Gemiddelde gebruikersscore
Leuk bordje voor een honderdtal aan projecten, van beginnende tot gevorderde projecten voor gebruikers.
Leuke computer voor een goede prijs!
Lees vooral de uitgebreide review!
De Raspberry Pi (model B, revision 2) is een complete computer ter grootte van een credit card. Met een verkoopprijs van $35 (~€45 in NL) maakt dit een ideale machine voor kleinschalige experimenten. De computer is ontworpen om scholieren met goedkope hardware te leren programmeren.
De Raspberry Pi (RPi) is sinds februari 2012 te koop maar de levertijd liep op tot enkele maanden. Sinds december 2012 heb ik er ook een en op deze pagina wil ik samenvatten wat ik sindsdien geleerd heb. Deze Tweakers-review is een mirror van m'n eigen website.
Update Model A is sinds vandaag (04-02-2013) beschikbaar in Europa (bron).
Processor
Het hart van de Raspberry Pi is de Broadcom SoC...
Het reviewen van een RaspberryPi heeft niet zoveel zin. Er zijn immers tal van mogelijkheden met het apparaat en de prestaties zijn alom bekend. Mijn review wil ik dan ook meer als een 'how-to' schrijven voor mensen die graag een RaspberryPi willen omtoveren als mediacenter i.c.m. XBMC. De benodigdheden;Raspberry PiMicro USB kabelHDMI kabelSD kaartje van minimaal 2GBMuis en/of toetsenbordUSB lader of powered USB hubSD kaart lezerLaatste versie van OpenElec Noot: Er zijn nog andere images zoals Raspbmc, maar voor mijn 'how-to' maam ik uitsluitend gebruik van OpenElec als image. 1: Download win32 disk imager...
Ik heb zowel deze raspberry pi als model B+. Deze gebruik ik als mediaspeler, en dat gaat hem zeer goed af.
Als je weet wat je in huis haalt zou hier uitstekend moeten staan, maar het ontbreken van een klein koelblokje op de SoC voorkomt dit.
Een geweldig veelzijdig kleine computer met een relatief langzame CPU en GPU welke in dat perspectief uitstekende prestaties en waarde levert voor zijn prijs.
Prijs
Ik denk dat ik hier weinig over hoef te zeggen. Voor 35 euro ligt er tegenwoordig als een Model B op je bureau. Prijs is prima, niks mis mee.
Helemaal voor de kwaliteit die het levert!
Prestaties
Met een 700 MHz ARM11 (ARMv6) processor is het een prima ding waar je voldoende mee kan doen. Het is natuurlijk geen vervanging van een normale desktop maar zeker een goeie aanvulling.
Met een beeld dat tot 1080p kan gaan ben ik zeer tevreden over de Raspberry Pi. Een HD filmpje draaien heeft dan ook voor geen problemen gezorgd.
De compatibiliteit van de Raspberry Pi met bijvoorbeeld toetsenborden en muizen heeft mij eigenlijk verbaasd. Ik heb meerdere toetsenborden en muizen / all-in-one keyboard&muis aangesloten en...
inleiding Omdat ik bijna jarig was was ik aan het zoeken voor een leuk hebbedingetje, Na wat zoeken kwam ik uit op een RaspberryPI, Dit vervolgens aan mijn ouders gevraagd voor de verjaardag en heb hem ook daadwerkelijk gekregen. Kan je dat eten? De eerste reactie van veel mensen als ik vertel dat ik een Raspberry Pi heb gekregen, Een raspberry pi is een kleine computer met een 700 MHz ARM1176JZF-S processor en een Broadcom VideoCore IV GPU. De cpu+gpu zijn te vergelijken met een 300Mhz Pentium 2 maar dan met betere graphics (Gpu te vergelijken met Xbox 1) Je kan er dus geen windows of Osx op zetten, linux of BSD kan wel Dit gaat over model B je hebt ook model A. Model A heeft in plaats van 512MB ram 256MB Model A heeft...
Aanschaf Ik wilde graag een Raspberry Pi kopen, dus ik zoeken online maar omdat toen nog model revisie 1 in de productie was waren ze nog moeilijk leverbaar. Uiteindelijk eentje besteld bij RS Components en daar stond: "Despatch Expected within 17 weeks" dus ik ga van die 17 weken af en wachten... 19 Weken later nog steeds niks. Toen maar mijn order gecancelled en 1 week later mijn geld weer op mijn PayPal account bijgeschreven. ik dacht gewoon ik heb toch geen Credit card of zoiets dus bij Element14/Farnell zou het dus ook niks worden dus gewoon gestopt met proberen eentje aan te schaffen. 3 maanden later was de Raspberry Pi weer in het nieuws op Tweakers dus ik werd steeds weer hebberig als ik een review/nieuws zag over de...
Dit is een leuk apparaatje dat vooral geschikt is om kennis te maken met linux en knutselen met computers.
De Raspberry Pi model B (512MB) in combinatie met XBMC, een mediaspeler van voormaat, maar of dat zo is zal in de komende review wel duidelijk worden.
Ik ben ooit begonnen met een xbox met daarop XBMC, dit was een groot succes. Ik die tijd waren er nog geen kant en klaar mediaspelers en XBMC was al zeer snel een volwaardige oplossing voor muziek, video en het opstarten van programma's (xbox games in die tijd)
Na het xbox tijdperk kwam natuurlijk een xbox360, maar daarop was de mediaspeler functie out-of-the-box zeer beperkt. Popcorn-Hour (A-110) was daardoor mijn eerste kant en klare mediaspeler. Omdat de interface van de Popcorn hour traag was kwam in 2011 een goedkopen oplossing Western Digital Live (2011). Deze is vandaag de dag nog...
Inleiding
Ik zocht een kant en klare oplossing die letterlijk acher mijn tv past.
Heb hiervoor een HTPC, en daarna een Eminent mediaplayer gehad, beide te groot, lomp en vooral luidruchtig.
Algemene indruk
Ik kwam al gauw uit bij de RaspberryPi omdat deze een stuk kleiner was en deze op onder andere tweakers de hemel in geprezen werd.
Na het eerste prutswerk kwam ik erachter dat het eigenlijk een vrij complex apparaat was, maar wat stiekem heel simpel werkt!
Software
Na wat ge-google met de tags "Raspberry Pi noob XBMC", kwam er uit: http://www.raspberrypi.org/archives/4100
Dit geweldige stukje software laat je kennis maken met verschillende OS'en en ik heb uiteindelijk gekozen voor een kant en klare media...
Sinds een paar dagen nu in het bezit van een Raspberry PI model B. Het valt me op hoe vloeiend dit apparaatje werkt.
Ik heb er OpenELEC (XBMC) opgezet en het draait perfect.
Door het menu of instellingen bladeren gaat zonder haperingen en ook het afspelen van 1080p content vanaf een externe (usb-powered) hdd gaat vlekkeloos.
Ik had op internet gelezen dat de RPi geen usb-powered externe HDD's kon gebruiken, omdat hier niet genoeg stroom voor zou zijn. Toch heb ik er 1 aangesloten en dit werkt perfect.
De bediening van de RPi (XBMC) gaat ook prima. Dit kan via CEC HDMI (wat mijn tv niet heeft), een aparte remote via bijv. usb of met een van de vele apps voor de smartphone.
Ik heb de officiele XBMC app voor iOS geinstalleerd en deze...
Ik heb dit apparaat gekocht omdat ik graag XBMC via mn telefoon (3d alles erop en eraan) wilde hebben en gebruiken. De goedkoopste was RPI en ik zeg Goedkoop en is niet altijd duurkoop. Want wat ben ik blij met deze set. Het werkt super goed en heel stabiel. Ik kon nergens op internet lezen of hij 3D films af kan spelen, en dat is een dikke JA... (ik heb een Smart LG TV met 3D) alles wat XBMC te bieden heeft op de PC werkt ook net zo goed op de Raspberry PI! mochten jullie een goede maar goede mediaplayer willen hebben is dit echt een super apparaat!
Ik heb hem via SOS Solutions gekocht, vrijdag om 10;30 besteld op zaterdag 13;30 binnen! Netjes in verpakking met alles erop en eraan (was een set prijs, zie ook hun website!)
Een zeer goed product voor iemand die graag eens kennis wil maken met linux of programmeren. Erg makkelijk uit te breiden en simpel in gebruik. Een echte aanrader, zeker voor mensen die thuis een kleine webserver willen opzetten.
super ding draait al 5 jaar zonder problemen. we gebruiken hem nu als Airpi server om muziek over logitech speakers te luisteren.
Icm Noobs software zo goed als onbruikbaar zelfs voor leechbak taken. Het kost bijna niets maar kan ook bijna niets. Vooral grafisch dramatisch langzaam.
Redelijk ding! Helaas is hij wel sloom, geen Windows (al wist je dat van tevoren), sloom internet, weinig USB poorten. Wel is hij lekker klein en redelijk laag geprijsd
Erg leuke mini computer voor IOT toepassingen en om kennis te maken met Linux.
Mooie verbetering qua layout tov. Model B. Leuk bordje met een wat trage SoC. Gigantische community achter de Pi. Leuk en goedkoop tweak speelgoed
Klein en goedkoop. Ideaal voor de 'maker' of gewoon als mediaspeler.
De grote reden voor de aanschaf van dit apparaat was de mogelijk om dit uitgebreide printplaatje om te bouwen naar een heuse mediaspeler.
In mijn situatie vooral een handig apparaatje voor in de meterkast om basisfunctionaliteiten in huis te kunnen monitoren. Voldoet hiervoor prima!
Fantastisch product! Je betaalt er op moment van schrijven maar €26 voor en je hebt er enorm veel plezier van!
De Raspberry pi is een erg handige mini pc. Hij heeft erg veel mogelijkheden en eigenlijk oneindig veel zelfs. Zeker aan te raden!
De Pi B+ vind ik een top product voor mijn doeleinden. Ik gebruik hem voor mijn studie als applicatie ontwikkelaar en ik leer veel over het console gebruik van linux en ik laat er gemakkelijk mijn website op hosten. Minpunt is dat er geen case bij zit.
RPiB+ aangeschaft als probeersel voor een XBMC media center. Ik maak gebruik van een USB3.0 stick om (eerst altijd via SD) van te booten. In combinatie met een overclock werkt het naar behoren. Het opbouwen van de server lijsten duurt enkel wat lang, maar de respons in menu's is prima.
Goedkoop, zuinig en uitermate breed inzetbaar mini computertje. Heb er verschillende in gebruik, onder meer voor Kodi (XBMC), als webserver, als ip camera aggregator (motionPie). Werkt enorm stabiel via usb.
Ik draai RaspBMC op deze Pi met de standaard XBMC skin, en het loopt allemaal als een zonnetje. Er wordt niks bijgeleverd, dus ik was meer geld kwijt aan randapparatuur: Power adapter, HDMI kabel, microSD kaartje (class 10), USB IR remote en plexiglas behuizing.
Word gebruikt voor RaspBMC om series en films te streamen. Laden duurt wat langer dan normaal maar eenmaal draaiend werkt het als een tierelier.
Leuk vooral om mee te spelen en te tweaken. ook met Wi-Fi Penetration testen and so on.
Heerlijk apparaatje, wat geklooi om wifi werkend te krijgen maar dat is mijn fout.
zeer compacte mini computer met vele toepassingen
Ik gebruik de raspberry pi in combinatie met openelec op een sony bravia tv. Voor mij werkt dit uitstekend. Ik speel hd films af vanaf usb stick en vanaf een NAS. Doordat ik de afstandsbediening van de tv kan gebruiken werkt dit uitstekend.
Ik ben zeer tevreden over dit product!
Het is fijn dat er meer usb-sloten zijn, en dat alle aansluitingen nu maar aan 2 kanten zitten
Spotgoedkoop, veel informatie te vinden op internet voor inspiratie. Jammer dat er geen installatie instructies bij worden gegeven in de verpakking.
De Raspberry Pi is een perfecte mediaspeler icm met XBMC.