Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Tweakers

Tweakers zegt: 6

AMD FX-8350 Black Edition

Specificaties AM3+ socket • Octa (8) core @ 4GHz-4,2GHz - Bekijk alle specificaties
prijs volgen

Review door de redactie

Door Marc Rademaker - Redacteur 23 oktober 2012

AMD FX-8350: hoop aan de horizon?

Review volgens oud formaat. Geen samenvatting aanwezig.

Lees verder »

Prestaties 8
Prijs 6
Overklokbaarheid 6
Warmteproductie 2

Eindoordeel

Tweakers zegt: 6
Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4.5
Score: 5
22
Score: 4
26
Score: 3
4
Score: 2
0
Score: 1
0
+2
eelco74 2 juli 2014

AMD FX-8350 Black Edition

De AMD FX8350 kan nog prima meekomen voor applicaties die gebruik kunnen maken van meerdere cores. Er is ook voldoende overclock potentieel. Daarnaast is het gehele platform aantrekkelijk qua prijs. De standaard koeler is echter niet geweldig, gelukkig zijn er voldoende alternatieven voor handen tegen een lage prijs.

Pluspunten

  • Goede prijs/kwaliteit
  • lage prijs
  • overclock potentieel

Minpunten

  • energie verbruik
  • standaard koeler
  • overall forse prestatie achterstand tov de I7 en ook i5 processoren

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prestaties Score: 4
Prijs Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 3
Featureset Score: 4
Overklokbaarheid Score: 4
Warmteproductie Score: 2

+1
J3S5Efun 10 januari 2018 Product gekocht

AMD FX-8350 Black Edition

werkt prima.

Pluspunten

  • goede budget cpu
  • duidelijk verschil met am3 socket cpu's

Minpunten

  • wordt zeer warm
  • houd rekening met extra koeler kosten

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prestaties Score: 4
Prijs Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 4
Featureset Score: 4
Warmteproductie Score: 1

0
tongribnau 4 oktober 2018 Product gekocht

AMD FX-8350 Black Edition

prima processor lees hier beneden verder

Pluspunten

  • 8 threads
  • OC bij mij iets hoger 4366 mhz
  • in 2018 kan nog gamen
  • prijs

Minpunten

  • vrij warm
  • warmte

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prestaties Score: 4
Prijs Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5
Featureset Score: 3
Overklokbaarheid Score: 3
Warmteproductie Score: 3

0
kulter20 6 januari 2015

AMD FX-8350 Black Edition

Zie hieronder

Pluspunten

  • Uitstekend om te multitasken
  • Fair price
  • Blijft op een prima temperatuur onder hoge prestaties

Minpunten

  • Stroomverbruik

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prestaties Score: 5
Prijs Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 4
Featureset Score: 4
Warmteproductie Score: 4

0
Devion 13 juli 2013

AMD FX-8350 Black Edition

Pluspunten

  • Performance is goed, al zijn het eigenlijk maar 4 cores terwijl de advertenties toch echt zeggen 8.
  • Installatie is een piece of cake.

Minpunten

  • Northbridge van moederbord werd flink heet door deze CPU.
  • Stock koeler kan de CPU maar nauwelijks bijhouden, erg erg warm. (>60c in 21c ambient).

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prestaties Score: 4
Prijs Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5
Featureset Score: 4
Overklokbaarheid Score: 5
Warmteproductie Score: 3

0
RTBM 7 april 2013

AMD FX-8350 Black Edition

Pluspunten

  • Goed overklokbaar. niet duur.

Minpunten

  • wordt warm,

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prestaties Score: 4
Prijs Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 4
Featureset Score: 3
Overklokbaarheid Score: 4
Warmteproductie Score: 2

ryk3rs 14 oktober 2018 Product gekocht

AMD FX-8350 Black Edition

Cpu met gebruiksaanwijzing. Icm een budget moederbord veel last van throttle. Gebruik hem zelf op een sabertooth 990fx r2.0 op 4,5ghz en is daarmee een prima allrounder, en doet zeker niet onder voor vele i5jes. Neemt niet weg dat voor gaming intel nog steeds de slimmere keus is.

Pluspunten

  • Zeker in 2018 goedkoop betere bang for buck vind je niet
  • 8 cores, processen die hier mee om kunnen gaan hebben er flink baat bij
  • Op 4,5ghz met aio koeler max 45°

Minpunten

  • Heeft veel powerphases nodig om niet te throttlen
  • Geen upgrade path. Een 9590 is een overclockte 8350

Eindoordeel

Score: 4
tmch 28 mei 2018 Product gekocht

AMD FX-8350 Black Edition

Ergens in 2014 gekocht. Nooit echt problemen mee gehad.

Pluspunten

  • Goed te overklokken
  • Goede prijs/kwaliteit (toendertijd)

Minpunten

  • Standaardkoeler maakt meer lawaai dan een straaljagermotor

Eindoordeel

Score: 4
Gripper 24 oktober 2017 Product gekocht

AMD FX-8350 Black Edition

Een goede processor voor zowel gamen en editen. Wel aangeraden om minimaal 16 GB ram te gebruiken voor de beste prestaties. Hiervoor is wel een goede koeler nodig.

Pluspunten

  • Snelheid
  • Overclock
  • Prestaties

Minpunten

  • Temperatuur
  • Prijs

Eindoordeel

Score: 4
Arcanekitten 1 mei 2017

AMD FX-8350 Black Edition

Is een mooie CPU voor de prijs maar de hitte wat dit ding maakt mag wel wat minder. Kan de CPU net naar 4.4Ghz krijgen zonder overthrottle issues. AM3+ bracket is ook nog steeds frustrerend om mee te werken.

Pluspunten

  • Mooie CPU voor de prijs
  • Grote hoevelheid cores

Minpunten

  • Hoge TDP
  • AM3+ Bracket
  • i5 van Intel hebben een grote voorsprong

Eindoordeel

Score: 4
Nark0tiX 30 april 2017

AMD FX-8350 Black Edition

Draaide nog op een AMD X4 965 OC@ 4,2 GHZ + GTX 960 4GB. Helaas niet genoeg voor Battlefield1 en of "Playerunkown Battlegrounds" (GTA V draaide wel prima). Nu draai ik Battlefield maxed out op 65 FPS (stable). En Battlegrounds draait ook veel beter. CPU <= 35℃.

Pluspunten

  • Prestaties
  • Temperatuur
  • Overklokbaarheid
  • Prijs

Minpunten

  • Geen

Eindoordeel

Score: 5
MichaelPlus 5 april 2017

AMD FX-8350 Black Edition

prima processor voor de prijs, veel cores en hoge clocksnelheid. ook voor gamen is deze processor prima. ik raad deze cpu aan als je opzoek bent naar een budget cpu.

Pluspunten

  • veel cores
  • hoge kloksnelheid
  • veel overclock ruimte

Minpunten

  • word nogal warm

Eindoordeel

Score: 4
PloLeider 19 mei 2016

AMD FX-8350 Black Edition

Zeer tevreden over deze toch alweer bejaarde chip. Hij komt niet in de buurt van bijvoorbeeld i5's, maar presteert naar mijn mening toch erg goed, vooral ook bij games. Het is een redelijk goedkope no-nonsense CPU met een behoorlijke bult PK's onder de motorkap. Een gewoon goede processor!

Pluspunten

  • Value for money erg goed. Veel prestatie/rekenkracht voor weinig geld
  • Draait moderne games met gemak (GTA 5, BF4 etc.)
  • Zeer gemakkelijk overklokbaar. Ik heb hem een lange tijd op 4,7 laten werken zonder problemen
  • Geen grafische chip, puur CPU, zoals het hoort

Minpunten

  • Extreem hoge TDP, aftermarket koeling is eigenlijk noodzakelijk
  • Het stroomverbruik is bizar hoog, zeker in vergelijking met Intel Core's
  • Het hoge stroomverbruik en de bijbehorende warmteproductie vraagt om duurdere koeloplossingen en minimaal een mid-range moderbord en voeding. Totaalprijs van een systeem komt dus wat hoger uit dan met een APU van AMD

Eindoordeel

Score: 4
Mazda Man 1 december 2015

AMD FX-8350 Black Edition

Ik gebruik deze CPU nu al een tijdje, nooit enige problemen mee gehad, ik heb de standaard cooler vervangen door een Hyper evo 212. blijft hierdoor op een goede temperatuur van 40-50 graden bij zware lading, maakt bijna geen geluid.

Pluspunten

  • Prijs is qua performance zeer goed
  • overclocking mogelijkheden

Minpunten

  • Stock cooler maakt veel lawaai

Eindoordeel

Score: 5
MarkbassNewbie 29 november 2015

AMD FX-8350 Black Edition

Super processor. Ik gebruik hem met een Scythe Mugen 4 koeler (twee fans) en hij loopt bij mij niet warmer dan 60 graden dus de verhalen over hoge temperatuur vind ik wel meevallen.. Zo lang je een aftermarket koeler hebt en de koelpasta goed aanbrengt is er geen probleem.

Pluspunten

  • Performance van i5+ voor de helft van het geld
  • Goedkoop

Minpunten

  • Veel vermogen nodig (watt)
  • Wordt warmer dan intel equivalent

Eindoordeel

Score: 5
ugattie1611 6 oktober 2015

AMD FX-8350 Black Edition

"AMD GEBRUIKT VEEL TE VEEL STROOM, WORDT 200 GRADEN, IS VEEL TE LUID EN HET TOTAAL NIET WAARD" -Intel Fanboys in a nutshell. Het energieverbruik is maar een paar euro per jaar meer, hij wordt wel wat warmer inderdaad, en is luid maar voor de prijs is het een nobrainer!

Pluspunten

  • Perfecte prestaties voor de prijs
  • Perfecte overclock CPU
  • Standaardkoeler is luid, maar niet heel slecht
  • Prestaties in games, renderen enzovoorts is super!

Minpunten

  • Standaardkoeling, ach kom op 20 euro en je hebt een stille koeling...
  • Wordt vrij warm

Eindoordeel

Score: 5
Bouwer21000 10 augustus 2015

AMD FX-8350 Black Edition

Mooie prijs, presteert redelijk. Heeft het tot nu toe altijd goed gedaan, geen problemen. Enige (grote) minpunt is dat hij vooral in de zomer erg veel warmte produceert, en dat de koeler heel erg luid is.

Pluspunten

  • Presteert goed
  • Niet erg duur

Minpunten

  • Produceert veel warmte
  • Zeer luide koeling

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prestaties Score: 4
Prijs Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 4
Featureset Score: 4
Warmteproductie Score: 2
WardSteemansNewbie 19 juli 2015

AMD FX-8350 Black Edition

Goede cpu, zeker als je naar de prijs kijkt is de cpu het zeker waard! buiten de cooler zou ik de cpu echt wel aanraden, zelfs voor duurdere builds! Koop er gewoon zeker een aparte cooler bij!

Pluspunten

  • hoge kwalitijd
  • lage prijs
  • veel overclock mogelijkheden

Minpunten

  • slechte cooler
  • wordt snel warm

Eindoordeel

Score: 5
AnnowinsNewbie 1 juli 2015

AMD FX-8350 Black Edition

Erg snel maar wel heel erg een heethoofd

Pluspunten

  • Snelle reactie tijd

Minpunten

  • overhit snel

Eindoordeel

Score: 3
eko69 3 maart 2015 Product gekocht

AMD FX-8350 Black Edition

Prima product

Pluspunten

  • Zeer goede prijs/kwaliteit verhouding

Minpunten

  • Je moet wel zeker een aparte cpu cooler halen. De meegeleverde kleine cpu cooler maakt behoorlijk wat lawaai. Met mijn cpu cooler van 20 euro hoor ik niets.

Eindoordeel

Score: 4
misterd11 2 maart 2015

AMD FX-8350 Black Edition

Leuke processor, maar tegenwoordig ben je beter uit de voeten met een i5. Als je dit processortje op de kop kan tikken voor een mooi prijsje is het zeker een aanrader. En met een custom loop te klokken tot 5ghz. Daarentegen moet je niet raar opkijken van een hoge stroomrekening!

Pluspunten

  • Goed over te clocken
  • beste prijs kwaliteit in de fx reeks (gebaseerd op games en verbruik)

Minpunten

  • Hoog tdp
  • Kan nogal heethoofd zijn (ligt aan je batch)
  • Boxed cooler is waardeloos luid!

Eindoordeel

Score: 4
matje98 14 februari 2015

AMD FX-8350 Black Edition

Prima product voor de prijs, je krijgt de performance waar je voor betaalt

Pluspunten

  • Veel cores
  • Overclockbaarheid
  • Waar voor geld

Minpunten

  • Stroomverbruik
  • Hitte

Eindoordeel

Score: 5
PietervDooren 4 februari 2015

AMD FX-8350 Black Edition

Makkelijk te overklokken, een zeer goede prijs voor wat je krijgt & zeer geschikt voor gamen! Zorg wel voor een aftermarket koeler!

Pluspunten

  • Snelle CPU
  • Goede prijs
  • Mulitplier unlocked , dus gemakkelijk te overklokken

Minpunten

  • Zorg voor een aftermarket koeler. Vooral als je gaat overklokken!

Eindoordeel

Score: 5
SkyRain 9 januari 2015

AMD FX-8350 Black Edition

Ligt onder een Noctua NH-D15 op 40C te brommen (60C onder 80% load) (Kamertemp 18C) Doet z'n werk prima voor de prijs Ligt mijlen achter op Intel, brengt niets speciaals aan je computer Kortom een echte bang-for-buck CPU.

Pluspunten

  • De performance voor slechts 160 EUR
  • Overclocken met weinig extra voltage (Sabertooth 990FX R2.0)

Minpunten

  • Stock koeler enorm irritant luid en slecht koelend
  • Ligt alweer mijlenver achter op Intel
  • Zwakke cores die enorm snel gestresst raken

Eindoordeel

Score: 3
Svenvdp 17 december 2014

AMD FX-8350 Black Edition

Ik heb deze processor nu 3 weken en ik kan niks anders zeggen dat ik er zeer tevreden over ben! Alleen erg jammer dat de standaard koeling nogal herrie maakt. Maar voor de rest echt een topproduct!

Pluspunten

  • Geweldige snelheid
  • Weinig geld voor veel CPU
  • Makkelijk voor overclocking

Minpunten

  • Koeling maakt herrie

Eindoordeel

Score: 5
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een AMD FX-8350 Black Edition?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Apple iPhone 11 Nintendo Switch Lite LG OLED C9 Google Pixel 4 FIFA 20 Samsung Galaxy S10 Sony PlayStation 5 Smartphones

'14 '15 '16 '17 2018

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2019 Hosting door True