De Logitech M570 trackball Update 24-2-2013: - Update staat onderaan; Waarom ? Voor mijn studie teken ik heel veel in Autocad, en Alphacam, werk veel berekeningen uit en zoef door alle tekeningen heen, En als ik niet achter een beeldscherm zit sta ik in de werkplaats met flinke stukken hout te slepen. Voor mijn werk tik ik trussen in elkaar, zet licht en geluid klaar, positioneer mezelf achter een lichttafel en na de show gaat alles weer in de kisten mee terug naar de zaak. Als ik dan in mijn vrije tijd ontspan door te gamen, geeft het mijn arm weinig rust. Ongeveer een maand voor de aankoop van de muis begon ik last te krijgen van mijn arm, pols en vingers en zocht naar de oorzaak. Omdat ik het slepen...
Ok, m'n eerste review... De Logitech Wireless Trackball M570 Update 25-06-2011 (enige aanpassingen en uitbreidingen) Link van de fabrikant; http://www.logitech.com/n...s/trackballs/devices/7365 Inleiding Na jarenlange trouwe dienst begon m'n Microsoft Opitcal Trackball echt slechter te worden. Ik gebruik al jaren een trackball ivm RSI...en sindsdien geen last meer van Dus tijd voor een nieuwe... Ik was al bekend met de bedrade versie van deze muis, de Logitech Trackman Wheel, maar die was inmiddels niet meer leverbaar. De keuze viel dus op de Logitech Wireless Trackball M570. Na eerst online de specs en pricewatch geraadpleegd te...
Sinds enkele jaren ben ik een groot liefhebber van trackball muizen. Niet om te gamen, maar om snel en zonder al te veel belasting van de polsen door excel sheets heen te gaan of te browsen op het internet. Al sinds 2008 ben ik in bezit van een bedrade variant en sinds kort heb ik ook een draadloze variant (De ‘wireless trackball m570’) toegevoegd aan mijn kantoor accessoires. Na de pricewatch te hebben geraadpleegd heb ik hem uiteindelijk voor 65 euro aangeschaft bij Redcoon.
Inhoud van de doos:
Trackball M570
De USB Logitech® Unifying receiver
Beknopte papieren handleiding
1 AA batterij
3 jaar garantie
(Software kan gedownload worden)
Beschrijving:
De wireless Trackball is zilver grijs van kleur en...
De beste muis ervaring mogelijk!
Prettige muis voor iedereen die niet de hele tijd met zijn arm over tafel wil vegen.
Ik heb deze trackball nu ongeveer 3 maand in gebruik, aangezien ik last kreeg van RSI in mijn pols. Ik gebruik namelijk 8 uur per dag CAD programma's, en op een groot scherm moet er zeer veel heen en weer geschoven worden met je pols.
Tot nu toe bevalt deze trackball me wel. Ik had nog nooit een trackball gehad, en in het begin, de eerste paar dagen, was het wel even wennen. Maar nu denk ik er niet meer bij na, en mijn RSI is volkomen verdwenen. Je duim doet al het werk, maar deze wordt niet zo snel moe of pijnlijk als een pols blijkbaar.
Eindelijk dan een nieuwe trackball van Logitech.
Er zijn een aantal verschillende soorten geweest maar deze gaat gewoon lekker terug naar de oude duim bestuurde trackball en geeft er een modern tintje aan.
Zo is de vorm ronder, bijna vrouwlijke te noemen. Hij voelt lekker stevig aan en past gewoon echt in mijn hand. Mensen met grotere handen (formaatje kolenschop) zullen er misschien minder goed mee overweg kunnen. Het is een forse muis.
De M570 is draadloos en kan niet worden opgeladen. De batterij (AA) wordt geclaimed anderhalf jaar mee te gaan. Geen idee of dit waar is. Er zit een led indicator op die aangeeft of de batterij nog goed is, altijd handig.
De M570 heeft 5 koppen, links, rechts, onder het scrollwheel en twee extra die...
Dit is mijn tweede Logitech marble mouse en na een jaar gebruik weer hetzelfde probleem: slechte kwaliteit schakelaars.
Voor mij geen Logitech meer. Het schijnt zelfs een bekend probleem te zijn. Mensen kopen een hoogwaardiger schakelaar om erop te solderen.
Product helpt perfect bij RSI.
Bouw kwaliteit mechanisch ok, de ball hapert meer dan zijn grote broer, mx ergo.
Ergonosich goed, ligt lekker in de hand.
Electrisch slecht. Ik heb er al 2 versleten.
Ik gebruik deze muis al jaren thuis en op werk. Na een jaar of twee treden er telkens diverse problemen op, zoals de muisknoppen die gaan dubbelklikken, de aan-uit-knop stottert, de rubbertjes laten los of de bal gaat aanlopen (niet door vuil). Inmiddels ben ik toe aan muis 5.
Enige duim-trackball rond dit prijsniveau, maar de bouwkwaliteit laat echt te wensen over. Voelt heel erg goedkoop.
Ik wou voor mijn werk weer terug naar een trackball muis. Jaaaren geleden een voorloper van de M570 gebruikt en dat maakte de keus voor mij alleen maar makkelijker. Na een korte wen periode is het muizen met de M570 weer oud en vertrouwd.
De beste trackball die je kan halen, mits je geen last krijgt van je duim maar dit is meestal gewenning. Ergonomische vorm met lange batterij duur (op rood gaat ie nog een tijd mee). Erg soepele bal als je weet hoe je hem het beste schoon kan maken.
Goede trackball met meerdere knoppen die fijn in de hand ligt.
Geweldige muis tegen RSI-klachten aan schouder. Ik had al anderhalf jaar last van RSI aan de rechterschouder (spieren achterop de rug, ter hoogte van de onderkant van schouderblad), ook bij intensief dagelijks gebruik ontlast deze muis de spieren enorm. Nu bezig blijven met fysiotherapie en op houding blijven letten...
alles aan deze trackball is goed. behalve dit:
- de trackball kan statische electrisiteit opbouwen. dan wordt een single click een multiple click. dat is irritant, en het komt steeds terug.
solution for static discharge:
====
Jaren geleden zwichtte ik al voor de "marble" van dit merk. RSI was net uitgevonden en dit was dé uitkomst. Vele jaren deze bal onder de duim. Een probleem wat telefonisch niet door de overigens uitstekende support van Logitech opgelost, resulteerde in kosteloze toezending van een nieuw exemplaar. Waarvoor hulde!
Zeer fijne muis, voorheen TrackMan Wheel gebruikt.
Eenige minpunt is de scrollwheel, die voelt namelijk goedkoop aan.
(deels verholpen door de click mechanisme eruit te slopen)
Een MX wheel oplossing zou veel beter zijn.
Zeer goede muis nog nooit problemen mee gehad niks op aan te merken .Ik als gamer kan uit ervaring zeggen dat je hier net zo goed mee kan gamen als met een normale muis alleen bij deze muis krijg je ten minste geen last van je hand.
Ligt lekker in de hand en heeft mijn RSI symptomen weggenomen.