WD My Book Live, 2TB Review
8 juni 2013, laatste update op 8 juni 2013, 3.439 views
Rapporteer
Gisteren gekocht. Aangesloten en hij werd meteen gezien, prima. Wat bestanden gekopieerd om te testen, ook goed.
Maar toen.... Menu ingedoken om shares aan te maken. Ding komt met mededeling dat er een update is. Update loopt vast, na 2 uur gereset en toen bleef hij op initializing hangen (was wel benaderbaar via netwerk maar niet via UI). Zoeken op forum wees uit dat meer mensen dit hebben gehad.
Lang verhaal kort: Ik heb kunstgrepen uit moeten halen met Linux commando's om hem normaal draaiend en geupdate te krijgen. Dit met behulp van een forumgebruiker van WD (dus geen WD support).
Inclusief het geduldig wachten (kom ik voorbij de 90% update of hangt hij alweer) heeft me dit 4 uur gekost.
Niet aan te raden voor de doorsnee gebruiker...
Pluspunten
- 106,50 voor een 2 TB NAS was/is geen slechte prijs.
- Hij is stil.
- Strak design
- Actief forum (ook al is dat hoofdzakelijk omdat men tegen problemen aan loopt)
Minpunten
- Nukkige Firmware (Forum wijst uit dat ook de voorgaande FW releases problemen opleverden)
3 van 5 sterren (Voldoende)
Niet aan te raden voor de doorsnee gebruiker (en daarmee bedoel ik dus niet de doorsnee tweaker) !