Note vooraf: Heb zelf deze headset na een competitie gewonnen en heb hem gelijk geïnstalleerd en ingeplugt. Verder had ik hiervoor geen andere 'proffesionele' gaming headset, maar een ding van 10-15 euro.
Het eerst wat me opvalt is dat het gemakkelijk te installeren was; zo gepiept en het werkt zonder verder moeite (geluid én microfoon).
De kwaliteit is simpelweg goed.
Er is ruimte om de headset in te stellen op 5.1, en dit is goed te merken als dit aanstaat. Deze optie werkt dus heel fijn voor de meeste games, waardoor je een veel betere 3D indruk krijgt.
De microfoon werkt ook goed: na via teamspeak te hebben gesproken met verschillende mensen geven deze allemaal aan dat mijn eigen stem veel beter klonk.
Na een tijdje deze...
Heb deze headset aangeschaft om toch voldoende volume (lees algehele game-ervaring) te genieten als de kids al op bed te liggen. Heb het even geprobeerd met mijn ipod in-ear dopjes, maar daar krijg ik pijn van aan mijn oren. Bij het uitpakken was ik meteen behoorlijk onder de indruk van de bouwkwaliteit van de headset. De doppen kunnen over twee assen draaien en je kunt ze ook nog "uitrekken" waardoor ik er van overtuigd ben dat ze op ieders hoofd passen. Sterker nog: Bij mijn kinderen van 2 en 4 (die hem meteen wilden proberen) paste hij ook prima! De doppen van de headset hebben een zachte foam afwerking, wat lekker comfortabel zit, en werkelijk al het omgevingsgeluid isoleert. De "boog" tussen de twee doppen zijn wel kun leer-achtig...
Prima headset, perfect geluid, super draagcomfort omdat deze over ear zijn geen last bij lang ophouden. Enige nadeel is de software die op zich mooie features heeft maar... als ik de software draai, verspringen mijn links en rechts random tijdens het muziek luisteren/gamen. zeer irritant... corsair doet niet moeilijk over de garantie en wil hem wel ter reparatie aangeboden krijgen maar de headset is prima... het is de software die niet deugt. Gewoon dus zonder software blijven gebruiken en dan werkt alles prima!!! Voor de rest is de prijs wat aan de hoge kant maar dat is de headset naar mijn gebruikers ervaring wel waard.