Inleiding
Ik zocht een kant en klare oplossing die letterlijk acher mijn tv past.
Heb hiervoor een HTPC, en daarna een Eminent mediaplayer gehad, beide te groot, lomp en vooral luidruchtig.
Algemene indruk
Ik kwam al gauw uit bij de RaspberryPi omdat deze een stuk kleiner was en deze op onder andere tweakers de hemel in geprezen werd.
Na het eerste prutswerk kwam ik erachter dat het eigenlijk een vrij complex apparaat was, maar wat stiekem heel simpel werkt!
Software
Na wat ge-google met de tags "Raspberry Pi noob XBMC", kwam er uit: http://www.raspberrypi.org/archives/4100
Dit geweldige stukje software laat je kennis maken met verschillende OS'en en ik heb uiteindelijk gekozen voor een kant en klare media...
[Reactie gewijzigd door neanderthaler op 24 juli 2024 18:38]
[Reactie gewijzigd door ppl op 24 juli 2024 18:38]
[Reactie gewijzigd door John Doos op 24 juli 2024 18:38]
Dan is de netwerk interface niet snel genoeg. Laten we zeggen dat 90Mb/s realistisch is over de interface. Bij een bestand van 50GB is de interface fysiek niet snel genoeg om een film korter dan 80 minuten af te spelen. Verder is de bitrate over de hele film natuurlijk niet gelijk.Nou BD25 vlekkeloos, maar bd50 moet hij om de 5 seconden bufferen!
[Reactie gewijzigd door Verwijderd op 24 juli 2024 18:38]
[Reactie gewijzigd door volkano op 24 juli 2024 18:38]
Misschien heeft dit met de audio te maken. TrueHD en DTS-HD kunnen door de RPi niet worden afgespeeld. Deze kun je we, naar je receiver doorsturen.Nou BD25 vlekkeloos, maar bd50 moet hij om de 5 seconden bufferen