Inleiding/Algemene Beoordeling Een tijdje geleden overleed het moederbord van mijn ouwe trouwe Athlon64-platform. Een trieste zaak natuurlijk, maar het leven gaat door. Dus ben ik toen op zoek gegaan naar een betaalbaar nieuw platform voor minder dan €300. De videokaart mocht mee, die leefde nog. Door die budgetbeperking kwam ik al gauw weer bij AMD uit. Omdat ik dus een nieuw platform wilde, werd het AM3. SLI of Crossfire hoefde niet, één 16x slot is genoeg. Uiteraard moesten er vier sloten voor minimaal 1333MHz geheugen beschikbaar zijn voor latere upgrades. Verder geen eisen. Alles wat ik nodig had en heb zit in de MSI 770-C45. Meer zit er dan ook niet op, zoals FireWire of misschien e-SATA. Een tweede 16x PCI-e slot ook niet.
Inleiding
Ik heb dit moederbord aangeschaft omdat het de goedkoopste was met de specificaties die ik voor ogen had. Ik heb hem bij Komplett in Delft opgehaald. De doos is vrij matig en wat er in zit ook. Het moederbord zit op een anti-statisch schuim iets, de boekjes zijn wat matig en net iets te klein om lekker te lezen. Voor de rest krijg je er een IDE kabel bij, Driver CD en een ijzer rekje voor de achterkant van je mobo. Er zaten geen koperen schroefjes bij om hem te monteren op je behuizing of wat voor schroefjes dan ook waardoor ik alle schroefjes uit een oude PC moest pakken. Opmerkelijk is dat het moederbord zwart is en niet rood zoals die overal word afgebeeld.
Featureset
Het moederbord is voorzien van de 770...
Ik besloot, na lange tijd, om mijn P4 uit mijn Chieftec Dragon bigtower te slopen en er een nieuw systeem in te plaatsen. Een AMD Phenom II X4 i.c.m. met dit bord en een totaal van 8Gb DDR3 1333 aangeheugen een Sapphire Radeon HD 5830 kaart.
Het bord er nu anderhalf jaar op zitten en heeft deze week de geest gegeven.
Het begon met wazige Atapi errors wat uiteindelijk een defecte sAta aansluiting bleek te zijn.
Niet lang daarna gaf het ding de geest. Sloot zichzelf af en vervolgens einde verhaal. Mijn advies zou zijn om iets meer te betalen voor een kwalitatief beter bord met een 970 chipset.