Review volgens oud formaat. Geen samenvatting aanwezig. Lees verder »
Keuze
Ik heb in november 2013 mijn allereerste eigen pc gebouwd, voor gamen en video bewerken. De keuze is op deze kaart gevallen vanwege de zeer goed prijs/prestatie verhouding.
Prijs
De prijs van dit product is een van de sterkste punten. Op het moment van aanschaf waren zowel de GTX 660Ti & 760 van Nvidia aardig wat duurder, terwijl ze niet echt zo veel beter leken.
Prestaties
Ik ben zeer te spreken over de prestaties van deze videokaart. Out of the box kan je de meeste games al op ultra spelen @60fps, met uitzondering voor games als Crysis 3 en Battlefield 4, echter scheelt het al een hoop om bij die games de anti-aliasing wat lager te zetten, wat nauwelijks effect heeft op hoe mooi het spel er uit ziet.
*edit* augustus 2015
Vorig jaar schreef ik dat deze kaart instabiel is. Leek toen al op psu problemen. PSU was idd de boosdoener. mn club3d hd7950 blijkt nagenoeg perfect kaaartje!
Mijn Be quiet system power 700w psu uit 2009 is inmiddels gestorven.Hij knetterde nog een keer strijdlustig en ging heen.
100 euro tweedehands gekocht.
Erg snelle kaart voor die prijs.
Wordt erg warm. Furmark over 100 graden. Stock instellingen, kast open..
Draait bij mij op 80 graden (kast open) bij games, met vddc van 1168 naar 1100, daarbij wil hij nog steeds goed overklokken... GPUclock 1030, Memoryclock 1560, stabiel!
Prima kaartje, 2e hands voor 130 euro te krijgen en levert prima prestaties in BF4. Maakt wel een hoop geluid in vergelijking met m'n gtx660ti van MSI; die hoor ik nauwelijks.