Reviews door gebruikers

1 van 5 sterren
oetkaa
17 november 2014

ASUS RT-N66U

Gebruiksvriendelijke en stijlvolle midrange router met een redelijk groot bereik voor een nette prijs. De bouwkwaliteit is goed, maar de router wordt wel aardig warm. De standaard firmware beschikt al over veel functies en is voor een thuis meer dan voldoende. Voor deze router zijn er verschillende custom firmwares beschikbaar.

Pluspunten

• Redelijk groot bereik (in vergelijking met o.a. TP-Link routers)
  • Gebruiksvriendelijk webinterface (overzichtelijk en duidelijk)
  • Goede bouwkwaliteit (hoogwaardig materiaal)

Minpunten

• Wordt behoorlijk warm
  • Geen USB3.0 ondersteuning
  • Geen bandwidth beperking op gastennetwerk

MK_
23 juni 2014

ASUS RT-N66U

Voor een vergroting van de afbeelding er op klikken a.u.b! Ik heb deze router nu 6 maanden in bezit en vond het nu een goede tijd om er een review over te schrijven. Dit is mijn 3de router die ik heb aangeschaft sinds augustus en waar de eerste waar ik geen problemen mee heb gehad. Hiervoor heb ik nog een Belkin N750DB en een Linksys EA6500 gehad. De Belkin zond een signaal uit, maar internet: ho maar! De Linksys heb ik na veel moeite aan de gang gekregen (ongeveer 5 uur). Deze werkte geweldig, echter na een tijdje (6 weken) viel deze steeds uit. Opnieuw opstarten zou dit probleem wel verhelpen, dacht ik. Maar nee hoor, hij startte niet eens meer op! Gereset en alles, hij deed niks meer.

Pluspunten

• Snel
  • Betrouwbaar
  • Makkelijk in gebruik
  • Het design
  • Wall-mount

Minpunten

• Prijs
  • Met maar 1 PC gelijk op de interface

nefertem
3 mei 2013

ASUS RT-N66U

vervolg op productreview: TP-Link TL-WR1043ND review door nefertem Ik had een TP-Link WR1043ND gekocht maar dat werkte niet erg goed dus heb ik het omgeruild voor een ASUS RT-N66U. Ik zet het alvast live en in de loop der tijd zal ik het aanvullen mocht je nog iets specifieks willen weten laat het me weten dan kijk ik wel voor je. Inhoud Interface Interface ziet er gewoon erg goed en duidelijk uit. Makkelijk in gebruik. Moet helaas wel rebooten als je een poort wilt openen. Speed and Range Speedtest.net Wifi 1e Verdieping naar Woonkamer Timecapsule 3rd generation 2.4 Ghz 13.0 Mbps Down 8.6 Mbps Up 5 Ghz 9.6 Mbps Down 8.7 Mbps Up TP-Link WR1043ND (gevarieerd) (stock firmware) 40.5 Mbps Down 7.6 Mbps Up...

Pluspunten

• Slick design
  • Erg makkelijk in gebruik
  • Firmware merlin aanrader

Minpunten

• Kan maar met 1 computer tegelijk inloggen op de router page

johanroelfs
2 mei 2016

ASUS RT-N66U

Dit is een prima router die makkelijk in te stellen is. en ontzettend veel functies heeft

Pluspunten

• Goede bouwkwaliteit
  • Betrouwbaarheid
  • Makkelijk in te stellen

Minpunten

• Niet

Anoniem: 260
10 januari 2014

ASUS RT-N66U

Mijn oude Linksys WRT120N haperde aan alle kanten, dus het was hoogtijd voor een nieuwe draadloze router. Ik zag uitstekende reviews voor deze Asus en deze ook nog eens in de aanbieding. Sindsdien zijn al mijn WiFi issues thuis opgelost.
Tip: gebruik Merlin's firmware voor nog betere performance en featureset.
De behuizing oogt fraai en solide. De installatie is zoals beloofd binnen een handomdraai gedaan. De (web)interface voor het beheer is erg overzichtelijk en compleet. Zelfs op je mobiel is deze router prima te beheren.
Mijn Asus staat op de begane grond vlakbij de meterkast. Wel daarbuiten voor beter bereik. Van de drie antennes heb ik de...

Pluspunten

• Hoge performance (merk alleen weinig verschil tussen 2.4 en 5Ghz)
  • Meer bereik dan goedkopere merken
  • Veel nuttige features (gastnetwerk, traffic monitor)
  • Uitstekende management (web)interface
  • Custom firmware beschikbaar (veel makkelijker dan DD-WRT)

Minpunten

• Prijs, alhoewel op dit moment bij Media Markt in de aanbieding
  • Felle LED verlichting, alhoewel je die met Merlin firmware makkelijk uitzet
  • Guest netwerk kan je volgens mij niet limiteren qua bandbreedte

G3neralGreen
10 april 2013

ASUS RT-N66U

Sinds kort verhuisd naar een nieuwe woning waar het draadloos bereik van mijn oude router (Linksys E3200) niet voldoende was om het hele huis te bedekken.
Vandaar toch even wat reviews gelezen om te kijken wat een goed alternatief zou zijn. En uiteindelijk gekozen voor de ASUS RT-N66U.
Tot nu toe is deze zeer goed bevallen, met de externe antennes is het bereik toch wel subliem. Op dit moment staat de router in de woonkamer, en zelfs op de zolder aan het andere uiterste van mijn huis is het bereik nog perfect.
Ook de extra functionaliteiten van de router zijn eindeloos. Je kunt bijvoorbeeld een extra programma installeren van Asus. Dit programmatje heet Download Master die te vinden is op de Asus site.
Hiermee kun je bijvoorbeeld een...

Pluspunten

• 2 USB poorten met verschillende functies
  • Functionaliteit om bijvoorbeeld een 3G netwerk op te zetten.
  • Externe schijf aansluiten, vervolgens met het programma "Download Master" kun je bestanden direct downloaden naar je externe schijf.
  • Interface zeer gebruiksvriendelijk, met de meest uitgebreide mogelijkheden die ik tot nu toe heb gezien.

Minpunten

• Redelijk prijzig!

kwibus
30 juli 2015

ASUS RT-N66U

Na deze router bij een aantal kennissen te hebben geplaatst heb ik besloten dat ik er zelf ook eentje wilde hebben! Asus biedt met deze router een hele mooie solide oplossing voor je Wifi netwerk.

Pluspunten

• Design
  • Mogelijkheden

Minpunten

• Prijs

basriet
15 december 2013

ASUS RT-N66U

Ik heb de Asus RT-N66U opgenomen in mijn thuisnetwerk om de wifi snelheid en het bereik op te voeren.
En dat is prima gelukt, voorheen ~3MB/s down en 0.4MB/s up.
Nu >14MB/s down en 0.8MB/s up door het hele huis.
Het netwerk is als volgt opgezet:
- speedtouch 780: modem, dhcp server aan, wifi uitgeschakeld, aangesloten via lan poort naar
-Asus RT-N66U: aangesloten op LAN poort (niet WAN!), dhcp uitgeschakeld. verder alles nog in default ingeschakeld.
Ik heb nu door het hele huis ruim voldoende snelheid om uitzending gemist op een ipod een ipad en een pc tegelijk te kijken terwijl anderen hun facebook bewerken op hun ipod's.
De instellingen van de Asus zijn makkelijk bereikbaar door met een browser naar het adres 192.168.1.1 te gaan.

Pluspunten

• snelheid van instellen
  • hoeveelheid handmatige instellingen (inclusief uitgezonden vermogen)
  • betrouwbaarheid (draait nu twee weken met 0 seconden down tijd)

Minpunten

• felle blauwe ledjes, maar die kan je ook los solderen.
  • zonder netwerk kennis, zijn de instellingen een donker bos met heel veel bomen.

Anoniem: 538735
7 september 2013

ASUS RT-N66U

Perfecte draadloos bereik met 2 en 5 GHz. Dus geen problemen met HD streaming etc dankzij 3 antennas. Maar GUI is ouderwets en onvoldoende: het is niet echt te zien of een optie aan of uit is. Het ergste: Parental Control werkt helemaal niet: schakelt aan waneer uit moet zijn en vice versa

Pluspunten

• QoS 2 en 5 GHz

Minpunten

• Parental Control

Whatts
19 augustus 2013

ASUS RT-N66U

Dit is een heel korte "review" van dit toestel met een welbepaald doel, namelijk een tip voor iedereen die problemen heeft met deze router in combinatie met een smart/managed switch.
Een volledige review schrijven, ga ik niet doen: er zijn al genoeg uitgebreide reviews van dit toestel en ik heb ‘em nog niet lang genoeg in gebruik hiervoor.
Waarom dan deze review?
Omdat ik redelijk wat problemen had om deze router aan de praat te krijgen als access point aangesloten op mijn Cisco SG200-reeks switch (model SLM2024T).
Mijn thuisnetwerk in het kort:
Modem - Cisco 24p switch - alle andere apparaten (waaronder dus ook wireless access points)
De initiële setup was eenvoudig, router via kabel rechtstreeks aan de PC aangesloten en de...

Pluspunten

• prima bereik
  • uitgebreide opties
  • nette webinterface
  • meegeleverd standje

Minpunten

• wordt wel erg warm
  • niet goedkoop
  • (compatibiliteit met switch)

Anoniem: 506961
19 maart 2013

ASUS RT-N66U

Router gekocht bij MyCom. Geleverd binnen 24 uur en gemakkelijk te installeren. Wij kunnen er weer tegenaan en merken dat de router veel beter functioneert ook in combinatie met glasvezel.

Pluspunten

• makkelijk te installeren

warrior7
26 november 2020 Product gekocht

ASUS RT-N66U

Heb deze al een aantal jaar en heb er nooit problemen mee gehad.

Pluspunten

• veel poorten
  • goede wifi
  • snelheid
  • betrouwbaarheid

Minpunten

• geen 4 antennes

JDP
17 november 2016

ASUS RT-N66U

Waardeloos, zeker gezien de euforische reviews. 2.4GHz is onbruikbaar en dat is volgens internet een veel voorkomend probleem. Firmwares of fabrieksreset lossen niets op. Bereik van 5GHz is lachwekkend en glas of muur zijn ondoordringbaar. Na 1 jaar zo instabiel dat hij alleen nog als dure deurwig kan dienen.

Pluspunten

• zwart

Minpunten

• slecht bereik (geen 2.4Ghz)
  • heet
  • duur

zuudje
6 juli 2016

ASUS RT-N66U

Ik wilde graag een nieuwe router met hogere snelheid. Ik had een dlink 655 alleen die voldeed niet meer. Deze router heeft mogelijkheden om met een alternatieve firmware te draaien.

Pluspunten

• Bereik
  • Alternatieve firmware beschikbaar
  • WiFi bereik
  • Mogelijkheid tot gasten wifi
  • Printserver
  • Sharedstorage
  • Duidelijke webinterface

Minpunten

• Warm
  • Ledjes zijn
  • Geen USB 3.0

NextGenOscar
27 januari 2016

ASUS RT-N66U

Goede router voor een goede prijs

Pluspunten

• 5GHz
  • 2.4 en 5GHz tegelijk
  • Moderne en overzichtelijke gebruiksinterface
  • 8MB/s over wifi

Minpunten

• 1 apparaat tegelijk op interface

mvanderlit
1 mei 2015

ASUS RT-N66U

Een hele snelle en stabiele router met groot bereik.

Pluspunten

• Betrouwbaar (draait al maanden stabiel als AP)
  • Groot bereik
  • Degelijke behuizing
  • Snelheid
  • Veel functionaliteit
  • Apart gastnetwerk / verschillende SSID's in te stellen
  • Firmware updates komen regelmatig uit
  • Draaibare antennes

Minpunten

• Geen bandbreedte beperking gastnetwerk
  • Interface kan op sommige punten wat duidelijker
  • Bij sommige firmware updates complete reset nodig

DR!5EQ
17 maart 2015

ASUS RT-N66U

Ik heb deze router sinds dat hij het licht zag in bezit. Ik ben er bijzonder tevreden over en zal hierna weer een router aanschaffen van dit merk. Ik heb veel reviews gelezen van verschillende merken, maar deze spatte er destijds uit.

Pluspunten

• Draadloos bereik is groot
  • Aanpasbaarheid firmwarematig groot
  • Gebruiksvriendelijk
  • Stabiele netwerksnelheid bij overdracht grote bestanden
  • Router loopt zeer zelden vast

Minpunten

• Als zeer kritisch persoon kan ik me er geen bedenken

Anoniem: 656098
10 februari 2015

ASUS RT-N66U

Prima levering door MyCom, snel en volledig. Betreft ASUS RT-N66U, wel twijfels over stabiliteit internetverbinding. Meer uitval dan normaal. Afwachten. Vriend raadde aankoop af, echter te laat.

Pluspunten

• Robuust
  • Sterkte Wifi signaal

Minpunten

• Internetverbinding niet stabiel

FMJong
18 januari 2015

ASUS RT-N66U

Gekocht op basis van (test-)reviews. Echter één grote deceptie. Signaalsterkte OK door hele huis maar op de 2.4MHz worden na enige tijd geen verbindingen meer geaccepteerd. De interface is duidelijk maar traag. In Google Chrome pagina vaak herladen voor resultaat. Na een week van herstarts en factoryresets retour winkel.

Pluspunten

• Signaalsterkte 2.4 MHz
  • Draaibare antennes
  • Duidelijke instellingen interface

Minpunten

• Weigert connecties op 2.4 MHz !
  • Interface traag

elpee
3 september 2014 Product gekocht

ASUS RT-N66U

Prima modem. Betrouwbaar, snel en doet waar ik 'm voor gekocht heb. Vind overigens wel dat ie erg warm kan worden. Ook vind ik 'm redelijk prijzig.

Pluspunten

• Interface
  • Bouwkwaliteit

Minpunten

• Modem wordt erg warm
  • Prijs
  • DHCP conflict
  • Na 3 jaar stuk

itisi71 Newbie
12 juli 2014

ASUS RT-N66U

Mooi ontwerp, goede bouwkwaliteit en nu voor een goede prijs/kwaliteit verhouding te krijgen.

Pluspunten

• Zeer goed bereik. Zelfs vanuit de meterkast waarbij mijn oude tp-link het liet afweten. Dual band. Makkelijk in gebruik. Overzichtelijke webinterface.

Minpunten

• Snelheid halveerd is rond de 50 bij een 100 glasvezel aansluiting. Maar dit komt waarschijnlijk door diezelfde meterkast.
  • Word wat warm.

aex351

12 juni 2013

WoyBoy
26 mei 2013

ASUS RT-N66U

Heb jij ook een ASUS RT-N66U?