Reviews door gebruikers

4 van 5 sterren
3 van 5 sterren
2 van 5 sterren
1 van 5 sterren

Ik heb deze ID18 aangeschaft als HTPC om XBMC op te draaien.
hiervoor gebruikte ik een Raspbery-pi met XBMX er op (Type-b met 512 mb). Alles draait/speelt er prima op, maar toch hapert hij met films die hoge bitrates hebben (12mbit++) vandaar dat ik iets anders zocht.
Zoals altijd snelle levering, de ene dag besteld de andere dag in huis. bij ontvangst heb ik direct het geheugen er in geklikt, hd er in geplaatst. Bij opstarten hoorde ik 4 beeps en verder geen beeld.
Ik heb ik mijn beleving de memory modules goed geplaatst, toch nog maar een keer los gehaald en terug geplaatst (nog eens extra aangedrukt) nu start hij wel goed op. de installatie van OpenElec (XBMC-distributie) verliep vliegens vlug (10-15sec!)
Openelec draait er echt...

Pluspunten

• Klein
  • Snel
  • Presteert fantastisch op Openelec (XBMC)

Minpunten

• geen infrarood oogje

Na ook ik de RPI een beetje zat begon te worden heb ik de Zotac Zbox id18 aangeschaft. Dit alleen om te gebruiken als Mediaspeler met XBMC. Het idee was om deze te gebruiken met een USB3 stick icm Openelec Live Na hier een dag mee gespeeld te hebben heb ik maar een ssd 120GB harde schijf aangeschaft om snel te booten naar Windows en direct XBMC te laten starten en wow (nee, niet dat spelletje) wat een snelheid De reden dat ik voor de SSD heb gekozen is omdat ik Netflix geintregeerd wilde hebben in XBMC en hiervoor Silverlight nodig heb uit Windows en ook dit werkt nu goed. Gebruikte onderdelen: pricewatch: Zotac ZBOX ID18 pricewatch: Crucial CT51264BF160BJ...

Pluspunten

• Goede prijs
  • Genoeg aansluitingen voor het gebruik met XBMC
  • Mooie vormgeving
  • Zeer stil (heb hem alleen maar gehoord met mijn oor dicht bij het kastje)

Minpunten

• Bouwkwaliteit valt me een beetje tegen (dun plastic behuizing) maar mag niet echt klagen voor deze prijs.

see
19 januari 2014 Rapporteer

Hieronder mijn eenvoudige review van de Zotac Zbox id-18 Barebone PC De uiteindelijke aanschaf van de Zotac Zbox id-18 is het resultaat van een zoektocht naar vervanging voor mijn Raspberry Pi. ( Eerste generatie, 256mb ) De Pi in combinatie met xbmc was mijn eerste echte kennismaking met xbmc als mediacenter, na er eerst wat mee geprutst te hebben op een normale PC. Daarvoor had ik de Popcornhour A-110 in gebruik. Maar zoals ik op elk forum lees, de Pi met xbmc is het meestal nét niet. Het werkt, maar ohhh wat een ergernissen. Te traag, niet stabiel genoeg, alleen de confluence-skin en de quartz-skin lopen acceptabel / vloeiend. ...en toen ik begin december alweer een I-O error op mijn sd kaart gepresenteerd kreeg van mijn PI, was...

Pluspunten

• Het apparaat is voorzien van alle aansluitmogelijkheden die ik nodig heb waaronder USB3.0 & TOSLINK !
  • Stil: De ventilator hoor je niet tot nauwelijks.
  • Zuinig : Processorbelasting tijdens een 1080p/dts-hd film in windows is 15-25 procent, in OPENELEC 10-15 procent)
  • Klein : Past in elk kastje, of zelfs achter je tv. Het voedingsblok is qua afmeting als die van een atom-netbookje.
  • Kan 4K media afspelen.
  • XBMC 12.3 loopt soepel met alle skins en addons.
  • Goedkoop !

Minpunten

• Met 2gig aan werkgeheugen ben ik misschien iets te karig geweest. 4 a 8 gig lijkt me beter.
  • Geen IR aansluiting (maar xbmc remote met android werkt prima !)
  • Het Rode "ik sta uit" lampje is wel erg fel in een donkere woonkamer.

7 augustus 2015 Rapporteer

Onklopbare prijs, maar dat is er aan te merken.

Pluspunten

• Prijs
  • Geen werktuigen nodig

Minpunten

• Kwaliteit
  • Drivers
  • Ondersteuning

2 van 5 sterren (Slecht)
3 juni 2014 Rapporteer

Ook ik ben gekomen vanaf een Raspberry PI. Deze was in alles toch net even iets te traag naar mijn mening. Ook werkte de cec optie niet helemaal lekker met mijn TV. De reden van overstappen naar een pc'tje is voornamelijk de meer stabiele werking, en meer aansluitmogelijkheden.
Ik heb inmiddels 2x de zotac id18 aangeschaft, 1 keer voor mij zelf met deze hardware:
- zotac zbox id18
- 2x Samsung - 4GB - 10600S
- Fujitsu 250GB 5400Rpm HDD
En 1 keer voor mijn schoonvader met deze hardware:
- zotac zbox id18
- 2x Samsung - 4GB - 10600S
- Chronos 60GB SSD
Natuurlijk werkt de 2e optie wel stukje sneller, maar toch ben ik zeker niet ontevreden over de werking met een normale HDD van zo'n 5 jaar oud.
Natuurlijk wordt deze nog wel geupgrade...

Pluspunten

• Klein
  • Snel
  • Goedkoop
  • Ideaal als Medias Pc'tje

Minpunten

• Infrarood mis ik. (gebruik toetsenbord/touchpad combo gaat in principe ook prima)

7 juli 2014 Rapporteer

Zotac ZBOX ID18

Bijzonder veel aansluitingen en met handige acccesoires. Eigenlijk helemaal niets mis mee, ware dat de cpu op een Windows 7 home configuratie net te kort komt, ook met SSD. Scrollen gaat niet vloeiend, videostreams zijn soms hakkerig. Ik heb hem omgeruild voor de iets duurdere Zotac Nan-AQ01 met A4-5000 cpu

Pluspunten

• compacte, super complete mini-pc.
  • 2 video-uitgangen, usb-3, digitale audio etc
  • makkelijk te openen
  • budget cpu maar niet de traagste
  • onhoorbaar stil
  • vga-adapter en verticale standaard meegeleverd
  • En toch erg voordelig

Minpunten

• de Celeron U1007 scoort beter dan een Atom maar blijft traag
  • GPU heeft al moeite met 2 schermen in 2D
  • desing oogt erg plastic en rommelig

Zotac ZBOX ID18

Heb jij ook een Zotac ZBOX ID18?