Review door de redactie

Round-up - Vijf gaming-moederborden getest

Tweakers testte vijf moederborden voor Intels nieuwe Haswell-processors. We kozen vijf moederborden die vooral de gamers met een niet onbeperkt budget moeten verleiden.

104 11 jul '13

4 van 5 sterren
3 van 5 sterren
2 van 5 sterren
1 van 5 sterren

De Sniper M5 is het nieuwe gamemoederbord van Gigabyte uit de inmiddels bekende G1 serie. Het bord valt op door de zwarte met groene kleurstelling van de sloten en de heatsinks. Dit keer geen heatsink in de vorm van een muniticlip of geweer, maar een vrij simpele platte heatsink, met enkel het doodshoofdlogootje erop. Specificaties ChipsetIntel Z87 SocketLGA 1150 FormfactorµATX Geheugen4x DDR3 PCIe x161x PCIe x81x PCIe x41x PCIe x11x SATA6x 6Gbps (Intel ICH)...

Pluspunten

• Featureset op µATX
  • Leuk uiterlijk
  • Werkt stabiel en betrouwbaar
  • Energieverbruik vergelijkbaar met de andere borden

Minpunten

• Prestaties vallen wat tegen.

1 december 2013 Rapporteer

Deze review focussed zich hoofdzakelijk op het geluids gedeelte.
ik heb het moederbord gekocht ter vervanging van een gigabyte X58 UD4P in combinatie met een auzentech home theatre HD geluids kaart.
er is een sennheiser PC 360 G4ME gebruikt om er naar te luisteren.
als gamer vind ik zo alles aan de ervaring belangrijk het beeld, dat het vloeiend loopt maar vooral geluid vind ik zeer blangrijk voor zowel gaming als muziek moet mijn setup het op zijn minst goed doen.
voorheen heb ik de creative extreme music en de asus xonar D2X gehad gevolgd door de auzentech HTHD.
deze laatste was tot zover de beste op het gebied van geluid en ondersteuning tot windows 8 waar de drivers van auzentech tijdens de RC van windows 8 goed werkte maar sinds...

Pluspunten

• geweldig geluid
  • mooie colourscheme (smaken verschillen)
  • goedkoop voor wat je krijgt

Minpunten

• de onbord LED's zijn fel en lomp geplaatst als je een open zijpaneel hebt.
  • de verwisselbare OPAMP zit recht naast de bovenste PCI-E poort, dat kan nogal lomp zijn.

13 november 2013 Rapporteer

De G1 Sniper M5 van GIGABYTE is het nieuwe micro ATX gaming moederbord in de haswell lineup moederborden. Een erg mooi moederbord met zijn groene legerachtige kleuren en goede features voor gamers zoals betere geluidskwaliteit door de creative sound core3D chip met de vervangbare opamp die los verkrijgbaar zijn de nichicon audio condensators en de koptelefoonversterker die tot 600Ω kan versterken Het moederbord heeft ook de Killer E2201 netwerkchip die ervoor zorgt dat het netwerk verkeer beter verdeeld wordt en zorgt voor een betere Ping in games. Ook is de driver een stuk beter dan de standaard realtek netwerk chips die je vind op vele andere moederborden De groene kleur is leuk voor de mensen die een groene gamers computer willen...

Pluspunten

• Zwart PCB
  • Erg mooi met de groene kleuren en verlichting
  • Beter geluid dan standaard onboard
  • Goede netwerkchip met goede drivers
  • Goede features

Minpunten

• De prijs is veel goedkoper dan de g1 sniper 5 maar voor een gemiddelde gamer best veel geld voor een moederbord.

15 februari 2015 Rapporteer

Gigabyte G1.Sniper M5

Perfect moederbord, er zit alleen een klein ding aan waar ik zowel met gigabyte en de verkopende partij niet uit kom. Verder is het zeker een aanrader

Pluspunten

• mooi design
  • veel optie op mobo zelf
  • led verlichting achter op mobo zeer leuk als je in groen tint werkt met rest van hardware

Minpunten

• had iets sneller mogen zijn
  • prijs vind ik persoonlijk te hoog
  • bij het gebruik van pc kan die crashen zodra je telefoon naast de kast ligt. Oorzaak onbekend

3 van 5 sterren (Voldoende)
8 mei 2014 Rapporteer

10 december 2013 Rapporteer

14 augustus 2013 Rapporteer

Gigabyte G1.Sniper M5

Heb jij ook een Gigabyte G1.Sniper M5?