Tweakers

Tweakers zegt: 9

Gebruikers

Score: 5
20 reviews

Samsung 840 EVO 500GB

Prijs
Specificaties 2,5" • TLC • SATA-600 - Bekijk alle specificaties
Productuitvoering

Review door de redactie

Door Willem de Moor - Redacteur 25 juli 2013

Samsungs nieuwe 840 EVO-ssd's: moeilijk te verslaan

Review volgens oud formaat. Geen samenvatting aanwezig.

Lees verder »

Pluspunten

  • Relatief lage prijs
  • Goede prestaties
  • Schrijfsnelheid aangepakt

Minpunten

  • Energieverbruik niet significant verbeterd
  • Onzekere levensduur slc-cache

Eindoordeel

Tweakers zegt: 9
Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 5
Score: 5
16
Score: 4
3
Score: 3
1
Score: 2
0
Score: 1
0
Jarno de Jong 2 mei 2020 Product gekocht

Samsung 840 EVO 500GB

Prima SSD. 2e Hands overgenomen, maar nog steeds geweldig. Super snel, en nooit problemen mee gehad

Pluspunten

  • Snel
  • Grootte
  • betrouwbaar

Minpunten

  • prijs?

Eindoordeel

Score: 5
Burnmatic 18 augustus 2016

Samsung 840 EVO 500GB

Fijn ding, de 840 EVO. Prima instapper en bovendien keurig geschikt gebleken voor opslag en dus ter vervanging van de HDD in mijn systeem. Prijs/kwaliteit verhouding in orde, snel zoals je mag verwachten, maar over tijd namen de prestaties iets af en kreeg ik er een geluidje bij.

Pluspunten

  • Prijs/kwaliteit
  • Zeer prettig als opslagschijf
  • Snelheid

Minpunten

  • Prestaties nemen over tijd iets af
  • Lichte wining
  • Software niet van toegevoegde waarde

Eindoordeel

Score: 4
Eftegarie 12 januari 2016

Samsung 840 EVO 500GB

Onlangs vervangen door de Samsung 950 PRO. In tegenstelling tot de oude 840 EVO die SATA AHCI is en ondanks dat de nieuwe PCI-E NVMe 950 PRO maarliefst vier keer sneller is in AS SSD, merk je op een Win7 64bit er weinig van. Pluim voor de oude 840 EVO!

Pluspunten

  • Erg snel, zeer goede bang for your buck
  • betrouwbaar
  • slechts ietsje trager in real life bij opstarten van Win7 64bit, en programmas opstarten. de 950 PRO is marginaal sneller onder dit patform. (X99, 16GB DDR4, 6core overgeklokt enz)
  • In sommige gevallen sneller dan een 850 EVO

Minpunten

  • er blijft van een 500GB veel minder over 460 GB meen ik
  • Tevens, het is afgeraden om je SSD vol te gooien. Integenstelling tot HDD's hebben SSD's graag dat er veel ruimte over blijft en leeggehouden wordt om hun taken goed snel te kunnen uitvoeren en voor een langere levensduur!

Eindoordeel

Score: 5
Anoniem: 543803Newbie 14 juli 2015

Samsung 840 EVO 500GB

Zeer betrouwbaar

Pluspunten

  • Zeer snel
  • Windows boot op en top

Minpunten

  • Klein beetje wining
  • IOPS kan beter

Eindoordeel

Score: 5
NevermindLions 21 mei 2015

Samsung 840 EVO 500GB

snel, klein, licht. niets te klagen. (geen ervaring met andere SSD schijven echter)

Pluspunten

  • snelheid
  • bouwkwaliteit

Minpunten

  • nog geen gemerkt. Prijs is nu nog redelijk hoog maar dat is het waard en zal alleen maar omlaag gaan komende jaren.

Eindoordeel

Score: 5
0scar 12 januari 2015

Samsung 840 EVO 500GB

Zeer goede prijs prestatie verhouding. Dé beste upgrade voor menig PC.

Pluspunten

  • Goede prestaties (lezen en schrijven)
  • Goede prijs/prestatie
  • Levensduur opslag

Minpunten

  • Levensduur cache

Eindoordeel

Score: 5
Mijnenveger 8 december 2014

Samsung 840 EVO 500GB

Ik heb voor een Samsung gekozen ipv Crucial omdat ik er goede ervaring mee had (had er al 3). Ik heb dit keer voor de 500GB gekozen voor mijn nieuwe PC.

Pluspunten

  • Snel
  • Opzich goedkoop
  • Nieuwe firmware zat er al op

Minpunten

  • Levensduur?

Eindoordeel

Score: 5
Anoniem: 333618Newbie 24 oktober 2014

Samsung 840 EVO 500GB

Zeer makkelijk te installeren in mijn MacBook door middel van de bijgeleverde SATA-USB kabel. Hier mijn oude HDD op overgezet, SSD geplaatst en klaar. Snelheidsverschil vanaf de 5400rpm die ik had is onvoorstelbaar, programma's die eerder 15 seconden duurde zijn nu binnen 2 seconden ready. BLIJ!

Pluspunten

  • Prima prijs
  • Makkelijk te installeren voor Mac
  • Mooie solide schijf

Minpunten

  • Prima prijs

Eindoordeel

Score: 5
haha666413 26 augustus 2014

Samsung 840 EVO 500GB

snelle ssd van samsung

Pluspunten

  • software heeft veel opties voor de ssd
  • snel
  • scherp geprijsd

Minpunten

  • geen

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prestaties Score: 5
Prijs Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 5
Ondersteuning Score: 5
Compatibiliteit Score: 5
Retaliator 27 juli 2014

Samsung 840 EVO 500GB

Ik heb deze schijf aangeschaft voor mijn game systeem. Windows start binnen 10 seconden op en al mijn games lopen vloeiend. Ook het laden van spellen gaat supersnel. 500GB is prima voor de meeste mensen. Mijn volgende SSD moet toch echt minimaal 2TB zijn. ;)

Pluspunten

  • Zeer goede prijs/kwaliteitsverhouding
  • Schijf is lekker snel
  • Veel opslag voor weinig geld

Minpunten

  • Je bent snel verwend met zoveel SSD opslag. Binnen de kortste keren is ook deze schijf te klein (je zet het liefst al je data op SSD).

Eindoordeel

Score: 5
oussama douhou 5 juli 2014

Samsung 840 EVO 500GB

Prima keuze voor het vervangen van je huidige HDD. Snel en betaalbaar

Pluspunten

  • Scherpe prijs
  • Snelle specs

Minpunten

  • Verbruik
  • Firmware upgrades

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prestaties Score: 4
Prijs Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 4
Ondersteuning Score: 3
Compatibiliteit Score: 5
Anoniem: 602060Newbie 13 juni 2014

Samsung 840 EVO 500GB

Pluspunten

  • price
  • reliability

Minpunten

  • none so far

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prestaties Score: 3
Prijs Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 4
Compatibiliteit Score: 4
NL-RaVeR 9 juni 2014

Samsung 840 EVO 500GB

Prestaties Score: 5
Prijs Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5
Ondersteuning Score: 5
Compatibiliteit Score: 5

Eindoordeel

Score: 5
skywalker1 24 april 2014

Samsung 840 EVO 500GB

Prestaties Score: 5
Prijs Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 5
Ondersteuning Score: 5
Compatibiliteit Score: 5

Eindoordeel

Score: 5
Orthodux 7 februari 2014

Samsung 840 EVO 500GB

Prestaties Score: 5
Prijs Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5
Ondersteuning Score: 5
Compatibiliteit Score: 5

Eindoordeel

Score: 5
Altf3 28 januari 2014

Samsung 840 EVO 500GB

Prestaties Score: 5
Prijs Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 4
Ondersteuning Score: 3
Compatibiliteit Score: 3

Eindoordeel

Score: 3
HyperBart 3 januari 2014

Samsung 840 EVO 500GB

Prestaties Score: 5
Prijs Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 4
Compatibiliteit Score: 5

Eindoordeel

Score: 5
Fleximex 17 december 2013

Samsung 840 EVO 500GB

Prestaties Score: 5
Prijs Score: 3
Betrouwbaarheid Score: 5

Eindoordeel

Score: 5
kor952 12 oktober 2013

Samsung 840 EVO 500GB

Prestaties Score: 4
Prijs Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 4
Compatibiliteit Score: 5

Eindoordeel

Score: 5
-Floris 9 oktober 2013

Samsung 840 EVO 500GB

Prestaties Score: 5
Prijs Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 5
Ondersteuning Score: 4
Compatibiliteit Score: 5

Eindoordeel

Score: 5
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Samsung 840 EVO 500GB?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee