sluit niet net aan; in donker blauw licht door kier te zien
  • Dode pixel (exemplaar retour gestuurd en andere besteld)
  • Geluidskwaliteit van ingebouwde speaker

3 van 5 sterren (Voldoende)
20 april 2016 Rapporteer

Iiyama XU2390HS Zwart

Mooie monitor met een zeer dunne rand wat goed uit komt voor multi monitor setups. De helderheid en kleurweergave is prima. De ingebouwde speakers stellen echter niet veel voor. Ook is de monitor niet in hoogte verstelbaar.

Pluspunten

• Zeer dunne rand
  • helderscherm
  • goede kleurweergave

Minpunten

• geluid van ingebouwde speakers is niet bijzonder
  • niet in hoogte verstelbaar

1 september 2015 Rapporteer

Iiyama XU2390HS Zwart

Prima monitor voor de prijs, wel wat minpuntjes

Pluspunten

• Prima prijs/kwaliteit verhouding
  • Prachtig beeld (IPS)
  • Weinig (geen) input lag
  • Mooie dunne bezels

Minpunten

• Speakers erg matig, en ook geen headphone jack aanwezig
  • Monitor wiebelt nogal op de stand

Iiyama XU2390HS Zwart

gisteren gekocht vandaag binnen gekregen door megekko.
zeer tevreden met het scherm.
andere reviews schreven over slechte bouwkwalitiet dit vindt ik van niet. mooi design en alles voelt stevig aan.

Pluspunten

• kwalitiet
  • beeld
  • dunne randen

Minpunten

• nog niks slechts te zeggen

5 oktober 2014 Rapporteer

Iiyama XU2390HS Zwart

Monitor enkele dagen in bezit. Gemengde indruk van deze monitor. Vooral ben ik verbaasd over lage bouwkwaliteit van de monitor. Het lijkt op grote haast bij productie. De constructie van monitor is wel stevig. Dunne randen zijn mooi. Weergave van kleuren mag wel beter. Grafisch is alles in beste orde.

Pluspunten

• Goede kijkhoeken
  • Doordacht en stevig ontwerp
  • Mooie behuizing
  • DVI kabel meegeleverd
  • Uitstekende grafische weergave volgens verschillende testen, o.a. circels, hoeken en dergelijke (met uitzondering kleur wit)

Minpunten

• Bouwkwaliteit is teleurstellend (grove krassen op monitorvoet)
  • Geluid van luidsprekers is buitengewoon slecht
  • Kleur wit wordt niet juist weergegeven (alle instellingen geprobeerd), lijkt meer grijs-wit.
  • Menubediening van monitor is gebruiksonvriendelijk

3 van 5 sterren (Voldoende)
21 augustus 2014 Rapporteer

Iiyama XU2390HS Zwart

Voor het geld wat deze monitor mij gekost heeft ben ik zeer onder de indruk. Als je op zoek bent naar een 23" IPS monitor voor niet al te veel geld en je gebruikt een ander medium voor het geluid, dan kan ik deze monitor absoluut aanraden!

Pluspunten

• Mooie kleuren / Kijkhoeken / Geen last van de reactietijd bij gamen / Prijs / Looks

Minpunten

• Speakers

Heb jij ook een Iiyama XU2390HS Zwart?