Reviews door gebruikers
Gemiddelde gebruikersscore
4,3
4.5 van 5 sterren
11 reviews - Pagina 1 van 1
inleiding Ik zocht een TV voor op de slaapkamer aan de muur, ter vervanging van een 32 inch LG uit 2006. Eisen: 32inch, goed beeld bij lage lichtsterkte, Wifi voor DLNA vanaf PC, time-shift. Ik heb getwijfeld over de Samsung UE32ES5500 met wifi dongle (in de woonkamer heb ik een LE40C750 3D samsung, deze bevalt goed), maar de philips was ongeveer even duur met Wifi ingebouwd en biedt als bonus uitzendinggemist en rtlxl EN 3D. wat krijg je Scherm, voet (met 4x m4 schroef), afstandsbedienig met AAA batterijen, scart verloopkabel, RGB component verloop naar 3.5mm, voedingskabel C7 (klein achtvormig), zeer dunne starters guide (helpfunctie zit in de TV). dit niet: schroeven voor de wall mount gaten (m6 formaat max 20mm), want hier...
Pluspunten
- echt goede beeldkwaliteit
- zeer veel mogelijkheden
- uitzendinggemist/rtlXL/SBS6
Minpunten
- traagheid menu / gids en NET TV
- incompatibiliteit WD elements 320GB usb 2.0
- leveringsomvang: geen 3D bril (of b.v. kortingscoupon hiervoor), geen schroefjes muurbevestiging
Ik stam nog uit het stenen tijdperk:
tv met toeter, 100 hz en natuurlijk een analoge verbinding.
Vanwege een redesign (een jandesbouvrietje) van de huiskamer door mijn vrouw heb ik haar (en mij) kunnen overhalen naar een lcd tv.
Criteria:
min. 400cd-m2, 3D, internet (met minimaal uitzending gemist erop) strak design en min 37 tot 40 inch.
Tsja.... en dan ga je zoeken... review na review en test na test..
Elke keer kwam ik uit bij dezelfde keus: Philips of Samsung.
Ik heb gekozen voor de Philips.
Simpelweg omdat deze, op het gebied van NetTv, iets meer te bieden had als Samsung
Daar kan je hele discussies over houden maar ik heb inmiddels gekozen en gekocht !
Unboxing:
Perfect. Alles ordelijk verpakt zoals je zou verwachten voor...
Minpunten
- beperkte browser, geen ondersteuning MKV en subs.
Ik ben nu sinds een half jaar in het bezit van deze TV. Ik heb hem destijds bewust gekocht vanwege de specificaties die deze tv allemaal bezat i.c.m. de prijs + alle Nederlandstalige applicaties. Het is mijn eerste smartTV. De mogelijkheden van deze philips smart TV zijn erg groot en volgens mij is Philips momenteel de aanbieder met het grootste aantal Nederlandstalige apps.
Wat voor mij ook een sterk pluspunt was, is dat de 5500 series niet over een dikke plastic rand beschikken maar daarvoor in de plaats een dunne alluminum rand bezitten.
Het 3d- kijken en opnemen via usb op een externe harde schijf heb ik nog niet uitgeprobeerd.
Pluspunten
- De mogelijkheid om m.b.v. twonky (programmaatje kost iets van €15,-) media te streamen naar je tv vind ik erg fijn, echter de ondersteunende codecs zijn enigzinsbeperkt (met name wat betreft ondertiteling en audio). Het handigste vind ik zelf om een laptop/ pc via de hdmi ingang op mijn tv aan te sluiten.
- Uitzendinggemist, Rtlgemist, Veronica en sbs 6 behoren onder andere tot de vele applicaties op de tv (toch wel handig als iets gemist hebt en het niet meteen wil downloaden, hoewel de beeldkwaliteit hooguit redelijk is te noemen).
- De TV is tot nog toe pas 1x vastgelopen terwijl ik de apps toch redelijk intensief gebruik.
- Ik vind het erg lastig om specificaties als contrast, kleurweergave en helderheid goed te kunnen beoordelen. Het enige wat ik hierover kan zeggen is dat ik het persoonlijk allemaal erg mooi, strak en scherp vindt uitzien en daarbij zie ik een duidelijk verschil met de wat oudere lcd tv's bij mijn kennissen/ familie.
- Dit geld ook voor de vormgeving van de tv zelf.
Minpunten
- Nogmaals het is mijn eerste smart TV, maar wat mij opvalt en enigzins tegenvalt is de snelheid waarmee de apps geladen en geopend worden.
Philips 40PFL5507H Zwart
Philips 40PFL5507H Zwart
Philips 32PFL5507H Zwart
3 van 5 sterren (Voldoende)