Na het topmodel uit de serie, de R9 290X, brengt AMD het kleine broertje uit, de R9 290. Tweakers zette de 290 af tegen de 290X en vergeleek hem met de kaarten van concurrent Nvidia.
Heb deze zelf een tijdje gehad, hij was waardeloos qua performance (kreeg veel lager dan andere 290 benchmarks) en hij werd zeer heet, zelfs tijdens het spelen van simpelere spellen zoals tera moest ik hem op 60% zetten waarna hij alsnog zeer heet werd.
Ik heb deze videokaart gekocht voor €259,- en speelt bijna alle games op hoogste instellingen hoger dan 60 FPS. Bij GTA 5 minimaal 51 FPS en max 97 FPS op hoogste instellingen. Deze videokaart is erg stil. Wanneer je zware games speelt is deze goed hoorbaar, verder uitstekende kaart.
Pluspunten
Goede koeler
Goede prestaties
Stil
ASUS GPUTweak zorgt voor overclocken en temperatuur bijhouden
Snelle kaart overgenomen voor een lage prijs. Echter zit er een lullig koelplaat op de vrm waardoor deze in "silent mode" gewoon oververhit. Ondanks dat het koelblok echt een kg is wordt ook de core heel warm. Uiteindelijk met 80%fanspeed 85gr vrm en 80 core, maar gaf lawaai.
Goede kaart, je krijgt waar voor je geld.
Enkel bij extremere temperaturen us de kaart storend maar als je die temperaturen behaalt buiten menchmarks, steek je natuurlijk beter een crossfire met 2 van deze kaarten ;-)
Helaas voldoet de R290 niet aan mijn verwachtingen. Ik krijg geen goede performance uit mijn systeem tijdens het gamen ten opzichte van mijn GTX770. Daarom stuur ik hem retour en ruil deze in voor een GTX970. Heel jammer, want ik had graag genoten van deze kaart.
Een van de beste verkrijgbaar voor een goede prijs. Standaard overklokt, betere koeling en prestaties dan reference r9 290, en heeft een hele mooie backplate!
de Asus r9 290 DC2OC is een erg goede kaart die tot nu toe alles wat ik speel op ultra aan kan (battlefield 4 / payday 2 / Asassin's creed brotherhood)
Pluspunten
kan tot nu toe alles aan ^^
backplate
als de ventilatoren op 20% draaien hoor je er bijna niks van
Minpunten
worden warm
als de ventilatoren op 100% draaien maken ze erg veel geluid
Deze videokaart gekocht om mee te gamen en te overclocken
leuk om mee te gamen
Maar zodra je gaat overclocken zit je kwa temp met fans 100% en 1,35v op ongeveer 86 graden (gemeten met binnen temp 28)