Reviews door gebruikers

4 van 5 sterren
3 van 5 sterren
2 van 5 sterren
1 van 5 sterren

Creative X-Fi HD vs X-Fi Surround 5.1 Pro vs Elite Pro Voorwoord In deze review gaan we met de externe geluidskaarten van Creative aan de slag. Wanneer jij je bezig houdt met muziek, films en spelletjes dan merk je al gauw dat de onboard geluidskaart veel te wensen overlaat. Zo hoor je meestal constant ruis op de achterground en mist het klankbeeld veel dynamiek en mogelijk nog veel meer. Dit kun je verbeteren door een nieuwe geluidskaart te kopen. Voor desktop PC's heb je dan de keuze tussen intern en extern terwijl bij laptops de meestal alleen maar extern mogelijk is. Mijn computer thuis beschikt over een X-Fi Elite Pro die er ooit ter vervanging in ging van de Creative Sound Blaster Live! 24 bit oem welke daarvoor de non...

Pluspunten

• Creative X-Fi Surround 5.1 Pro
  • 96/24, Dolby Live, EQ, THX TruStudio Pro en Crystalizer
  • Afstandsbediening
  • 5.1 geluid
  • Creative X-Fi HD
  • Ongelovelijke geluidskwaliteit! (bijna net zo goed als de Elite Pro)
  • 96/24, THX TruStudio Pro, Crystalizer
  • Voldoende hoogwaardige in en outputs beschikbaar
  • Prijs / prestatie

Minpunten

• Creative X-Fi Surround 5.1 Pro
  • Ruis op de achtergrond
  • Geluidskwaliteit is goed maar had duidelijk beter gekunt
  • Creative X-Fi HD
  • Alleen stereo
  • Geen Dolby Live en EQ (de EQ wel mogelijk door truuckje)
  • Geen afstandsbediening

19 juni 2019 Rapporteer

Ik was sceptisch-kritisch, maar deze "kaart" geeft echt een duidelijk merkbaar beter geluid dan via de (interne DAC van de) onboard geluidskaart van het moederbord!
Je hoort gewoon meer details, zelfs van gedownloade mp3s. Dit had ik niet verwacht!
Het geluid kan ook ineens veel harder dan via onboard.

Pluspunten

• Veel gedetailleerder geluid dan via de onboard DAC van het moederbord. Muziekweergave is veel beter nu.
  • Tegelijk zowel speakerset als koptelefoon aan te sluiten (ik had een Edifier 1280T speakerset gekozen en die heeft geen koptelefoonaansluiting)
  • Volumeknop

Minpunten

• Niet echt een nadeel, maar een knop of schakelaar om te switchen tussen koptelefoon en line-out (speakers) zou handig zijn.

20 september 2014 Rapporteer

Direct na het aansluiten (ASUS laptop) geconstateerd dat dit apparaat een geweldig geluid gaf. In mijn 1e testnummer - een eerder zelf gedigitaliseerde vinylsingle - hoorde ik details die ik nog niet eerder had gehoord.

Pluspunten

• heel mooi geluid
  • uitgebreide aansluitmogelijkheden
  • Compact

Minpunten

• bijgeleverde software geeft problemen (echo)
  • volumeknop is erg klein

1 oktober 2012 Rapporteer

Ik heb deze externe Soundblaster X-FI HD gekocht omdat de interne geluidskaart van mijn laptop (IDT Audio) niet lekker klonk, de drivers al een eeuwigheid niet meer waren bijgewerkt en de meegeleverde software van matige kwaliteit was.
De prijs is op zich prima, ondanks dat het voor mij toch een behoorlijke investering was. Tot nog toe heeft de investering zich overtuigend geloond.
Het geluid van de X-FI HD is kristalhelder, geen (hoorbaar) ruis en voldoende configuratiemogelijkheden in de Creative Software-suite.
Ben er in ieder geval echt heel erg blij mee. Indien je op zoek bent naar een vervangende geluidskaart voor je laptop die bovendien ook nog betaalbaar is, kan ik je de Soundblaster X-FI HD (USB) zeker aanraden !

Pluspunten

• Kristalhelder geluid
  • THX-certificering
  • Scherp geprijsd
  • Aansluitingen (2x cinch IN + 2x OUT, Toslink IN + OUT, Headphone + Mic (6,3mm))
  • Complete levering met kabels
  • Goede software-suite
  • Matte afwerking (i.v.m. vingerafdrukken; wat bij de 5.1 USB wél het geval was)

29 januari 2016 Rapporteer

Creative Sound Blaster X-Fi HD

Ik gebruik deze geluidskaart met een 770DT-Pro 250 ohms hoofdtelefoon. Is gewoon heel erg goed geluid, maar vooral de software is fijn. Simpel doch alles wat ik nodig heb (een fatsoenlijke EQ). Verder is dit precies wat ik nodig heb om mijn 2.0 set aan te sturen.

Pluspunten

• 6,3mm
  • 2.0
  • Geen poespas
  • Bouwkwaliteit
  • Software

Minpunten

• Prijs

22 februari 2015 Rapporteer

Creative Sound Blaster X-Fi HD

Goede usb geluidskaart I.c.m J.River . Ik doe regelmatig geluids kruistesten met bijvoorbeeld Denon en Onkyo geluidsapparatuur op Chario 4 Ohm speakers.
Tulp uit en Asio driver ingesteld voor het mooiste resultaat m.i.

Pluspunten

• Ondergewaardeerde geluidskaart
  • low latency
  • software

Minpunten

• alleen softwarematige aansturing

24 april 2013 Rapporteer

11 februari 2013 Rapporteer

15 november 2011 Rapporteer

23 oktober 2011 Rapporteer

Creative Sound Blaster X-Fi HD

Heb jij ook een Creative Sound Blaster X-Fi HD?