Review door de redactie

Review - Total War: Rome II - Het kwam, zag en...

Met Total War: Rome II keert The Creative Assembly terug naar de setting van het beste spel uit de Total War-franchise. Dat is op zichzelf echter nog geen garantie voor succes.

103 4 sep '13

Preview - GC: Total War: Rome 2

De meeste titels op de Gamescom waren al eerder te zien, bijvoorbeeld tijdens de E3. Total War: Rome 2 maakt echter zijn debuut. En dat het meteen een van dé games van de show is, mag eigenlijk niemand verbazen.

43 16 aug '12

Hands-on - Total War: Rome II - ons eerste gevecht

Total War: Rome II belooft een van de beste strategiegames van het jaar te worden. Hoe goed het spel precies kan worden zagen we bij ons bezoek aan de ontwikkelstudio in Londen.

29 8 jun '13
08:28

Videoreview - Total War: Rome II

Met Total War: Rome II heeft de pc, na multiplatformspel Splinter Cell, zijn tweede grote game van het najaar te pakken. The Creative Assembly heeft een prima staat van dienst opgebouwd met de franchise, en Rome: Total War mag gezien worden als de beste game.

9 4 sep '13

Hands-on - De proloog van Total War: Rome II

Na eerder een los gevecht te hebben meegemaakt, mochten we onlangs ook aan de slag met de campagnemap van Rome II. In ongeveer twee uur werd de proloog van het spel uitgespeeld.

37 1 aug '13

1 van 5 sterren
El_Fregadero
1 februari 2017

Total War: Rome II, Windows

Uitstekende strategie game, staat garant voor vele uren gameplezier, afhankelijk van hardware mooie graphics. Game heeft vanaf de release wel veel patches nodig gehad om tot op acceptabel niveau te komen. Heeft veel speelbare facties, veel DLC's en helaas nog steeds een lange laadtijd. Conclusie: aanrader voor strategiefan

Pluspunten

• Uitgebreide campaignmap
  • Veel speelbare facties
  • Nieuwe manier van opbouwen legers
  • Zeegevechten
  • Zeer verslavend
  • Historisch accuraat

Minpunten

• Matige AI
  • Lange laadtijd
  • Enkele grafische glitches
  • Politiek systeem niet voldoende uitgewerkt

hichelay
15 september 2013

Total War: Rome II, Windows

Als je de nodige sites bezoekt staan er talloze reviews op over Rome II, terwijl ik op Tweakers.net geen echte review kon vinden. Daarom besloot ik om, voor de eerste keer op Tweakers, een review te tikken.
Eerlijk is eerlijk, ik heb slechts 4 uurtjes (ongeveer) gespendeerd aan dit spel, maar toch vind ik dat ik een (korte) onderbouwde review kan schrijven over Rome II.
Ik heb vele dagen Rome Total War gespeeld (zonder patches) en heb er enorm veel plezier aan beleefd. Nog steeds speel ik het spel regelmatig, terwijl het inmiddels al wat jaren oud is. Ik was dan ook verheugd om te zien dat er een vervolg aan zat te komen, na Medieval 2, Empire, Shogun 2 en de nodige uitbreidingen hierop.
Om eerst de verschillen tussen Rome I en Rome II...

Pluspunten

• Mooie campaign map
  • Concept van provincies is leuk bedacht
  • Trainen van legers gaat makkelijk buiten een stad, met de voordelen van de hele provincie

Minpunten

• Oprichten nieuwe legers is omslachtig
  • Verdelen van krachten zo goed als onmogelijk
  • Economie functioneert niet?
  • Extreem irritante, onoverzichtelijke UI

Anoniem: 583242
5 maart 2014

Hallo allen,
Ik ben op z'n zachtst gezegd erg teleur gesteld in Rome II. Zoals iedereen al weet had Rome II erg te kampen met bugs en glitches bij de lancering. Dat is niet acceptabel als je er de volledige prijs voor vraagt. Waarom schrijf ik deze review nu nog eens? De Bugs / glitches Ai zijn gewoon nog niet aan gepakt.

Pluspunten

• De game play is het zelfde als Shogun 2.
  • Grafisch indrukwekkend.

Minpunten

• Hier komt de was lijst :S
  • Ai is gewoon dom, als je een stad aanvalt en de Ai kiest er voor om de stad te verdedigen, doe geen moeite en ga full retard archer rush. ze blijven gewoon staan zonder dat ze iets doen.
  • Glitches:
  • Wanneer de ai eens iets doet over de world map en hij valt een stad aan waar jij dichtbij staat ben je verplicht om mee te helpen met de aanval anders heb je grote kans dat je game crasht.
  • Slecht of langzaam reagerende move / attack orders.

3 van 5 sterren (Voldoende)
Marrc
4 juli 2015

Total War: Rome II, Windows

In de 25 jaar die ik nu game ben ik nog een nooit een spel tegengekomen dat zo'n steile leercurve combineert met zo weinig uitleg. Voor het eerst het gevoel dat ik maar wat doe en ik mis ieder gevoel van controle.

Pluspunten

• Ziet er grafisch wel leuk uit

Minpunten

• Extreem hoge leercurve voor beginners
  • Hulp/uitleg is te summier

Anoniem: 609859
23 juli 2014

Total War: Rome II, Windows

Deze game is een top game en prijswaardig
Alleen jammer van de vereiste systeem eisen

Pluspunten

• Prijswaardig
  • Uren plezier
  • Uitdaging
  • Historie

Minpunten

• Hoge systeem eisen wil je het spel goed spelen
  • Uitleg kan duidelijker vooral voor beginners

Daaaaf

13 november 2013

Geddie
6 oktober 2013

Total War: Rome II, Windows

3 van 5 sterren (Voldoende)
Marvin-
5 oktober 2013

corporalnl
5 september 2013

SonicFC

StormRider

DidierB

Total War: Rome II, Windows

Heb jij ook een Total War: Rome II, Windows?