Review door de redactie

Review - Zelfbouw: een mini-itx-pc met een Core i5

Een home theatre-pc kan kant-en-klaar gekocht worden, maar wie meer prestaties wil, kan beter zelf bouwen. Tweakers.net bekeek de voor- en nadelen van een zelfbouwsysteem met een Core i5.

142 6 apr '10

Toon reviews van:
shadow77
18 juli 2010

Antec ISK 310-150

Langzamerhand begon de Medion pc van mijn schoonvader kuren te vertonen (1993 als aanschaf jaar dus tijd voor een nieuwe ). Het liefst wilde hij de krachtigste pc in de kleinst mogelijke behuizing voor de laagste prijs. In zo'n geval zijn concessies onvermijdelijk. Graag wilde hij z'n 3,5" hdd behouden (vraag niet waarom, zeg maar nostalgie) Op advies van Informatique gekozen voor de Antec ISK 310-150 gekozen. Met name omdat volgens hun hier twee 3,5"hdd in kunnen (daar kom ik wel op terug in mijn review over Informatique ) Bouwkwaliteit en afwerking en vormgeving: solide stalen zwarte omkasting met honingraatstructuur openingen aan zijkanten en bovenkant.

Pluspunten

• mooi vorm gegeven
  • gebruiksvriendelijke bay-unit
  • compact

Minpunten

• vage aansluiting voor powerbutton
  • veel te veel kabel voor zo'n compacte kast
  • dvd klepje te fragiel

3 van 5 sterren (Voldoende)
standardModel
7 mei 2014

Antec ISK 310-150

Reden voor deze aanschaf: mijn ouders wilden een nieuwe PC, waarbij ze het liefst een kleine kast wilden. Mijn vader is op zijn werk gewend aan een thin client en wilde thuis ook een dergelijk formaat PC. Uiteraard is deze kast nog steeds groter dan de gemiddelde thin client, maar zeker een flink stuk kleiner dan de PC die de meeste tweakers waarschijnlijk onder hun bureau hebben staan.
De behuizing is van prima bouwkwaliteit, zoals van een behuizing van deze prijs verwacht mag worden, want goedkoop is hij zeker niet.
Het installatiegemak is relatief gezien groot, maar uiteraard is het behoorlijk meer werk en gepriegel dan bij een full ATX behuizing. Voornamelijk de (voedings)kabels naar de SSD en de HDD waren wat gepuzzel om goed te...

Pluspunten

• Degelijke behuizing
  • Biedt met de juiste keuze van componenten plaats aan een prima midrange PC
  • Bijgeleverde beugel voor het rechtop zetten
  • Zeer stille voeding en casefan!
  • Plek voor een optische drive (is niet standaard bij mini ITX behuizingen)

Minpunten

• Inbouwen is een behoorlijke klus in vgl. met een full ATX kast
  • Cable management laat te wensen over
  • De prijs is wat aan de hoge kant (maar in het land der blinden is éénoog koning ;-)
  • Ik vermoed dat de warmte-afvoer een probleem kan zijn bij high end CPU's, gezien de beperkte airflow, maar dit is niet gebaseerd op ervaringen

hawaltie
30 oktober 2012

Antec ISK 310-150

Dit is mijn eerste review. Ik houd het bij een korte onderbouwing van de positieve en negatieve punten.
Ik was op zoek naar een mooie case voor mijn op OPENELEC gebaseerde HTPC. De HTPC bestaat verder uit:Scythe Shuriken Low Profile Rev. B CPU Cooler (Alle Sockets)ASRock A75M-ITX (Socket FM1, ITX)Crucial 64GB M4 Solid State Drive (SATA-600, 2.5")Corsair 4GB PC3-12800 Vengeance Low Profile Blauw DDR3 SDRAM (2x 2GB, 1600MHz, CL9)AMD Llano X4 A6-3500 (Socket FM1)Sony AD-7760H Slimeline SATA DVD-RW Brander Zwart (OEM)Uiteindelijk heb ik gekozen voor deze case om een aantal redenen:

• Stille voeding, en krachtig genoeg voor een Fusion + A6 3500...

Pluspunten

• Mooie HTPC kast
  • Stille voeding
  • Stille FAN

Minpunten

• 3 i.p.v. 4 Punts FAN

NanoSector
7 juni 2014

Retaliator
24 maart 2014

cypher21
31 januari 2013

Antec ISK 300-150

Heb jij ook een Antec ISK 300-150?