De HTC One (M7) heeft afgelopen jaar veel prijzen gewonnen en dat komt door zijn mooie, luxe ontwerp, met gebruik van veel metaal. De stereo-speakers aan de voorkant zijn een uitkomst en ze kunnen ook hard; een telefoontje missen omdat je de ringtone niet hoort is lastig bij dit toestel. Ook is het scherm uitstekend. De camera daarentegen valt tegen; hij kan in veel gevallen een redelijk kiekje maken, maar details vallen weg en de afbeeldingen zijn veelal niet mooi. Ook ontbreekt het de One aan uitbreidbaar geheugen en is hij niet te repareren als hij stuk gaat; zelfs de accu is niet te verwisselen. Lees verder »
Vandaag (na lang wachten) mijn HTC One binnen gekregen. Ik keek er heel erg naar uit en schrijf deze review om andere mensen een beeld van het toestel te geven. Uitpakken Het uitpakken van de One is al erg leuk, de doos is een stuk groter dan de vorige modellen, en alles zit strak en netjes verpakt. Zo vind je in de doos : - De HTC One - USB Kabel - Stopcontact lader met USB uitgang - Oordopjes - Boekjes - Plugje om de SIM kaart tray te verwijderen Eerste indruk De eerste indruk van de telefoon is fantastisch. Je krijgt een koud stuk alluminium in je handen, en dat voelt enorm solide. De telefoon (de zilveren in mijn geval) is heel erg mooi om te zien. Het ziet er echt uit als een luxe en degelijke telefoon. De speaker grills...
Pluspunten
Heel erg snel, geen haperingen
Fenomenaal geluid
Erg goede camera en leuke camera-features zoals Zoe
Mooi en degelijk design
Een meer dan prima scherm met goede kijkhoeken en contrasten
Notificatie-LED in speaker grill
Minpunten
Bij het filmen verliest de camera soms zijn focus
BlinkFeed moet je maar net aanstaan. En je kan het niet uitzetten
Na jaren Apple iPhone's gebruikt te hebben was ik nu toe aan iets anders.
Mijn keuze is gevallen op de HTC one omdat ik daar goede verhalen over hoorde en omdat ie er superstrak en mooi afgewerkt uitziet en ook zo aanvoelt.
Materialen die zijn gebruikt zijn van een hoog niveau en mooi afgewerkt.
Heb het toestel nu een paar dagen in gebruik en gister ook de update naar 4.2.2 moeiteloos binnengehaald waardoor er toch net wat dingetjes bijkwamen die ik nog mistte. (wist dat de update ging komen dus vandaar)
O.a. de batterijpercentage is een welkome aanpassing (gewend uit de iPhone 4) Het is voor mij wel erg wennen na 5 jaar iPhone's te hebben gebruikt maar ik moet zeggen dat dat gelukkig heel snel gaat. Gebruiksgemak is dus goed want ik...
Pluspunten
Beats Audio icm stereospeakers
Blinkfeed
Schermresolutie
Camera mogelijkheden en opname kwaliteit (Zoe, Ultrapixel)
Afwerking en materiaal gebruik (Gepolijste randjes, Aluminium unibody)
Snelheid van het processor
Minpunten
Wifi was in het begin moeilijk op te pakken (met name nieuwe netwerken)
Nu ze er eenmaal instaan gaat het goed en pakt de HTC ze feilloos op als ze in de buurt zijn.
Batterij is sneller leeg als ik aanvankelijk had gedacht. Ook met de schermhelderheid op automatisch gaat het nog vrij snel. Het is natuurlijk ook een energievragend scherm en ik gebruik het apparaat (zeker in het begin) ook vrij intensief dus dan is er wat voor te zeggen.. Opladen duurt ook vrij lang als ik het vergelijk met mijn iPhone..
Als je van een iPhone 4 afkomt is het toch best wel een flink apparaat.. Ook dit went natuurlijk en het heeft ook zo zijn voordelen :)
Ik heb donderdag 6-2-2014 de HTC- One binnen gekregen met verlenging van mijn abo Red C.
Aller eerst wil ik zeggen wat is het design mooi.
De ronding dat de smartphone heeft is geweldig, hij ligt werkelijk super fijn in je handen.(helaas heb ik wel een leren hoesje met klep er voor gehaald zodat hij niet beschadigd kan raken)
Ik heb wel moeite gehad met de knopjes. Ik was de htc wildfire gewend en deze heeft de uitknop aan de rechte boven zijde. maar dat is een kwestie van wennen.
Als we kijken naar het besturing systeem, werkt het super snel en smooth.
Het werkt heerlijk soepel en helemaal geen lagg.
Zelfs bij het downloaden van apps is dat er niet. het instellen van apps in een mapje vind ik een geweldig iets dat ze hebben...
Pluspunten
design is mooi en fijn afgewerkt.
de besturing systeem is ultra snel en soepel
geluid is waanzinnig.
batterij gaat geweldig lang mee.
beeldscherm is super mooi
Minpunten
Blinkfeed is voor mij het enige nadeel van de telefoon, dit is wel opgelost direct omdat je het kan uitschakelen.
Nadat mijn abonnement verlengt moest worden heb ik voor dit toestel gekozen, omdat ik al erg lang had uitgekeken naar deze telefoon en ik zelf iemand ben die altijd het nieuwste van het nieuwste wil hebben. Nu ongeveer 4 maanden verder heb ik hem uitvoerig kunnen gebruiken en valt er natuurlijk heel wat over te vertellen.
Vormgeving / design
Als je de doos in je handen krijgt is het eerste wat je ziet natuurlijk het toestel wat naar mijn mening zeer mooi oogt. Alles is zeer strak afgewerkt en hij ziet er uit als een pareltje als je het mij vraagt.
Snelheid
Het installeren en configureren ging vrij gemakkelijk en snel, een kind kan de was doen. Hedendaags is het toestel erg snel en kan tevens erg snel opstarten en afsluiten. Je kan...
Een Smartphone is voor mij een stuk gereedschap. In principe bel ik niet veel met mijn smartphone. E-mail, contacten, notities, streamen muziek en films naar mijn Mediacenter. Nieuwsberichten, buienradar. Checken netwerkinstellingen e.d.
Snelheid, navigatie zijn ook features die goed moeten werken.
Deze HTC moet tijdens dansoptredens - waar uitgebreid filmen niet is toegestaan - ook redelijke opnamen maken.
De HTC One voldoet ruimschoots aan al deze kwalificaties en smoelt daarenboven goed en bovendien is de bouwkwaliteit bovengemiddeld.
Sense 5 Met Zoë en Blinkfeed maken met nog eens extra blij. Als je de telefoon beetpakt heb je al gelijk een aantal highlights van het nieuws te pakken.
De HTC is voor iedereen die eens wat anders wil...
Pluspunten
Ontwerp
Bouwkwaliteit
Features
Geluid
Nachtopnamen camera
Minpunten
Jammer die heeft de HTC One naar mijn idee niet.
Gejammer over een bovengemiddelde camera dat er betere zijn, weet ik zo langzamerhand wel. Dan gaat de DSLR gewoon mee.
Ik heb de HTC one voor twee weken gehad. Ik vond het design wel aanspreken maar nadat ik hem ook daadwerkelijk had gebruikt, kwam ik erachter dat het besturingssysteem heel erg onergonomisch is.
Als het ware bestaat het besturingssysteem uit drie lagen. 1. Andriod OS 2. HTC overlay 3. Google overlay
Misschien als er alleen Andriod opzat, zou ik er meer tevreden over zijn. Maar omdat ze dus drie verschillende componenten hebben ingebouwd, voelde het niet als een compleet besturingssysteem maar drie verschillende componenten die los van elkaar staan.
Uit eindelijk heb ik hem verkocht op marktplaats.
Pluspunten
Het scherm is zeer goed. Beter dan mijn Nokia Lumia 800
Bouwkwaliteit is zeer goed.
Het ziet er "premium" uit.
Minpunten
Zoals ik al in mijn onderbouwing heb verteld staan de componenten van het besturingssysteem los van elkaar en het voelde niet aan als een geheel.
Accu gaat niet zo lang mee als ik gehoopt had. Voor die prijs had ik meer verwacht
Prijs is te hoog voor wat je krijgt
Niet vertrouwbaar. Hij gaat nog geen eens een hele dag mee. Als je hem intensief gebruikt is die al leeg om 8-9 uur s'avonds.
Camera is zeer slecht. Focus werkt meestal niet correct en kwaliteit van de foto's waren soms om te huilen. Ik stond werkelijk voor gek bij andere mensen omdat ze zeiden dat het een zonde was dat ik er zoveel voor betaald had.
Erg mooi vormgegeven telefoon van hoogwaarde kwaliteit, niet die goedkope plastic look van bijvoorbeeld de S4 van Samsung, de prijs is wel aan de hoge kant maar in vergelijking tot "gelijkwaardige" smartphones heb je met de HTC One het meeste waar voor je geld.
Zeer goed bereik op allerlei locaties
Accuduur is ernorm verbeterd t.o.v andere smartphones en vorige HTC's, met gemak houd hij het een volle dag uit op een accu.
Gebruiksvriendelijkheid is erg goed, het menu kent vele verschillende opties van weergave
Pluspunten
Accuduur
Camera
Ziet er degelijk en Robuust uit
Blinkfeed is erg handig en gebruiksvriendelijk
Lichtgewicht
Scherm is redelijk goed leesbaar in de zon
Minpunten
Oplader heeft wederom een erg kort snoer.
Geen verwisselbare SD kaart
Wordt redelijk warm tijdens gamen of intensief gebruik
v1: Heb mijn vorige HTC One X aan mijn vriendin gegeven die al mijn oude iphone 4 had. Ik was ontevreden met de voortang van Ios 4-6 etc op de iphone en vind Android interessanter en innovatier op veel zaken op het gebied van GUI/OS.
Htc one x heeft een goede camera, slecht geluid en redelijke afwerking. Dus nu met de HTC One heb ik een echte robuste iphone achtige afwerking gekregen en voelt super in de hand. Heb er ook een transparante plastic hard back case gekocht bij een online mobile toko en zo blijkt de achterkant krasvrij. Wil namelijk hem wel gebruiken en niet behandelen als en relikwie haha.
Pluspunten
geluid : speakers : heeft zelfs wat bas, genoeg volume, stereo op 30-40 cm is erg leuk als je in de hand uitzendinggemist kijtk of een filmpjes op youtube
geluid : bluetooth veel beter geluid dan de htc one x [x+ weet ik niet] wellicht beter BT bitpool instellingen e.d. Heb namelijk een top sports stereo bluetooth headset van http://www.jaybirdgear.com/bluebuds-x-bluetooth-headphones/ dat werkt prima [ook op de iphone, macbook en ipad]
foto's in schemer en avond inderdaad beter dan de Htc one x/x+
video : stabieler, soepeler, witbalans en focus zijn soepeler dan de one x/x+
scherm is puik, haarscherp
medialink integratie : is top [3 vingers naarboven swipen] en je scherm is direct zichtbaar naar de htc hub. Ook leuk voor presentaties lijkt het me leuk. Heb youtube, uitzendinggemist en spotify getest en ging prima. Is dan wel even uitzoeken hoe de geluidsinstellingen optimaal zijn
Minpunten
camera : foto's wel beter in avond maar heeft dan wel wat groffere korrel
camera : aantal MP mag wat hoger dan 4, 6 zou a prima zijn. ik zou af en toe ook wel een A4 willen afdrukken en dan moet ik toch wel wat enhancen in Photoshop voordat dat kan...
aan en uit knop beetje lastig als je een bescherm back case hebt, heb nog geen shake app geïnstalleerd zodat je telefoon wakkerword want 100x per dag de aan/uit knop indrukken is op de duur ook niet echt goed voor de duurzaamheid van de telefoon
mis wat meer gestures als : geluid ±, roteer actie, app oproep swipes e.d. daar heb je wel wat apz voor denk ik, maar zou wel meer opties mogen hebben in Sense 5. Wie heeft nog relevante appz tips hiervoor?
===========================================================
25 April 2013
===========================================================
Vandaag heb ik de HTC One ontvangen, dus ik kan niet spreken van een complete gebruikerservaring, maar er zijn wel wat puntjes die al opvallen.
De HTC One is een veelbesproken toestel en ik kan vooraf al wel zeggen dat de algemene indruk nog altijd zeer positief is.
Het eerste dat ik opmerkte was hoe dun dit toestel aanvoelt. Ik had zelf de Galaxy S2, maar die voelt toch echt een stuk lomper aan, ookal is de HTC One groter.
Wat mij helaas ook meteen opviel is dat de aan/uit knop aan de bovenkant niet handig is. Ik persoonlijk houd een smartphone wat meer aan de onderkant vast en ondersteun hem met mijn...
Pluspunten
Design
Responsiveness
Geluidskwaliteit
Beeldkwaliteit
IR-blaster met TV-Remote
Minpunten
Ergonomie; aan/uit knop is onhandig ver weg
2 keer unlocken wanneer je MS Exchange gebruikt
Blinkfeed voegt werkelijk niks toe en is niet uit te zetten
Ik zal niet een uitgebreide review maken. Wilde dit wel doen, maar er zijn zoveel reviews online te vinden dat mijne niet veel zal toevoegen. Kan die tijd wel beter besteden . Ik zal de punten die ik heb beoordeeld als minder dan zeer goed even behandelen: Accuduur: Niet de grootste accu, maar ik haal gemakkelijk 1.5 dag op één accu lading. Echter groter was fijner geweest wanneer ik hem veel gebruik Gebruiksgemak: De on/off button zit niet helemaal handig om in te drukken. Ik heb kolenschoppen als handen en kan er net bij. Prijs: vrij duur, maar dat is hij ook wel waard. Was de prijs
Pluspunten
Boomsound (mijn laptop geluid klinkt als 2 blikjes vergeken met dit)
Scherm/Resolutie
Uiterlijk
Sense 5.0
Accuduur (had veel erger gekunt ondanks de specs van het toestel)
Snelheid/Smoothness
Aluminium behuizing
Minpunten
Prijs in Nederland
Camera (niet slecht, maar ook niet goed)
Verkrijgbaarheid
Geen menu knop (geen ramp, maar niet elke app heeft een speciale menu button en krijg je dus een zwarte balk onderin)
Zeer goede en degelijke telefoon met geweldig geluid! Echter word de telefoon heel warm bij zwaar gebruik, en gaat de levensduur zeeer snel achteruit van de telefoon. Je komt er net een dag niet mee door met middelmatig gebruik. Waar de telefoon is, moet een oplader in de buurt zijn.
Pluspunten
Robuust en degelijk materiaal!
Scherm (glasplaat) krasbestendig
Goede geluidsweergave!
Helderheid en leesbaarheid scherm!
HTC Sense schil werkt fijn.
Infrarood voor alles te bedienen!
Snelle hardware
WiFi chip snel
Minpunten
Warmteproductie!
Levensduur batterij / vanwege warmteproductie!
Camera achterkant "ingebrand" / gaat defect door warmteproductie
Al 2 jaar de trotse eigenaresse van deze top telefoon. HTC bevalt mij altijd erg goed. Het design is na eigen voorkeur aan te passen, wat erg fijn is en niet bij vele andere telefoons mogelijk is. Samengevat: TOP TELEFOON!
Inmiddels 2 jaar in bezit en voor het eerst in mijn "mobiele leven" ga ik nu over naar sim only, omdat dit toestel nog volwaardig meekan met de nieuwste generatie telefoons.
Pluspunten
Fantastisch design
Nog steeds up-to-date met hedendaagse telefoons
Boomsound front speakers!
Minpunten
"Paarse gloed"-probleem camera (netjes gerepareerd onder garantie)
Gebruik de HTCone nu 2jaar en ik ben een zeer tevreden gebruiker. Op smartphone gebied is er de afgelopen jaren weinig veranderd. Daarom heb ik ook het idee dat er op dit moment geen betere telefoon op de markt is.Na mijn tweejarige abonnement houd ik deze telefoon nog een jaartje.
Pluspunten
Mooi scherm
Werkt soepel en snel, ook na twee jaar gebruik.
Software werkt goed, zelden een vastloper gehad (1 keer in 2 jaar)
Batterij gaat lang mee, twee keer zolang als de iphone 5.
Ziet er luxe uit, zeker in combinaite met een officieel HTC hoesje.
Minpunten
Camera is niet de beste op de markt. Zowel qua software als qua kwaliteit. Echter is de camera ook niet slecht, zeker niet bij normaal alledaags gebruik.
Toen ik hem kocht duur (700,-), nu valt de prijs echter reuze mee.
Revolutionair toestel die nog perfect kan wedijveren met toestellen van de nieuwere generaties! Ga hem alleen vervangen voor die M9 en misschien pas met de M10!
Pluspunten
Bouwkwaliteit
Sense draait soepel
Luidsprekers
origineel (niet veel voorkomend bij het grote publiek)
Een geweldige telefoon waarbij het design blijvend aanspreek. Het goede geluid, spetterende scherm en vele opties tot connectie hebben mijn keuze doen vallen voor deze telefoon.
Camera werkt goed, maar verwacht geen plaatsjes waar je ver op kan inzoemen, door het lage aantal megapixel. Inmiddels betaaldbaar voor de kleinere portomoné.
Een robuust toestel voor een laag prijsje.
Het Metalen \ Aluminium geeft een geweldig gevoel wanneer je hem vast houdt.
De camera mocht wel wat beter zijn.
Soms is de grip een beetje onhandig vooral als je hem wilt 'locken' krijg Gevoel dat die zo uit mijn handen glijdt.
Pluspunten
Robuust
Metaal / Aluminium body
Geweldig display
Helderheid niveau's alhoewel ik wel een slider optie mis
Geluid is helder en klinkt goed, soms een beetje luid.
Hoge pixeldichtheid zorgt voor een scherp beeld, de achterkant is vrij glad. Toestel is vrij snel en heeft voldoende batterij met gemiddeld gebruik voor 1 dag.
Pluspunten
Telefoon voelt premium aan
Mooi scherm
Batterij is voldoende om de dag mee door te kunnen (bij licht gebruik houdt hij het zelfs 2 dagen vol).
Geluid is zeer helder en heeft harde volume mogelijkheden.
Vrij handzaam, m.a.w. niet te groot om te kunnen bedienen.
Goed te "tweaken" ;)
Minpunten
UltraPixel camera laat wat te wensen over, de resolutie is erg laag en dat zie je ook terug in de kwaliteit van afbeeldingen.
Audio is zelfs op de laagste stand vrij hard.
Telefoon is glad aan de achterkant.
Scherm krijgt snel micro krasjes (bij gebruik zonder beschermfolie/hoesje).