2. Gebruikersreviews

3 van 5 sterren
2 van 5 sterren
1 van 5 sterren
7 februari 2011 Rapporteer

Ik heb van Logitech een 900 gekregen ter vervanging van mijn 895, even een klein stukje uit mijn 895 review voor de onderbouwing waarom ik een afstandsbediening heb gekocht met een blaster: Omdat mijn dochtertje elke keer met haar vingertjes aan mijn stereo apparatuur zat heb ik besloten een dichte kast te kopen waar ze niet meer bij kan. Enige nadeel daaraan is dat als de deuren dicht zitten ook de afstandsbedieningen niet meer werken. Om dit op te lossen heb ik de Harmony 895 gekocht en ben hier zeer tevreden over. Introductie Alle Harmony Afstandsbedieningen hebben 1 ding gemeen en onderscheid ze van normale multifunctionele afstandsbedieningen namelijk: activiteiten. Als je bijvoorbeeld tv kijkt via een Settop box...

Pluspunten

• Mooie vormgeving.
  • Zeer goede service van Logitech

Minpunten

• Afstand tot blaster mag niet te groot zijn, 10 meter is bij mij de max.
  • Geen makro ondersteuning meer

3 maart 2012 Rapporteer

Nou, na een tijdje wikken en wegen toch uiteindelijk maar op aanschaf over gegaan.
De keuze was redelijk beperkt gezien 't matige aanbod. Alleen Philips en Logitech waren serieuze kandidaten. Ik vond 't design van de Philips beduidend beter, maar de support en ondersteuning is wat de doorslag gaf en waar Logitech gewoon veel hoger in scoort als ik de ervaringen zo her en der lees.
Uiteindelijk gekozen voor de Harmony 900 ipv de Harmony One om 2 redenen:
- De 900 komt met RF receivers waardoor bediening een stuk flexibeler wordt qua ontvangen, zowel in kastjes, maar ook qua het niet per se hoeven richten op je apparatuur.
- De 900 heeft de 4 kleuren knoppen (Rood/Groen/Geel/Blauw) wat op 2 van m'n remotes voorkomt (UPC/Mediaspeler).

Pluspunten

• Al m'n apparaten worden herkent, dus 't werkt perfect
  • Knoppen indeling zeer goed
  • Docking station
  • Mooi Touchscreen

Minpunten

• Duurzaamheid
  • Software en opties beperkt of lastig te vinden als een apparaat niet direct herkent wordt. Verplichte wizards die je moet doorlopen ipv een advanced mode zodat je direct kunt doen wat je zoekt.
  • RF blaster niet altijd goed in te richten. Positionering is gevoelig. Communiceert niet met m'n Marantz.
  • Het design mag wel wat strakker. Het is al jaar en dag hetzelfde model bij elke Harmony zonder innovatie.
  • Geen optie om iconen te customizen, behalve het standaard geleverde aanbod, welke gedateerd en gebrekkig is. Behalve dan iconen TV zenders. Maar dus niet voor activiteiten o.a.

6 augustus 2010 Rapporteer

Ik heb nu sinds twee weken een Logitech Harmony 900 omdat deze ondersteuning heeft voor RF signalen. De logitech harmony 900 is de goedkoopste uit de familie die ondersteuning heeft voor RF signalen. Ik heb voor deze remote gekozen zodat ik ook vanuit de slaapkamer mijn Mediacenter en AV-Reciever kan bedienen en voor het bedienen van het klikaanklikuit systeem.
Verder vind ik het een voordeel dat de afstandsbediening is voorzien van een dockingstation zodat ik nooit meer een probleem heb met lege batterijen, iets wat nog wel eens voorkwam met de Harmony 525 die ik hiervoor gebruikte.

Pluspunten

• Voorzien van dockingstation zodat hij altijd opgeladen kan zijn. Ik plaats hem niet altijd op de dockingstation of heb de dockingstation aan de stroom om de accu te "sparen"
  • Ondersteuning voor RF-Signalen zodat een kastdeurtje of een salontafel geen uitdaging zijn.
  • Touchscreen voor eenvoudige bediening. Als is dit wel even wennen in vergelijk met de 525 omdat de 900 ook gebruik maakt van icoontjes
  • Eenvoudige configuratie via Windows applicatie, het is mij niet bekend of deze applicatie ook beschikbaar is op overige platformen

Minpunten

• Het lukt mij nog niet om mijn Marantz SR4003 in en uit te schakelen met de harmony 900 op het moment dat ik deze gebruik als RF remote. Alle andere functies werken wel. (Iemand dit probleem ook ?) Met de harmony 900 op infrarood stand werkt de afstandsbediening perfect op alle apparatuur. (ook op de Maratnz met aan/uit)
  • Het is niet mogelijk om de configuratie van mijn Harmony 525 via de software over te zetten naar de Harmony 900, ik heb hiervoor 2 accounts moeten aanmaken in de software.
  • Als de touchscreen vies wordt door vette vingers kun je deze niet zomaar even afvegen zonder allerlei signalen te sturen naar je apparatuur.
  • LET OP:
  • Voor de bediening van klikaanklikuit systemen is toch een extra module nodig welke ongeveer 100 euro mag kosten. Hier heb ik op dit moment nog geen ervaring mee.

25 augustus 2013 Rapporteer

18 juli 2011 Rapporteer

26 augustus 2010 Rapporteer

Logitech Harmony 900

Pluspunten

• Heel mooie vormgeving
  • Vervangt de meeste afstandsbedieningen

Minpunten

• Duur product
  • Geen goede ondersteuning voor alle functionaliteit die B&O apparatuur heeft en tevens geen mogelijkheid tot bijleren van deze functionaliteit.

18 mei 2010 Rapporteer

14 april 2010 Rapporteer

Logitech Harmony 900

Heb jij ook een Logitech Harmony 900?