Cookies op Tweakers

Tweakers is onderdeel van DPG Media en maakt gebruik van cookies, JavaScript en vergelijkbare technologie om je onder andere een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kan Tweakers hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Cookies accepteren' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt? Bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Gebruikers

Score: 4
25 reviews

WD My Book Live 2TB

Prijs
Specificaties Netwerkschijf met 2TB opslag - Bekijk alle specificaties
Productuitvoering

Review door de redactie

De redactie van Tweakers heeft nog geen review van de WD My Book Live 2TB. Bekijk hieronder de review van onze collega's van Hardware Info.

Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4
Score: 5
7
Score: 4
13
Score: 3
3
Score: 2
1
Score: 1
1
Toon reviews van:
+1
Vlakas 8 juni 2013

WD My Book Live 2TB

Pluspunten

  • 106,50 voor een 2 TB NAS was/is geen slechte prijs.
  • Hij is stil.
  • Strak design
  • Actief forum (ook al is dat hoofdzakelijk omdat men tegen problemen aan loopt)

Minpunten

  • Nukkige Firmware (Forum wijst uit dat ook de voorgaande FW releases problemen opleverden)

Eindoordeel

Score: 3Per criterium
Prestaties Score: 3
Prijs Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 1
Geluidsproductie Score: 4
Ondersteuning Score: 3
Features Score: 3

+1
Bz 2 september 2012

WD My Book Live 2TB

Pluspunten

  • Lekker eenvoudig
  • Scherp geprijsd
  • Eenvoudige interface
  • Makkelijk tweakbaar
  • Energiezuinig

Minpunten

  • Single disk, dat is echt een no go als je deze wilt gebruiken voor backup van belangrijke data

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prestaties Score: 4
Prijs Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 3
Geluidsproductie Score: 5
Ondersteuning Score: 3
Features Score: 3

+1
clemensvanos 7 april 2012

WD My Book Live 2TB

Pluspunten

  • Geruisloos, vlot, eenvoud, Web acces via WD2GO en Android apps om ook op afstand de nas schijf te kunnen benaderen

Minpunten

  • Na de update kon ik en mijn vrienden de nas-schijf niet meer via de Windows Explorer benaderen. Google Chrome of Firefox gebruiken anders krijg je hem niet meer aan de praat. De acces via het web gaat toch wat minder vlot dan ik hoopte, maar de prijs maakt in dit geval wel wat goed.

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prestaties Score: 4
Prijs Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 4
Geluidsproductie Score: 5
Ondersteuning Score: 4
Features Score: 4

+1
jaapio88 9 maart 2012

WD My Book Live 2TB

Pluspunten

  • geheel tweakbaar
  • eenvoudige installatie
  • software compleet

Minpunten

  • public map niet te beveiligen
  • connectie problemen?

Eindoordeel

Score: 3Per criterium
Prestaties Score: 3
Prijs Score: 3
Betrouwbaarheid Score: 3
Geluidsproductie Score: 4
Ondersteuning Score: 2
Features Score: 3

+1
Rmg 16 maart 2011

WD My Book Live 2TB

Pluspunten

  • Mooi apparaat
  • Nette interface, handleiding en ondersteunende programma's
  • Simpel en intuïtief.
  • SSH simpel aan te zetten, ook leuk voor de wat meer geavanceerde dingen.

Minpunten

  • Geen USB, jammer

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prestaties Score: 4
Prijs Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 5
Geluidsproductie Score: 5
Features Score: 5

Neus 26 maart 2014

WD My Book Live 3TB

Eindoordeel

Score: 4
Bigm1990 12 januari 2014

WD My Book Live 3TB

Prijs Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 4
Vormgeving Score: 3
Installatiegemak Score: 3
Modbaarheid Score: 3

Eindoordeel

Score: 4
Thoreck 4 oktober 2013

WD My Book Live 2TB

Prijs Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 4
Inbouwmogelijkheden Score: 3
Vormgeving Score: 4
Installatiegemak Score: 5
Modbaarheid Score: 2
Kwaliteit voeding Score: 4

Eindoordeel

Score: 5
Herr 26 september 2013

WD My Book Live 3TB

Prijs Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 4
Vormgeving Score: 3
Installatiegemak Score: 2

Eindoordeel

Score: 1
Liveshort 9 juli 2013

WD My Book Live 2TB

Prestaties Score: 4
Prijs Score: 3
Betrouwbaarheid Score: 5
Geluidsproductie Score: 5
Ondersteuning Score: 4
Features Score: 4

Eindoordeel

Score: 4
8088 12 mei 2013

WD My Book Live 3TB

Prijs Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 4
Vormgeving Score: 4
Installatiegemak Score: 5
Modbaarheid Score: 3

Eindoordeel

Score: 3
trommelaap 16 maart 2013

WD My Book Live 3TB

Prestaties Score: 3
Prijs Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 4
Geluidsproductie Score: 5
Ondersteuning Score: 4
Features Score: 3

Eindoordeel

Score: 4
smarthass 13 februari 2013

WD My Book Live 3TB

Prestaties Score: 4
Prijs Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 4
Geluidsproductie Score: 4

Eindoordeel

Score: 5
bossbossie 11 januari 2013

WD My Book Live 2TB

Prestaties Score: 3
Prijs Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 4
Geluidsproductie Score: 3
Ondersteuning Score: 4
Features Score: 4

Eindoordeel

Score: 4
sapphire 4 december 2012

WD My Book Live 2TB

Prestaties Score: 3
Prijs Score: 5
Geluidsproductie Score: 4
Ondersteuning Score: 4
Features Score: 3

Eindoordeel

Score: 5
Misha 29 oktober 2012

WD My Book Live 2TB

Prestaties Score: 5
Prijs Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5
Geluidsproductie Score: 3
Ondersteuning Score: 3
Features Score: 4

Eindoordeel

Score: 5
Stephanoff 25 september 2012

WD My Book Live 1TB

Prestaties Score: 3
Prijs Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 4
Geluidsproductie Score: 3
Ondersteuning Score: 3
Features Score: 3

Eindoordeel

Score: 4
Nuevocasa 26 juli 2012

WD My Book Live 2TB

Prestaties Score: 5
Prijs Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 4
Geluidsproductie Score: 5
Features Score: 4

Eindoordeel

Score: 4
Royeboi 9 mei 2012

WD My Book Live 1TB

Prestaties Score: 5
Prijs Score: 3
Betrouwbaarheid Score: 4
Geluidsproductie Score: 4
Ondersteuning Score: 4
Features Score: 5

Eindoordeel

Score: 5
mraix 3 mei 2012

WD My Book Live 3TB

Pluspunten

  • prijs: 3 TB - 180 eur
  • meegeleverde streaming media server, compliant met DLNA / uPnP, windows / mac backup software ( niet geprobeerd, schijnt goed te werken)
  • werkt met sony PS3, archos 101 tablet, samsung nexus gsm, asus transformer prime ( UpnPlay client, MX video Pro player )
  • 30-40 Mbyte per seconde (Gigabit vereist...)
  • redelijk complete linux ingebouwd (debian op IBM powerpc )... er kan dus nog meer mee ;-)
  • laag stroomverbruik (voeding is max 18W, apparaat gaat automatisch op standby, instelbaar
  • makkelijk te configureren
  • makkelijk in gebruik, browser interface
  • windows/Mac backup (timemachine supported..., zeggen ze....)
  • mogelijkheid voor "private" shares per gebruiker / eigen password.
  • kan bijna alle video formaten (ook vob, transport streams, mkv )

Minpunten

  • twonky mediaserver:
  • versie 5, current is inmiddels 7.
  • je foto's worden niet automatisch "rechtop" gezet. belachelijk......
  • kan geen video/ audio ISO's streamen !!

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prestaties Score: 5
Prijs Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5
Geluidsproductie Score: 5
Ondersteuning Score: 5
Features Score: 4
Rudios 31 januari 2012

WD My Book Live 1TB

Prestaties Score: 3
Prijs Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 3
Geluidsproductie Score: 5
Ondersteuning Score: 3
Features Score: 4

Eindoordeel

Score: 4
Khatarian 4 januari 2012

WD My Book Live 1TB

Prestaties Score: 1
Prijs Score: 3
Betrouwbaarheid Score: 2
Geluidsproductie Score: 5
Ondersteuning Score: 3
Features Score: 3

Eindoordeel

Score: 2
Exorcist 2 januari 2012

WD My Book Live 2TB

Prestaties Score: 3
Prijs Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 3
Geluidsproductie Score: 3
Ondersteuning Score: 4
Features Score: 4

Eindoordeel

Score: 4
Gobe007 12 juni 2011

WD My Book Live 2TB

Prestaties Score: 4
Prijs Score: 3
Betrouwbaarheid Score: 4
Geluidsproductie Score: 4
Ondersteuning Score: 4
Features Score: 3

Eindoordeel

Score: 5
Garibaldi 22 december 2010

WD My Book Live 2TB

Prestaties Score: 5
Prijs Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 4
Geluidsproductie Score: 5
Ondersteuning Score: 4
Features Score: 5

Eindoordeel

Score: 4
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een WD My Book Live 2TB?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone 13 LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S21 5G Apple iPad Pro (2021) 11" Wi-Fi, 8GB ram Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True