Review volgens oud formaat. Geen samenvatting aanwezig. Lees verder »
Lees de uitgebreide review en reacties
Gemiddelde gebruikersscore
Achtergrond en keuze
Op moment van schrijven ontbreekt een uitgebreide en redelijke objectieve review van deze televisie nog.
Daarom draag ik mijn steentje bij, en beschrijf ik hier mijn ervaringen met de televisie.
Mochten er dingen ontbreken in deze review, schroom dan niet om meer informatie bij mij te vragen via DM.
Eerst maar de achtergrond: Ik ga verhuizen, en mijn oude CRT televisie-fossiel werd in de oude situatie niet meer gebruikt.
De meeste films worden gekeken vanaf de computer.
Het was een vicieuze cirkel, ik keek geen TV omdat de televisie slecht was, en omdat ik weinig televisie kijk werd de TV niet gebruikt, en dus niet vervangen.
Om deze cirkel te doorbreken was het dus hoog tijd voor een nieuwe televisie.
Gisteren de 46ex500 opgehaald bij Mediamarkt voor 947,- (2 jaar garantie)
Besloot toch de extra €50,- dat de tv bij Media Markt kost te betalen om een vatbaar aanspreekpunt dicht bij huis te hebben, mocht er iets met de tv zijn.
naar huis
Heb de tv prima in mijn eentje naar huis kunnen brengen, de doos paste maar net in de Golf. De doos is prima in je eentje te tillen, hoewel je je armen zult moeten strekken. Trappen op is niet aan te raden in je eentje.
Tv komt los van de voet, welke je met een schroevendraaier in 2 minuten bevestigd hebt. tv is daarna prima in je eentje op z'n plek te tillen. Als je voor een muurbeugel gaat, zul je wel met z'n tweeën moeten werken.
Gebruik
Ik heb een uurtje met de tv gespeeld, met de...
De tv heeft nu een heel aantrekkelijke prijs gekregen, toen ik hem kocht was deze € 800,-, maar ik baal er nog geen enkele seconden van. Ik heb hem nu bijna 1 jaar in bezit en ben er zeer tevreden over.
In combinatie met digitale televisie geeft deze een helder strak beeld, maar ook als je nog steeds analoge televisie hebt, is het een prachtig apparaat.
Ook het geluid wat uit de televisie komt is prima te noemen. Verwacht geen hoogwaardig surround geluid, want daar heb je aparte apparatuur voor, maar het geluid is helder, kraakt niet, duidelijk.
Ook bij een film en muziek komen de klanken goed uit de speakers.
Er zijn genoeg aansluitingen (voor HDMI) zijn en een mogelijkheid om Internet tv aan te sluiten via een draadloze WLAN adapter.
Heb deze tv een aantal maanden geleden aangeschaft en ben er zeer tevreden over, op een aantal kleine minpuntjes na. Deze minpuntjes komen voornamelijk naar voren bij de afstandsbediening. Ik gebruik de tv alleen in de digitale mode en daarnaast regelmatig met PC-input.
Zo is het wisselen tussen radio en tv wat omslachtig; om naar radio te gaan moet je eerst naar tv-kanaal 1 gaan om vervolgens met de 'zap knop' een kanaal omlaag te gaan. Vervolgens ben je bij de laatste radiozender aanbeland en kan je eindelijk het nummer van de radiozender die je zoekt invoeren. Direct een nummer invoeren om te switchen tussen bijvoorbeeld NED1 en Q-Music levert een foutmelding op.
Daarnaast ontbreekt er een knop om direct te switchen tussen bijvoorbeeld...
Na enige tijd nadenken en rondkijken deze lcd televisie gekocht. Geen moment spijt van gehad! De eisen waren in ieder geval een nieuw model (lancering < 1 jaar geleden), Conax module en 100 of meer hz. Uiteindelijk gekozen voor een Sony in combinatie met een home cinema set van hetzelfde merk. Hierdoor (en met gebruik van insteekkaart conax) slechts één afstandbediening, zonder over te hoeven gaan op de Logitech Harmony. Deze Sony KDL37 EX500 voldoet aan alle eisen met de Bravia Engine 3 en MotionFlow 100hz.
Mooie uitstraling, ik persoonlijk vind de onderste balk perfect passen en ontzettend mooi, een stabiele voet en genoeg aansluitingen te maken.
De MotionFlow techniek werkt prima, ik zie echt een groot verschil in vergelijking met mijn...
Prima TV gebleken