Even een korte review van de Acer CloudMobile. De reden dat ik dit toestel heb gekocht is dat dit het goedkoopste toestel is met een HD-ready scherm van 4,3". Ik heb het toestel nu zo'n twee weken in gebruik en had hiervoor een HTC Legend. Ik gebruik mijn telefoon niet heel veel: af en toe bellen, wat op internet opzoeken, sms, etc. Als launcher gebruik ik Zeam.
De batterij kan snel leeg raken. Toen ik de telefoon net had en dus veel mee speelde ging de telefoon maar 1 dag mee. Nu ik alles naar wens heb ingesteld hoef ik hem niet zo vaak meer op te laden, om de dag eventjes, soms na 3 dagen. Ik heb dan wel standaard de energiespaarstand aan. Dan gaan wifi en 3g uit als het scherm uit staat en is de helderheid lager. Als ik een foto heb...
Waarom deze aankoop?
Na het overlijden van mijn palm pre 2 zijn batterij was ik genoodzaakt om op vrij korte termijn een nieuwe GSM aan te schaffen. De keuze viel op deze acer. Acer bied veel telefoon voor zijn geld, Bovendien kan je ze bij electroketen Van den Borre in België erg goedkoop aanschaffen. deze kostte 285 euro. Goedkoper dan de goedkoopste onlineshop hier op tweakers (momenteel 315 euro)
De telefoon is nog maar net in mijn bezit. Mijn impressies zijn dan ook die van het eerste uur, later zal ik nog mijn bevindingen geven van de zaken die na lang gebruik duidelijk worden.
Uitpakken, Eerste indruk.
De Acer komt in een net kartonnen doosje dat de vlaggeschipstatus van dit toestel extra in de verf zet. eens...
Ik heb deze smartphone zeer impulsief gekocht, en heb er tot zover nog geen moment spijt van gehad. Het toestel dat ik tot de moment van aankoop op het oog had was de sony Xperia T, dit toestel liet echter te lang op zich wachten. Toen ben ik plots bij een review van dit toestel terechtgekomen, een toestel waar ik nog nooit van gehoord had... Aangezien dit toestel bijna dezelfde specs heeft als de sony xperia T maar dan aan bijna de helft van de prijs; ben ik dit toestel direct gaan kopen. De verschillen zijn het geheugen (8gb ipv. 16gb) en de camera (8mp ipv 13mp), de acer heeft dan weer een nieuwere bluetooth versie (4.0 ipv 3.0). Ik heb de acer aangeschaft in België voor €289, dit is nog lager dan op pricewatch. Deze prijs is nog steeds...
Binnen zijn prijscategorie (€ 249 momenteel in België) is dit echt een toptelefoon! Probeer voor die prijs maar eens een gelijkaardig toestel te vinden met gelijkwaardig(e) scherm, processor, geheugen. Acer levert ook een eigen Cloud-service mee al is die in deze tijden (Google Drive, Dropbox, ...) misschien wat overbodig. Enkel de batterij valt wat tegen. Elke dag uploaden is echt noodzakelijk als je de telefoon vaak gebruikt. Bij een beperkt gebruik lukt 2 dagen net.
Zeer snelle gsm in vergelijking met mijn vorig android toestel (Samsung Galaxy Y). IK heb hem kunnen rooten met heel veel moeite maar kan het Systeem niet mounten. Heel soms komt er Shell heeft root toegang gekeregen en dan hapert hij maar dat is dan na 1 minuutje weer over.
Goeiedag,
ik heb deze telefoon nu een half jaar in mijn bezit dus heb hem al goed kunnen doortesten. Vandaar dat ik nu pas een review schrijf.
De telefoon werd geleverd met Ice Cream Sandwich maar heeft onlangs een update gekregen naar JellyBean 4.1.2.
Hierdoor heb ik het gevoel dat de telefoon sneller reageerd wanneer er bijvoorbeeld menu's of programma's geopend worden.
De software van Acer zelf heb ik dmv het toestel te rooten kunnen verwijderen.
Zoals u misschien in andere reviews gelezen hebt hebben deze toestellen soms last van dode pixels, bij deze telefoon is dit niet het geval en is dus een kwestie van geluk hebben.
De bouwkwaliteit is voldoende, maar verwacht geen Samsung of HTC bouwkwaliteit. Het zilver van de onderste rand...
Heb deze telefoon ongeveer 2 week, na het aan de wilgen hangen van mijn HTC Legend. Zat te twijfelen tussen deze en HTC Desire X. Een (eenmalige) aanbieding van CoolBlue (via marktplaats) heeft me toch doen besluiten om deze te kopen (voor maar 215,- euro incl. verzenden!). Bijkomende redenen:
- betere camera
- iets meer opslaggeheugen
- snellere processor
- groter scherm
Tot nu toe erg goed bevallen en een enorme stap vooruit! Accuduur is voor mij voldoende met ongeveer anderhalve dag a 2 dagen. Handig is vooral dat hij zelf energiebesparing inschakelt bij 30% batterij.
Telefoon is onbruikbaar door de vele vastlopers. Op zich geen slechte telefoon (hoewel accuduur wel erg slecht is) maar het vele aantal vastlopers drijft tot waanzin.
Ik raad niemand aan om deze telefoon te kopen.