Acer CloudMobile S500 Zwart Review

30 juni 2013, laatste update op 30 juni 2013, 600 views Rapporteer

Goeiedag,
ik heb deze telefoon nu een half jaar in mijn bezit dus heb hem al goed kunnen doortesten. Vandaar dat ik nu pas een review schrijf.
De telefoon werd geleverd met Ice Cream Sandwich maar heeft onlangs een update gekregen naar JellyBean 4.1.2.
Hierdoor heb ik het gevoel dat de telefoon sneller reageerd wanneer er bijvoorbeeld menu's of programma's geopend worden.
De software van Acer zelf heb ik dmv het toestel te rooten kunnen verwijderen.
Zoals u misschien in andere reviews gelezen hebt hebben deze toestellen soms last van dode pixels, bij deze telefoon is dit niet het geval en is dus een kwestie van geluk hebben.

Pluspunten

• Haarscherp beeld
  • Snel dankzij de 2 Krait cores
  • Update naar Jellybean gekregen

Minpunten

• De batterij kan echt wel beter
  • Eventueel de grid die tezien is op het scherm
  • Bouwkwaliteit maar net voldoende, voor mij geen minpunt, ben altijd voorzichtig met mijn telefoons.

Goeiedag,

De software van Acer zelf heb ik dmv het toestel te rooten kunnen verwijderen.

De bouwkwaliteit is voldoende, maar verwacht geen Samsung of HTC bouwkwaliteit. Het zilver van de onderste rand is aan het vervagen en komt er zwarte plastiek tevoorschijn.

Al bij al, zéker zijn geld waard voor een 4.3" telefoon met Jellybean.
Voor dezelfde specs ben je veel meer geld kwijt bij een ander merk.

Als er nog vragen zijn over het toestel hoor ik het graag!

Heb jij ook een Acer CloudMobile S500 Zwart?

Beste Wouzke,

Ben nu ook sinds een half jaar in het bezit van een Cloudmobile... Geweldig ding en ben het ook helemaal eens met jouw plus- en minpunten...

Nu heb ik sinds een paar weken (voor zover ik het me kan herinneren) last van het regelmatig uitvallen van mijn toestel omdat hij enorm warm wordt.

Dit gebeurt eigenlijk altijd wanneer hij gewoon op standby in mijn broekzak zit, hij word dan voelbaar warm en voor je het weet start het toestel weer opnieuw op, wat iedere keer zo'n 10% van de batterij kost...

Heb jij hier ook wel eens mee te maken (gehad)? Zo ja, hoe ben je er vanaf gekomen?

Grt
Ik heb wel een paar keer gehad dat hij opnieuw opstarte, maar dit is niet meer gebeurd sinds de update naar 4.1

Dat warmte probleem had ik ook, maar niet zo erg dat hij ervan uitviel. Het warm worden in mijn broekzak kwam bij mij enkel voor als mijn scherm nog opstond, scherm standbytijd naar 30s gezet en dan was dit opgelost.

Anders eens een app manager downloaden en zien welke applicatie uw toestel "wakker" maakt terwijl dit niet in gebruik is.

Hou me maar op de hoogte!