Tweakers
Tweakers
![]() |
Round-up - Vijftien populaire processorkoelers getest In deze round-up vergelijken we de twaalf populairste processorkoelers uit de Pricewatch zowel onderling als met Intels en AMD's standaard meegeleverde koelers. |
Ook ik heb deze koeler gekocht om in mijn mini-ITX behuizing te plaatsen om een i5 3570 koel te houden. Aangezien de hoogte onder de voeding maar ietsje meer dan 50mm is, was dit één van de weinige koelers waarvan ik zeker wist dat deze zou gaan passen. Achteraf gezien had de boxed cooler misschien ook gepast, maar dat zou airflow-technisch niet ideaal geweest zijn
1) Installatie
Zoals de andere reviews ook al aangeven, is de installatie even puzzelen hoe de hulpstukken erop geschroefd worden. Het is echter geen moeilijke puzzel, en de plaatjes in de gebruiksaanwijzing zijn duidelijk. Installatie zou dus voor niemand een probleem moeten zijn. Montagehulpstukken voor vrijwel alle AMD en Intel processors zijn bijgeleverd.
Een nadeel is dat...
Algemeen Na ruim 6 jaar mocht mijn oude systeem met pensioen. Voor de samenstelling van een nieuw systeem heb ik een DAA topic geopend; met de tips die daar gegeven werden en door het lezen van het zuinige server topic en de BBG's kwam ik op mijn huidige systeem uit Onderdeelkeuze Omdat ik mijn nieuwe onderdelen in een klein kastje ging proppen, was ik op zoek naar een lage koeler. Volgens de site van Lian-Li had ik 60mm voor een koeler (zie foto 4), en de AMD stock koeler komt uit op ongeveer 58-60 mm De Skythe Kozuti is me aangeraden in het zuinige server topic. Deze is slechts 40 mm hoog.
Voor mijn ITX kastje had ik een lage koeler nodig voor op mijn ITX (ASUS) bord. Dit omdat de kast (LianLi PC-Q08B) dit ik had zo is gemaakt dat de CPU koeler niet persee van een ventilator voorzien hoeft te worden, maar deze kan gekoeld worden door de FAN van de voeding. Er zitten genoeg onderdelen bij om op alle huidige gangbare sockets geinstalleerd te kunnen worden. Ik had wel wat moeite met het lezen van de handleiding. Normaal gesproken 'klik' of schroef je de koeler vast, maar bij deze was dat in het begin niet helemaal duidelijk HOE precies. Dit omdat je niet met je vingers bij de (duim)schroeven kunt komen om vast te draaien, omdat die koelribben zo laag zitten. Zelfs na het verwijderen van het geheugen bleef er nog genoeg...
Lekker klein, maar niet de beste koeling.
prima koeler, helaas kleine fan
Zeer verrast door de koelcapaciteit van dit werkelijk schitterende koeler(tje) , Met oog voor detail en zoals eigenlijk ook mag worden verwacht ( komende uit de scythe stal) degelijk en geruisloos. Ik wou eigenlijk weer de big shuriken aanschaffen maar dit werkelijk pareltje van een koeler ving mijn blik.