Review volgens oud formaat. Geen samenvatting aanwezig. Lees verder »
Omdat mijn computer te oud werd voor moderne spelletjes en software, besloot ik om een nieuwe computer te bouwen. Eén van de grote vernieuwingen van de afgelopen jaren was de introductie van de SSD, welke daarom ook niet kon ontbreken in mijn nieuwe PC.
De vraag die ik voor mezelf stelde was: hoeveel ruimte heb je nodig op je SSD? Plaats je alleen het OS erop, of ook de programma's? Moeten spelletjes ook op de SSD geplaatst worden? Vanwege de budgetbeperkingen koos ik voor de 60GB versie in plaats van de 120GB. Mijn redenatie was dat Windows maximaal 30GB in zou nemen, wat ongeveer 20-25GB over zou houden voor overige data.
Achteraf gezien was de 120GB misschien toch beter geweest, al is het maar omdat je je nooit druk hoeft te maken om...
Het is een super snelle SSD. Je pc start echt veel sneller op zelfs op een nieuwe pc is het verschil goed te merken. Je hoeft nooit meer lang te wachten totdat je iets hebt geïnstalleerd. Ik had windows 7 binnen 10 min. geïnstalleerd. alleen bestanden uitpakken duurde langer als 10 sec. De SSD heeft maar weinig geheugen omdat het maar 60 GB is dus denk goed na of je het niet te klein vind. Het is genoeg voor Windows 7 + een paar zware programma 's ik heb zelf nog een schijf in mijn pc zitten en daar zet ik grote bestanden op. Als enige schijf in je PC is deze eigenlijk te klein.
Aanleiding voor de aanschaf van 60Gb versie was mijn budget van max 60 euro. Als je puur kijkt naar de prijs per Gb is de 120 Gb of de 240 Gb versie een betere koop.
De specificaties van deze Kingston zijn niet wereldschokkend maar wel boven gemiddeld voor een SSD in de budgetcategorie.
De SSD is uitgerust met Sandforce controller en een SATA3 interface, met tot 450MB/s voor zowel read als write. Het door mij gebruikte systeem gaat niet verder dan SATA2 maar ook daar wordt toch nog 280 MB/s gehaald (Zie afbeelding 1). Volgens opgave van Kingston is de maximum Random 4k Read/Write 60GB — up to 85,000/ up to 60,000 IOPS.
De ondersteuning van de fabrikant heb ik nog niet nodig gehad. De compatibiliteit is prima zowel met Windows 7 als...
De Kingston V300 word veelvuldig gebruikt aangeboden. Voor niet te veel geld heb je een vlotte SSD waarmee je een systeem met nog een gewone harde schijf leuk kan opwaarderen. Ik zou hem 3 1/2 ster geven maar dat staat de schuifbalk niet toe dus word het afgerond.
Precies voldoende. Besturing op de SSD, ruimte zat. De rest kan op een traditionele HD. Deze Ssd is lekker snel.
Prima snelle SSD opslag had groter mogen zijn .Maar dan was hij ook duurder geweest.