2. Gebruikersreviews

3 van 5 sterren
2 van 5 sterren
1 van 5 sterren
19 januari 2014 Rapporteer

Dag Tweakers, Dit wordt mijn allereerste review op Tweakers.net, dus 'please be gentle' :-). Ik houd het overigens redelijk kort, omdat er niet heel veel over dit product te vertellen valt én omdat ik het ook maar enkele dagen gebruikt heb. Dat voorspelt weinig goeds, en die voorspelling zal helaas uitkomen (ondanks de afzonderlijk hoge beoordeling van zaken als 'beeldkwaliteit' en 'design'). Ik geef nu een hopelijk niet al te lange beschrijving van 1. hoe ik tot de koop van dit product gekomen ben, 2. waarom deze Eminent terug zal gaan naar de winkel en 3. wat er verder nog over te vertellen valt. Keuze Ik ben op zoek gegaan naar een mediaspeler omdat mijn vriendin en ik redelijk veel online streamen (denk aan Netflix en...

Pluspunten

• Fijn design (lekker klein)
  • Levering van HDMI-kabel erbij (toch handig)
  • Speelt vloeiend bestanden af van externe HDD (mits deze dus direct aangesloten is) en veel opties om bijv. ondertiteling te verplaatsen

Minpunten

• Is niet heel erg snel
  • Lijkt niet altijd even stabiel
  • Contact maken met HDD op netwerk is veel doorklikwerk en faalde bij mij
  • Uitzending Gemist werkt niet
  • Android-feature voegt weinig toe
  • Werkt, althans in mijn beleving, niet lekker als DLNA-server voor bijv. Spotify

3 van 5 sterren (Voldoende)
3 januari 2013 Rapporteer

Beste Tweakers, Alvast een kleine vooraf, voor ik de speler uitgebreid review ergens in de komende weken; Was alweer enige tijd aan het kijken naar een opvolger voor mijn EM7180. Heb nog zitten twijfelen tussen de: WDTV Live (2011) AC Ryan Playon!HD Mini 2 Mede8er MED400X2 Eminent 7380 Dat is toch de EM7380 geworden omdat ik geen ingebouwde hd nodig had omdat ik hoofdzakelijk stream vanaf m’n pc (upnp) en soms pendel met m’n externe hd. En goede ervaringen had met Eminent, ook de firmware updates zijn goed met hun eigen forum. Allereerst wat een klein apparaat t.o.v. de vorige, netjes voorzien van 1 USB3.0 en 1 USB2.0 en 1 eSata aan de zijkant. Achterzijde is voorzien van de standaard HDMI/Optische/Power/Tulp aansluitingen. Ook...

Pluspunten

• Hdmi 1.4 kabel meegeleverd + batterijen afstandsbediening
  • 3D SBS ondersteuning
  • Android app (afstandsbediening)
  • WMA Pro ondersteuning!

Minpunten

• Cursief geschreven ondertiteling in .srt werkt wel, maar laat <i> blablaa<i/> zien, oftewel ondersteunt geen html in .srt
  • **Update: hier wordt door Eminent naar gekeken of ze dit gaan meenemen in een nieuwe firmware update

21 december 2013 Rapporteer

Hoofddoel van aanschaf was/is het kunnen kijken naar mijn zelf opgenomen films met mijn FullHD camcorder (1e kleinkind).
Ik heb geen BR-brander en BR-speler, waardoor een media speler mij een goed alternatief leek.
Daar ik van deze speler de reviews wat beter vond dan die van WD Live en ook wat meer mogelijkheden biedt zoals USB-3 en Esata heb ik voor dit merk/model gekozen.
Eerste bevindingen.
Ondanks de door mij gegeven Goed, toch enige kanttekeningen.
Na uitpakken en installatie volgens Quick Install werd er geen wizard opgestart,het lampje bleef rood en wel erg fel.
Na aanzetten met de AB duurde het vrijlang voordat ik het hoofdmenu zag, maar daarna ook geen wizard.
Na aanzetten wordt het lampje fel blauw.
Het aan/uit lampje had...

Minpunten

• Opstarttijd
  • Gebruik van (een) AB
  • Opzetten network
  • aan/uit lampje te groot en te fel

16 november 2013 Rapporteer

Eminent EM7380

Heb jij ook een Eminent EM7380?