over mezelf
Ik heb deze telefoon- of zeg ik beter camera- nu enkele weken in gebruik. Ik las al heel wat minpunten over het toestel en wou graag ook mijn ervaring delen. Deze is positief, vooral dan omdat ik de camerafunctie van een smartphone enorm belangrijk vind. Voor dit toestel verscheen , maakte ik al vaak de opmerking "verdorie, kon ik maar inzoomen". Ik gebruik de camera veel zowel voor proffesionele doeleinden als voor privéredenen. In een doorsnee week maak ik een rond de 200 foto's. Verder verwacht ik van mijn smartphone dat hij naar behoren werkt als telefoon en dat ik er mijn e-mails makkelijk op kan checken, de krant vlot op kan lezen en dat hij mij op de trein wat entertainment bezorgd in de vorm van social media...
Het is nu ongeveer een drietal weken dat ik de Samsung Galaxy S4 Zoom en maak hiervan graag gebruik om mijn ervaringen met jullie delen.
Hiervoor heb ik al sinds een 3-4 tal jaar een iPhone waar ik heel erg tevreden over ben, dus het was wel even wennen voor mij om die overstap te maken..
Zal deze telefoon mijn verwachtingen kunnen overtreffen?
Hier volgen alvast mijn bevindingen!
Eerste indruk en installatie:
In tegenstelling tot waarschijnlijk vele andere, vind ik dit toestel nog vrij makkelijk in de hand hebben. Vooraan heb je dus de optische zoom (die op het eerste zichtbest wel indrukwekkend is), en aan de achterkant heb je duidelijk een smartphone in je handen.. Je kan het qua uiterlijk het best vergelijken met een...
Sinds drie weken heb ik de S4 Zoom in gebruik en wil graag mijn eerste ervaringen met jullie delen. Belangrijke informatie vooraf, voorheen heb ik altijd iPhone’s gehad, de overstap naar een Android toestel had dus wat vooroordelen te overwinnen. Een goede review schrijven is natuurlijk lastig na 2 weken, daarom zal ik deze review ook nog aanpassen zodra ik het toestel langer in gebruik heb. Lees mijn review gewoon even door en wellicht heb je er iets aan om zelf ook wel of niet voor dit toestel te kiezen. Mochten jullie vragen hebben of meer informatie willen, laat dan zeker een reactie achter. Uitpakken: Het toestel zit in een mooi klein doosje (dat me meteen doet denken aan de...
Ik gebruik dit toestel nu sinds een maand en ik ben zeer tevreden van het toestel.
Hiervoor had ik een Samsung S3 in gebruik en ik wil je graag even in het kort toelichten wat voor mij het belangrijkste verschil is tussen beiden.
In het begin was ik wel wat sceptisch t.o.v. de S4 Zoom. Dit aangezien dat het toestel toch wel redelijk dik en log is vanwege de lens die er uitsteekt.
Maar na verloop van tijd ben je dit gewoon en merk je er niets meer van.
Het typen gaat ook gemakkelijker en ligt beter in de hand dan de S3.
Met de S3 is er ook het verschil dat het toestel duidelijk kleiner is qua scherm dan de S4 Zoom. Maar dit is zeker geen minpunt.
Het beeldscherm is nu ook scherper en verbruikt minder batterij.
Qua batterij is het...
Ik was in volle verwachting van de Samsung Galaxy S4 Zoom, want het is toch een unieke smartphone in zijn soort. Ik ga proberen om hem op verschillende vlakken te beschrijven:
Design: Ik nam de smartphone uit de doos en ik was al meteen verkocht. Hij zag er prachtig uit! De glanzende, witte buitenkant gaf een mooi uitzicht en het 4,3 inch SUPER AMOLED is heel mooi. Het scherm is zo heel gemakkelijk aan de ogen om mee te werken. Het enige negatieve puntje is de grootte. Zeker voor een man die altijd zijn smartphone in zijn broekzak meeneemt is de Samsung eigenlijk te groot om altijd bij te hebben.
Besturingssysteem en software: Na 4 jaar met iOS gewerkt te hebben, is het Android besturingssysteem een raar beest. Qua gebruiksvriendelijkheid...
Even schrikken bij aflevering van het toestel. Dit is iets dikker dan zijn broers uit het volledige galaxy s gamma. Qua grootte, heeft hij een normale afmetingen.
Maar vanaf de start van de testen wist hij me beetje bij beetje te overtuigen.
Op vlak van toestel:
Ik heb in een verleden een samsung toestel gehad, dus de kennismaking met samsung was niet geheel nieuw. In vergelijking met Blackberry daarentegen is het wel even aanpassen. Maar uiteraard hier is iedereen snel mee weg.
Telefoon- agenda – sms – mail - … alle functies werken meer dan naar behoren. Synchronisatie met een google account is dan ook in één klik gedaan. Agenda kan je synchroniseren met een samsung account, waardoor bij wissel van het toestel...
Eerste indruk:
Het design.
De kant van het scherm en de achterkant zien er beiden heel fraai uit.
Ziet er zeker geen toestel van bv 150 euro uit.
De combinatie van beiden vind ik echter minder geslaagd.
Het oogt wat dik/lomp.
Ik ben een (dunne) iphone 5 gewoon dus dit zal zeker wennen worden.
Als je hem ziet als camera en niet als gsm zoals wij gewoon zijn valt het wel goed mee.
Eerst dacht ik dat hij slecht in de hand zou liggen maar daar het ik het mis.
Samsung heeft goed nagedacht over de 'handligging' van dit toestel.
De camera:
SCHITTEREND!
Enorm veel slimme functies om makkelijk DE foto te maken.
Zo zijn er functies om kleuren beter te laten uitkomen, die je gezicht wat verzachten/verbeteren,...
Heb momenteel een...
Ik heb nu een paar weken Samsung Galaxy S4 Zoom getest. Daarvoor was ik jaren iPhone gebruiker en dacht ik dat iOS de enige juiste is. Na een paar weken met Android Jelly Bean heeft mij geleerd dat ik fout was. Android is gemakkelijk en er zijn veel meer mogelijkheden voor personalisatie. De widgets vind ik leuk en handig! Ik ben vergeetachtig, het is dus super dat ik nu belangrijke dingen als post-it op mijn scherm kan "plakken". In het begin is het natuurlijk een beetje zoeken en had ik hulp van Google nodig, maar na een paar dagen had ik alles ingesteld hoe ik het wou en was ik Android gewoon. Google Play is een beetje anders dan AppStore van Apple, maar in het algemeen blijft het zelfde. Veel app's heb ik momenteel nog niet gedownload -...
Ik gebruik sinds enkele weken dit fantastische toestel: een complete smartphone en een prachtig fototoestel! Voor wie niet veel wil lezen: dit toestel maakt waar wat het beweert te kunnen, een 10/10 verdient het zeker!
Tegenwoordig hebben alle high-end smartphones een fototoestel. Deze foto’s zijn van goede kwaliteit, maar kunnen nooit tippen aan de kwaliteit van de beste compactcamera’s. Dat is anders bij dit toestel.
Het toestel heeft een grote lens met erg handige zoomfunctie. Geen knopjes meer, niet met de vingers schuiven over het scherm, maar gewoon draaien aan de lens. Erg gemakkelijk in gebruik. Een 16 megapixel camera en de 10x optische zoom zorgen voor scherpe foto’s met erg veel details, en de Xenon flash...
Sinds Zaterdag heb ik deze Samsung galaxy 4s Zoom.
De hoofdreden waarom ik deze telefoon heb genomen is de camera, voor de rest doe ik niet zoveel met mijn telefoon, internetten en bellen dat is het wel.
Deze telefoon heeft dus een 16 megapixel camera met een unieke 10x optische zoom. Ik heb dit vandaag uitgeprobeerd en je behaald er best leuke resultaten mee.
Er zitten ontzettend veel foto instellingen in de telefoon, je kunt gewoon automatisch foto's maken. Je kan gebruik maken van voorgeprogameerde instellingen zoals, macro, zonsopkomst/ondergang, sneeuw, hdr en nog veel meer.
ook leuk is als je de draai-schijf achter op de lens gebruikt, je je 5 voorkeurs instellingen direct voorhanden hebt, of je maakt de foto's op de automatische...
Na ruim een jaar een uitstapje te hebben gemaakt naar Windows Phone (Nokia Lumia 900, Huawei Ascend W1 en Samsung Ativ S) was ik benieuwd naar de ontwikkelingen in Androidland. Daar er op moment van schrijven al negenentwintig reviews van de normale S4 Zoom op Tweakers.net staan (vijftien witte, veertien zwarte), zal ik niet uitgebreid op de gedeelde eigenschappen in gaan. Kijk even bij die andere reviews wanneer je meer wilt weten over de fantastische camera of het flinke formaat. Waarin verschilt de S4 Zoom LTE dan van de normale S4 Zoom? De ondersteuning van het...
Is het een smartphone of een camera of beiden? Hoe is de kwaliteit van de foto's? Ga ik er van houden of niet? Deze en andere vragen hielden mij gelijk bezig nadat ik het pakket met de Samsung GalaxyS4 Zoom (model nummer SM-C101) had ontvangen. De presentatie van de smartphone in zijn doosje is eenvoudig maar zeer zeker smaakvol. Opladen en instellen van het apparaat gaan zeer soepel en zoals te verwachten reageert het snel. Ook over de Wifi en bluetooth connectiviteit valt niet te klagen waardoor files gemakkelijk en snel kunnen worden overgedragen. Helaas is het intern geheugen maar 8 GB wat gelukkig kan worden uitgebreid met een 64 GB micro SD chip.
Met betrekking tot functionaliteit van camera was ik zeer verrast van de 10x optische...
Ik gebruik mijn Samsung S4 Zoom nu ongeveer een maand. Ik ben zeer tevreden van het toestel. Zeer gemakkelijk in gebruik, uitstekende kwaliteit van foto's. De smartphone is natuurlijk iets minder compact dan de populaire iphone's of bvb de samsung S4, maar de extra mogelijkheden compenseren dit ten volste. Ik was hiervoor al Samsung én android gebruiker en ik ben nog steeds een grote fan.
Ik ben natuurlijk ook altijd één van de eerste om fotos te maken en dan zei ik vroeger veel "verdorie had ik maar mijn fototoestel bij gehad". Nu hoef ik dat niet meer te zeggen! :-) Goeie kwaliteit en toch 2 in 1
Zeker een aanrader!
Gebruik dit toestel nu een 3-tal weken. Om als fototoestel te gebruiken, is dit een fantastische aankoop.
Ik ben zeer tevreden van dit toestel, alle apps die ik op mijn iphone gebruikte kan ik eveneens op de samsung galaxy gebruiken. Hoewel de overschakeling van iphone naar samsung een aanpassing was, is er niets wat ik met de iphone kon die ik niet met de samsung galaxy kan.
De foto's zijn zeer scherp en bijna professioneel. Er zijn veel verschillende instellingen waardoor je op elk moment van de dag op elke plaats een mooie foto kan nemen. Met story album kun je zelf een fotoalbum maken van al je mooiste foto's.
Enkel jammer dat het toestel zo groot en zwaar is.
Wat mij meteen in het oog sprong was de schitterende beeldkwaliteit van het scherm, de helderheid en de scherpte van de kleuren zijn echt een verbetering t.o.v. mijn vorige sony ericsson xperia arc s. Daar tegenover stond wel de dikte van het toestel waardoor het iets moeilijker in de hand ligt. Het gewicht speelt hierbij voor mij geen belangrijke rol, enkel de vorm. Maar eens je dan foto's gaat maken met het toestel, vergeet je dit voor een groot deel, want de foto's zijn echt van super-kwaliteit. Je kan zoveel instellingen en effecten toepassen, maar zelfs al laat je het toestel alles automatisch regelen, dan is het nog erg goed.
De snelheid van het toestel is ook dik in orde, zowel bij gewoon gebruik als bij gebruik van de camera.
Ik heb m'n witte Samsung Galaxy S4 Zoom nu bijna een maand. Toegegeven, ik twijfelde in het begin omdat ik het design nogal 'dik' vind, maar hij past nog steeds perfect in m'n broekzak of binnenzak van m'n jas dus dat vormde geen probleem. Als blogger neem ik altijd en overal foto's met m'n smartphone, dus dit toestel moest mijn oude S2 vervangen. En mét succes! Ik ben heel erg tevreden met de fotokwaliteit. Een klik op de SmartModus en ik kies meteen de geschikte instellingen. "Landscape modus" maakt kleuren levendiger, ideaal voor online publicate. "Rijke Toon modus" maakt je foto's eruitzien als een professional. En de "Snelle bewerkingsmodus" is geniaal om na het maken van de foto meteen lichte correcties toe te passen. Ik ben helemaal...
k heb deze telefoon nu ongeveer 2 weken in mijn bezit, en ik moet zeggen, het is een TOP toestel!!
Reageert altijd onmiddellijk, beeld is schitterend en foto's nog meer!
Enige nadeel dat ik aan de telefoon kan vinden is zijn omvang. Voor mij persoonlijk is hij toch te dik om altijd in mijn broekzak te houden.
Lijkt mij een ideale telefoon voor vb een vrouw die altijd een handtas bij heeft. Dan kan die makkelijk daar in meegenomen worden.
het is een goed en degelijk toestel, prijs-kwaliteit krijg je er heel veel voor in de plaats, maar het blijft in feite een samensmelting van een smartphone en deftige compactcamera. Het toestel op zich oogt en is wel degelijk zwaar en lomp, maar in de plaats krijg je wel erg mooie foto's en leuke dingen om foto's leuker te maken en up te loaden naar sociale media. Perfecte gsm voor wie veel twittert, instagramt of facebookt!
Ik heb de Galaxy Zoom nu 1 week in bezit en ben aangenaam verrast door Samsung. Hiervoor heb ik altijd een Iphone gehad, dit was mijn eerste Android-toestel. De Galaxy zoom is gemakkelijk te bedienen, heeft veel functionaliteiten en is ideaal voor mensen die graag en veel foto's maken, maar toch ook graag een smartphone dichtbij de hand hebben.
Het nadeel aan het toestel is natuurlijk wel dat je een halve camera meezeult in je tas. Het design is redelijk simpel en nogal log, maar het toestel ligt wel goed in de hand. Je hebt voldoende grip bij het telefoneren én bij het foto's nemen.
Verder doet hij wat je van een Samsung mag verwachten: een helder display, snelle reactie van het touchscreen en een gemakkelijke interface.
De batterij...
ik heb sinds kort een samsung galaxy S4 zoom, hiervoor had ik een iphone. wow wat een verandering is android. android shop is veel beter dan de apple shop. de gsm in zijn geheel is ook super. mega handig in gebruik, zeer handig en aanraak gevoelig scherm (in vergelijking met mijn iphone). eerst was ik niet zo direct voor een samsung galaxy maar mijn volgende gsm wordt zeker terug een samsung galaxy. deze gsm heeft ook een super optie, namelijk het fototoestel. wow wat een kwaliteit van foto's, en de vele manieren om deze te bewerken en te delen met iedereen die je lief is. als ik zou moeten kiezen tussen een iphone en een samsung galaxy, dan zou ik geen twee keer moeten nadenken en zou ik zeker kiezen voor een samsung galawy.
Ik vind het dus een fantastisch product, zeker een aanrader voor mensen die graag foto's maken waar ze ook zijn, maar deze wel van een goede kwaliteit willen hebben!
Ik heb het toestel nu enkele weken in gebruik, en raak er echt wel aan verslaafd.
Het is makkelijk in gebruik, en op feestjes heb je niet meer de 'fotocamera-drempel' waarbij het soms raar is dat je zomaar een grote supercamera uithaalt. Nu hoeft dat niet meer raar te zijn, je neemt gewoon je gsm, je praat erover en hopaa, eventjes een foto maken. Het is makkelijk in gebruik en maak excellente foto's.
We hebben deze Phone aangeschaft als vervanging van de S3 Mini. De reden om deze telefoon aan te schaffen was toch wel de camerafunctie en 10 optische zoom. Dit is eigenlijk een S4 Mini met een camera aan vast.
De form factor was even wennen, maar dit valt reuze mee na een tijdje gebruik. Het gewicht is wat zwaarder dan een normale Phone maar helemaal niet storend.
Het scherm is duidelijk verbeterd sinds de S3 mini en de interface is veel vloeiender.
Het cameragedeelte verdient ook een pluim, er zijn tal van automatische modi maar voor de mensen die meer willen zijn er tal van mogelijkheden om manueel alles in te stellen.
Hiervoor had ik een Lumia 710. Als app-freak is dit een grote tegenvaller. Daarom vond het ik super om een Android te kunnen proberen.
Ik heb hem nu een week en dit is mijn voorlopige ervaring:
Eerste reactie was "wauw, wat een mooi toestel" tot ik hem uit de doos haalde. Hoe hou je dat vast? Hoe leg je hem neer? Het vasthouden leer je snel maar het neerleggen blijft toch risicovol.
Hij stelt heel gemakkelijk in (zoals mail en social media) en is heel personaliseerbaar.
Om de camera te testen moet je toch even de tijd nemen. Zoveel mogelijkheden. Maar wel heel mooie foto's. Zelfs in moeilijke situaties (slechte verlichting, veel beweging) krijg je heel goed resultaat.
Van zodra je de camera aanzet, schuift de lens uit. Dus "geheime"...
Heb het toestel nu sinds een paar dagen en het lijkt alsof ik het altijd al gehad heb.
Mijn vroegere smartphone was de galaxy s2. Maar dit toestel heeft dezelfde functies en nog zoveel meer. Met daar boven op nog een geweldig digitaal fototoestel. Heb reeds een zeer goed fototoestel (lumix) maar deze is zeker zo goed , om niet te zeggen zelfs beter. Maar dat zal moeten blijken als de tijd vordert.
Je heb de 25 smart modussen in het fototoestel waar je uit kan kiezen of je kan het toestel zelf laten kiezen en die geeft je dan een paar keuzes. Lekker gewoon automatisch foto's nemen of voor de gevorderde alles lekker handmatig instellen. Maar voor leke zoals ik is dat super. En zeker met de optisch zoom en stabilisator die erin verwerkt is...
Het is erg leuk om geen kodak én smartphone meer in je broekzak te hoeven steken, nu kan je echt mooie foto's trekken én bellen met dit toestel, zelfs TEGELIJK! Het heeft erg veelzijdige prestaties en mogelijkheden inzake foto's, de foto's zijn erg goeie kwaliteit!
Ik vind het fijn aan deze telefoon dat als je een foto maakt, het ook goede kwaliteit is. Zeker voor een telefoon. Toch merk je wel degelijk verschil met een camera. Ik weet niet zeker of ik hem nog zou kopen. Ik denk dat ik voor een 'gewone' zou gaan.