Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4.5
Score: 5
5
Score: 4
4
Score: 3
0
Score: 2
0
Score: 1
0
Toon reviews van:
rense01 19 maart 2022 Product gekocht

Sigma 105mm F2.8 EX DG Macro OS HSM (Nikon)

Mooie scherpe foto's. Snelle auto focus. Prima lens vind ik het tot nu toe.

Pluspunten

  • snelle focus
  • stil
  • stevige lens

Minpunten

  • Tot nu toe geen.

Eindoordeel

Score: 4
Bushwacker 31 december 2020 Product gekocht

Sigma 105mm F2.8 EX DG Macro OS HSM (Canon)

Gekocht enkele weken geleden voor mijn druppel fotografie wel nog niet veel kunnen gebruiken maar de eerste foto’s zijn veel belovend.

Pluspunten

  • Haarscherpe foto’s
  • Zeer lichtsterk

Minpunten

  • Geen lichtgewicht
  • Gezoem autofocussysteem

Eindoordeel

Score: 4
pwf 3 december 2019 Product gekocht

Sigma 105mm F2.8 EX DG Macro OS HSM (Nikon)

Goede aankoop. pas gekocht, maar de eerste opnamen zijn veel belovend.

Pluspunten

  • Goed

Minpunten

  • Eigenlijk geen

Eindoordeel

Score: 4
parrake 28 september 2018 Product gekocht

Sigma 105mm F2.8 EX DG Macro OS HSM (Nikon)

kan nog niet veel zeggen over het object,nog niet zo lang in mijn bezit. De foto's die ik al gemaakt heb zien er wel schitterend uit

Pluspunten

  • stevig gebouwd
  • scherpe foto's
  • redelijke prijs

Minpunten

  • lens geen lichtgewicht

Eindoordeel

Score: 5
tHe_BiNk 16 juli 2018 Product gekocht

Sigma 105mm F2.8 EX DG Macro OS HSM (Nikon)

Mooi stuk glas. Gebruik deze nu al een tijdje voor productshots. Wel goed stabiliseren. Tripod is ideaal/nodig op een APS sensor want dan zit je al op rond de 170mm.

Pluspunten

  • Handige switches op de lens zelf.
  • Stevig.

Minpunten

  • Redelijk zwaar.

Eindoordeel

Score: 4
MRMJC 20 juli 2017 Product gekocht

Sigma 105mm F2.8 EX DG Macro OS HSM (Nikon)

Zeer goede macro-lens voor een betaalbare prijs, die zeker kan wedijveren met "Merk"-lenzen.

Pluspunten

  • Zeer goede scherpte
  • Zeer mooi bokeh
  • Heel goede lichtsterkte
  • Stabiliosatie werkt uitermate goed
  • Zeer snelle auto-focus
  • Tevens heel goed voor portretfotografie

Minpunten

  • Nog geen minpunten ervaren

Eindoordeel

Score: 5
Anoniem: 614012 15 maart 2017

Sigma 105mm F2.8 EX DG Macro OS HSM (Canon)

Zeer goede lens met uitstekende scherpte en bokeh. Vooral voor de prijs! De 105 millimeter zorgt ervoor dat je goed afstand kan houden van je onderwerp. Deze lens is ook zeer goed voor portretten en, met wat positioneren, ook voor walk-around fotografie.

Pluspunten

  • Zeer Scherp
  • Stevig
  • Snelle Focus met handige focus-beperk schuifjes
  • Optische Stabilisatie

Minpunten

  • 'Fingerprint magnet'
  • Door ronde zonnekapje is lens cap moeilijk op de lens te plaatsen

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 5
Featureset Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 4
Handling Score: 5
Scherpte (open) Score: 4
Scherpte (stopped) Score: 5
Vervorming Score: 5
Chrom. abberratie Score: 4
Vignettering Score: 5
Lens flare Score: 5
AF-snelheid Score: 4
InGen10 30 januari 2017

Sigma 105mm F2.8 EX DG Macro OS HSM (Nikon)

Scherpe lens met een lekker snelle autofocus met manual override. De lens wordt geleverd met een wel erg ruime pouch om de lens in te bewaren. Er is geen waarneembare vervorming in de hoeken van foto's en de bokeh is mooi rond en wollig. Erg goede lens voor de prijs.

Pluspunten

  • Scherp
  • Lichtsterk
  • 1:1 macro
  • Snelle autofocus
  • Manual override in AF
  • Bokeh
  • Zonnekap en extra FF zonnekap meegeleverd

Minpunten

  • Meegeleverde draagtas wel erg groot

Eindoordeel

Score: 5

Sigma 105mm F2.8 EX DG Macro OS HSM (Canon)

Scherp, goede bouwkwaliteit en ligt lekker in de hand. Is volgens DxOMark scherper dan de 100mm Canon L macro. Ik heb ze niet naast elkaar getest, maar scherp zijn de resultaten zeker! Een van de beste prijs/prestatie lenzen.

Pluspunten

  • Scherp
  • Bouwkwaliteit
  • Prijs
  • Oneindig scherpstellen

Minpunten

  • Scherpstelring had iets meer in het midden kunnen liggen

Eindoordeel

Score: 5
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Sigma 105mm F2.8 EX DG Macro OS HSM (Canon)?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers is samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer onderdeel van DPG Media B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee