Creative Sound Blaster X-Fi HD Review

20 september 2014, laatste update op 30 september 2014, 1.166 views Rapporteer

Direct na het aansluiten (ASUS laptop) geconstateerd dat dit apparaat een geweldig geluid gaf. In mijn 1e testnummer - een eerder zelf gedigitaliseerde vinylsingle - hoorde ik details die ik nog niet eerder had gehoord.

Pluspunten

• heel mooi geluid
  • uitgebreide aansluitmogelijkheden
  • Compact

Minpunten

• bijgeleverde software geeft problemen (echo)
  • volumeknop is erg klein

Na het aansluiten en een eerste beluistering was ik razend enthousiast over de geluidskwaliteit. Een dag later, en nadat ik de bijgeleverde software had geinstalleerd (drivers en utilities) bleek er een heel vervelende echo in het geluid te zitten.
Internet op en wat googelen en het bleek dat meer gebruikers daar last van hadden. Een gebruiker gaf aan dat er mogelijk een conflict zou zijn met de on board geluidskaart. Hij had het probleem opgelost door de bijgeleverde software te verwijderen. Nu heb ik niet alles gedocumenteerd, maar nadat ik een voor een alle zaken die ik geinstalleerd had verwijderd had, bleek inderdaad bij de laatste stap dat de echo verdwenen was.
Later heb ik mijn nieuwe laptop ook nog eens helemaal gereset en ook de geluidskaart weer opnieuw aangesloten en verder geen extra software geinstalleerd. Die had ik niet nodig omdat ik voor opname (vinyl) en weergave andere software gebruik.
Over vinyl gesproken: Wat voor sommige ook wellicht handig is, is dat je direct een platenspeler kunt aansluiten. De tulp-stekker ingang kan zowel als normale Line-in als Phono gebruikt worden. Dat heb ik verder niet geprobeerd omdat ik op de Line-in de AUX van een geluidsinstallatie heb gekoppeld. Ik gebruik de computer als het ware als een cassettedeck.
Eindconclusie: Geweldig apparaat maar blijf van de bijgeleverde software af....

Heb jij ook een Creative Sound Blaster X-Fi HD?