Reviews door gebruikers

3 van 5 sterren
2 van 5 sterren
1 van 5 sterren
9 augustus 2010 Rapporteer

Ik heb het 2 TB model van deze Seagate GoFlex Desk "even" in huis gehad. Ik was op zoek naar een 2 TB harddisk met USB 3.0 interface en de keuze viel op deze. Standaard komt deze Seagate met USB 2.0 interface. Het leuke zit hem in dat GoFlex een modulair systeem is. Je kun extra interfaces (eSATA, USB 3.0, Firewire) bijkopen. Ik moest hem in Duitsland bestellen omdat hier in Nederland de verkrijgbaarheid slecht is.
De drive's behuizing is vrij klein voor een 3.5" SATA drive. De USB 3.0 interface kun je er eenvoudig aan de onderkant vastklikken nadat je de USB 2.0 interface verwijderd hebt. De drive komt met een kabel (1 m lang) en een losse adapter.
Mijn grootste klachten, want ik ben niet echt positief over dit Seagate product:
- Power...

Pluspunten

• Kleine behuizing, prijs

Minpunten

• Sleep mode, power management, temperatuur, betrouwbaarheid.

2 van 5 sterren (Slecht)
3 oktober 2010 Rapporteer

Ik heb deze externe schijf gekocht om de data van mijn NAS veilig te kunnen stellen. Wat me beviel is dat je de keuze hebt om later er een andere 'voetje' er onder te plaatsen. Ik heb de versie met USB2 aangezien ik geen USB3 heb. Had liever een versie met eSATA gehad. Omdat de koppeling tussen de HD behuizing en de interface voet verloopt met een standaard SATA aansluiting hoopte ik er een eSATA/USB2 SATA erop aan te sluiten. Dit werkt in principe zij het niet dat de door mij gebruikte Sitecom de 3TB niet herkent :-). De betrouwbaarheid gezien de hoge temperatuur baart me wel enige zorgen. Tijd zal het leren. Heb de behuizing open gemaakt om er een fan te plaatsen en wat ventilatie sleuven. Al met al, ben ik wel te vrede met deze aankoop.

Pluspunten

• verwisselbare interface.

Minpunten

• Warmte productie
  • kan liggend worden geplaatst maar dan resoneert de hele handel. Alleen de basis heeft rubberen voetjes.
  • extra software nodig om bepaalde instellingen te kunnen wijzigen. De fabriek instellingen m.b.t. power management zijn te 'groen'.

3 van 5 sterren (Voldoende)
16 december 2013 Rapporteer

Seagate FreeAgent GoFlex Desk 3TB Zwart

3 van 5 sterren (Voldoende)

Heb jij ook een Seagate FreeAgent GoFlex Desk 3TB Zwart?